Kist epiteliale coccyx coccygeal ose kurs


 • Sigurisht epiteliale coccygeal
 • Manifestimi i sëmundjes
 • Komplikimet gjatë coccygeal
 • Trajtimi coccygeal


 • Sigurisht epiteliale coccygeal  Sigurisht epiteliale coccygeal mjaft të zakonshme. Në burra, ajo është më e zakonshme se në femra. Sëmundja prek njerëzit kryesisht të rinj mes 15 dhe 30 vjet.


  Sigurisht epiteliale coccygeal, me fjalë të tjera sëmundje të quajtur coccyx kist, kist dermoid, gyp coccyx, etj Amerikanët zakonisht flasim për pilonidalnom sinus. Thelbi i kësaj sëmundjeje është se ajo është gjithmonë në epiteliale coccygeal kurs në mënyrë rigoroze në përputhje të mesme gluteal në një distancë zakonisht 4-7 cm nga buzë e anusit është të paktën një vrimë.

  Kjo mund të jetë një pikë, delikate, dhe herë gjerë, në formën e një gyp. Kjo është si një "shtëpi" coccygeal. Pacienti ose pacienti, zakonisht të rinjtë, mund të jetojnë për vite, në dijeni të pranisë së sëmundjes.


  Për arsye të ndryshme, të tilla si coccyx traumave, ftohje, situatën e gripit ose pa infeksion të dukshme shkaku sepse kjo e ashtuquajtura vrimë primar merr më thellë në inflamacion indeve fillon në coccyx dhe kryqe. Keni dhimbje, ënjtje, skuqje ndonjëherë projektuar hapjen fillestar, ose të dyja anët e saj (lart, poshtë, djathtas, majtas), duke e detyruar pacientin për të kërkuar kujdes mjekësor.


  Në të tilla raste të themi për fazën akute të sëmundjes, dhe pacienti në këtë mënyrë kanë tendencë për të parë të mësojnë për sëmundjen. Abscesi në coccyx zbulojnë mjekët ose shpalosur atë vetëm, me dhimbje kalon, aty vjen lehtësim, por më vonë e gjeti në vendin e vrimave të formuara hapja e mesme fistulous, të cilat mund të jenë të lëshuar përmbajtjen periodikisht pidhi. Disponueshmëria e këtij fistula - Dhimbje rekurrente në rajon krestsovo-coccygeal, rroba pachkanie, problemet e higjienës
  Manifestimi i sëmundjes  Përkundër faktit se sigurisht coccygeal është sëmundje kongjenitale, gjatë pacienti nuk mund të ndjeni asnjë ankesë.

  Me kalimin e kohës, lëndimet mekanike dhe pengim i vrimave fillore të çojë në vonesa mbeturinave epitelit dhe të kontribuojnë në shfaqjen e inflamacionit. Si një rezultat i lëvizje dhe murit bie në procesin inflamator përfshin yndyrë.


  Ulcerat nganjëherë arrin një madhësi të konsiderueshme dhe zakonisht thyen përmes lëkurës, duke formuar jashtme gyp purulent vrimë, e cila quhet vrimë e mesme. Edhe në inflamacion të parë akut mund të formojë disa dëmtimit të dhëmbëve purulent dhe fistulat.


  Për foto klinike të dalluar mes Procesi purulent epiteliale sigurisht coccygeal pakomplikuar dhe të komplikuar.


  Komplikimet gjatë coccygeal  Sigurisht komplikuar coccygeal mund të jetë në fazën e inflamacionit akut ose kronik (fistula) dhe remissions. Në rast të vonesës përzgjedhja e një kursi të pacientëve epiteliale jashtëqitjet njoftim pamjen e një infiltrimit të vogël pa dhimbje me konturet e qarta, e cila ndërhyn me lëvizjen. Kur i infektuar përmbajtjen dhe rrjedhën e inflamacionit akut, dhimbje, rritjen e temperaturës së trupit, lëkura mbi depërtoj bëhet edematous, hyperemic.


  Komplikimet e coccygeal epiteliale mund të jenë:

 • abscesi purulent,
 • lëkurës ekzemë
 • gyp shpërndarje.
 • Inflamacion kronik i coccygeal epiteliale, pacienti vuan pak, nuk është shkarkimi i vogël purulent nga gropat shkoj, ënjtje dhe skuqje të lëkurës atje.

  Rreth vrima të mesme të shfaqet më shumë ose më pak të theksuara ndryshime të indeve mbresë. Disa vrima të mesme mund zarubtsovuyutsya tjerët - funksion.


  Në faljen e inflamacionit mbi shumë muaj apo vite kurs i mesëm vrimë mbyllur plagët që kur zona e kursit kryesor të hapjeve shkarkimit jo, hyjnë ata në hetim dështon.


  Në diagnozën e kursit epiteliale coccygeal duhet të dallohen nga formacionet cistike gyp fistula zorrës së trashë me pyoderma, kryqe kockave osteomielit dhe coccyx. Prandaj, sigmoidoscopy dhe probing veprim studimet detyrues. Nëse gjendet në probing drejtim për të shkuar krestsu ose coccyx, radiografi shtesë kryer krestsa dhe coccyx kockat për të përjashtuar osteomielit.


  Trajtimi coccygeal


  Trajtimi i coccygeal epiteliale sot vetëm kirurgjikale, dhe kirurgji vetëm radikal i lejon pacientit për të shëruar plotësisht. Operacioni është për të hequr coccygeal primare epiteliale me të gjitha vrimat fillore dhe të gjitha degët e saj. Sot ka një numër të ndërhyrjeve kirurgjikale, që synon në kamxhik një dorë të gjithë fokus patologjik, nga ana tjetër - të marrë në plagë pjesërisht ose podshivaya plagë avantazh në pjesën e poshtme në mënyrë që të minimizohet periudha e përgjithshme e shërimit. Operacionet janë kryer pas anketimit dhe përgatitjen e pacientit duke përdorur anestezi të plotë (epidural-sakrale narkozë).
  Në periudhën postoperative, pacienti është në disa orë në Qendrën e kujdesit ditor në normalizimin e plotë të gjendjes së përgjithshme të pikoj detyrueshëm, anestezi.
  Zakonisht pas 1-1,5 orë pas operacionit pacienti fillon të ecë, pini ujë të mjaftueshëm, urinimi më vete. Pas 6-7 orësh kryer një ekzaminim të dytë të pacientit, në ndryshim fashot dhe fiksimit, dhe pastaj të shoqëruar makinë shkon në shtëpi. Më pas, deri në shërimin e plotë dhe përfundimtar plagë, pacienti është nën mbikëqyrjen qendër mjekësore.


  Kompleksi, formë multi epiteliale coccygeal me pasazhe të shumta fistulous, qelb, infiltrate operuar në spital spitalor.
  Në raste normale, operacion coccygeal tolerohet lehtë. Shërimi i plotë plagë zakonisht ndodh brenda një muaji pas operacionit, por performanca është restauruar shumë më herët - nga 1 deri 3 javë në varësi të natyrës së punës.