Kist Simptomat dhe diagnoza e cysts trurit arahnoydalnoy


 • Simptomet e cysts trurit arahnoydalnoy
 • kist Arachnoid, ekzaminimi dhe diagnoza

 • Simptomet e cysts trurit arahnoydalnoy

  Arachnoid kist - ashtu-quajtur kist cerebrospinal fluide. Pijeve - a kurrizore? I lëngshme.

  Primar (e vërtetë) arahnoyidalni kist - arsimi kongjenitale, lindin i mesëm pas vuajtje meningjit, kirurgji, sindromi Marfan, agenesia callosum corpus.

  Kist Arahnoyidalni është katër herë më shpesh në meshkuj se në femra.
  Shumica e cysts arahnoyidalni formuar në fossa mesme kafkës, jashtë lobes temporale të trurit.  Kist Arahnoyidalni ose asimptomatike, ose të tregojë deri në moshën 20, dhe natyra dhe ashpërsia e simptomave varet nga vendndodhjen dhe madhësinë e kist, duke e bërë të vështirë për të diagnostikuar.

  Cysts Arahnoyidalni mund të shoqërohet me dhimbje koke, të përzier dhe të vjella, ataxia dhe hemyparezamy, hallucinations, sindromi i sekuestrimit, çrregullime mendore, etj (simptomat shpesh të dominuara zahalnomozkova lidhen me hydrocephalus mesëm, rrallë - simptomat kontaktit, duke përfshirë për këputje traumatik cysts nga formimit hygroma). Kist kurrizore Arachnoid mund të simulojnë hernie diskale.
  Cysts Arahnoyidalni gjetur në 4% të popullsisë. Simptomat janë vetëm 20% të rasteve dhe shpesh të shoqëruara me hydrocephalus mesme.
  kist Arachnoid: Ekzaminimi dhe diagnoza

  cysts Arachnoid janë zbuluar zakonisht dhe të diferencuara nga llojet e tjera të cysts në rezonancë magnetike, shpesh si një "dhuratë nga perëndia" në anketën për një arsye tjetër.

  Për të shmangur rritjen dhe daljen e cysts të reja, mjekët duhet të kuptojnë qartë dhe të trajtuar shkaku rrënjë e shfaqjes së tyre. Prandaj, një ekzaminim i plotë i pacientit në kushtet e çrregullimeve të qarkullimit të gjakut, infeksionet, sëmundjet autoimune.

  Pra, për kist të dyshuar të trurit, përveç MRI, kryhet në vijim ekzaminimin dhe diagnostikimin:

 • Studimet Doppler e anijeve të kokës dhe qafës ndihmon të zbuluar ngushtim të enëve të gjakut që ofrojnë gjakun arterial trurit. Mungesa e furnizimit me gjak mund të çojë në vdekje substancë fokale e trurit dhe pamjen e cysts.
 • Zemrat kërkimore. Truri nuk mund të sigurohen nëpërmjet gjakut të aritmisë apo dështimit të zemrës.
 • Analiza e koagulimit të gjakut dhe kolesterolit. Rritja e përqendrimit të kolesterolit në gjak dhe rritjen e koagulimit - shkaqet kryesore të bllokimit të enëve të gjakut të trurit, e ndjekur nga formimi i cysts. Ky problem është zgjidhur lehtë nga mjekësia moderne.
 • Monitorimi i presionit të gjakut.

  Ups episodik presion - një shkak i zakonshëm i strokes dhe cysts posleinsultnyh. Monitor - një pajisje e vogël që vazhdimisht gjatë gjithë ditës me të pacientit dhe të presionit të gjakut të tij të regjistruar në kartën e kujtesës. Dhënave është lexuar pastaj nga një kompjuter dhe të japë mjeku juaj një tablo të plotë të presionit në ditë.
 • Testeve gjakut për infeksionet dhe sëmundjet autoimune e sistemit nervor. Kryhet në rastet e neuroinfections dyshuara, arachnoiditis, sklerozë të shumëfishtë.
 • Informacion nga artikullin "kist Arachnoid."