Cysts ovarian - shkak për shqetësim


 • Çfarë është kist ovarian?
 • Shkaqet kryesore të cysts ovarian
 • Manifestime të cysts ovarian
 • Çfarë ndodh nëse e majta kist ovarian patrajtuar?
 • Si për të trajtuar cysts ovarian?

 • Çfarë është kist ovarian?

  Ovarian kist - një tumor në indet ovarian, e mbushur me lëng. Cysts ovarian janë zakonisht më të vogla, dhe në shumicën e rasteve nuk shkakton siklet fizike dhe dhimbje. Ka disa lloje të cysts ovarian, disa mund të degjenerojë në një tumor malinj.


  Shkaqet kryesore të cysts ovarian

  Arsyet janë të shumta. Gjinekologët janë pesë themelore:

 • Disponueshmëria e abortit në të kaluarën;
 • Fillimin e hershme të menstruacioneve;
 • çrregullime endokrine;
 • hypothyroidism (funksion reduktuar tiroide);
 • Shkelja e maturimit folikulare.

 • Kist ovarian është zakonisht gjatë ekzaminimit gjinekologjik rezultatet e ultrazërit. Prandaj, është e rëndësishme vizita parandaluese dhe të rregullta tek gjinekologu!


  Manifestime të cysts ovarian

  Çdo lloje të cysts ovarian shkaktojë temperaturë të lehtë, dhe ciklin menstrual ndonjëherë. Nga të gjitha llojet e cysts ovarian veçanërisht do të doja të theksoj ato që rriten nga shtresa e brendshme e endometrium (rreshtim mitrës që është). Këto cysts shkaktojnë konstante, dhemb dhimbje në bark të ulët që rrit para dhe gjatë menstruacioneve. Dhe ata janë të shoqëruara shpesh me varfëri dhe shkaktojnë kapsllëk dhe urinim të shpeshtë.


  Ajo është gjithashtu e mundur rritja asimetrik në bark të ulët.


  Çfarë ndodh nëse e majta kist ovarian patrajtuar?

  Sigurisht, ka komplikime! Nëse kist ovarian vënë re më vonë në qoftë se nuk trajtohet ose kishin trajtim të gabuar, mund të ndodhë ose suppurating kist këputje, duke rezultuar në simptomat e mëposhtme:

 • temperatura e trupit rritet në 38-39oS;
 • mur i mëparshëm abdominal i vazhdueshëm i tensionuar;
 • ka dhimbje të forta gjatë marrëdhënieve apo aktiviteteve fizike;
 • të përzier dhe të vjella.

 • Si për të trajtuar cysts ovarian?

  Opsionet për trajtimin e cysts ovarian janë disa. E gjitha varet nga madhësia, lloji i kist, moshës dhe shëndetit të gruas, ashpërsia e simptomave dhe rrjedhën e sëmundjes.

  Kursi trajtim duhet të bëhet vetëm nën mbikëqyrjen e një gjinekologu, pasi duke kaluar testet e kërkuara të gjithë dhe shqyrtim të plotë.

  Përveç metodave tradicionale të trajtimit të cysts ovarian (nga ilaçet në terapi fizike), ekziston edhe një tjetër metodë shumë efektive - hirudotherapy. Ndoshta dikush do të shkaktojë befasi, por nxitimi për të siguruar se hirudotherapy themeluar shumë mirë në trajtimin e sëmundjeve gjinekologjike.

  Feature Hirudotherapy si metodë e trajtimit të cysts ovarian është vnutrivlahalischnymi vendosjen shushunjat dhe një kontroll të rreptë dhe kontabilitetin e hormoneve seksuale.

  Trajtimi i cysts ovarian Leeches bëra vetëm nën mbikëqyrjen e një gjinekologu!

  Për të shmangur shumë probleme gjinekologjike, duke përfshirë cysts ovarian, rregullisht shkoni te gjinekologu, të bëjë të gjitha këshillat e mjekut dhe vetëm i mbajnë veten në jetën e përditshme. Mos harroni, trajtimin kryesor të cysts ovarian - mos humb kohë. Kjo është veçanërisht e rëndësishme për femrat që janë vetëm duke shkuar për të bërë një nënë!

  Informacion nga artikullin "cysts ovarian -. Shkak për shqetësim"