Kist i trurit tek fëmijët


 • Kist intracranial në fëmijët dhe shkaqet e saj
 • Shenjat e kist të trurit në një fëmijë
 • Trajtimi i cysts në trurin e fëmijës

 • Kist intracranial në fëmijët dhe shkaqet e saj

  Intracranial kist - një zgavër që është zakonisht shell vet dhe e mbushur me lëng. Ky edukim i referohet patologjike, si ka shpesh shumë të mëdha, squeezing në tru, duke shkaktuar çrregullime neurologjike, konfiskimet, zhvillimin e vonuar.

  Në shumicën e rasteve, nuk ka tumor kist natyra dhe të rezultojë nga çrregullime të lindura të zhvillimit të sistemit qendror nervor ose rezultat i traumës së lindjes.

  Cysts mund të lokalizuara në çdo pjesë të trurit dhe në mungesë të simptomave klinike mund të jetë aksidentale zbulim llogaritet ose rezonancë magnetike të imazhit.


  Megjithatë, shumica e të dhënave zgavër Patologjike gradualisht të rritet në përmasa, për shkak të akumulimit të përmbajtjes dhe të çojë në shëndetin e dobët të fëmijës. Zgavër kistike fillon të ndikojë fëmijën e trurit si tumoret.
  Shenjat e kist të trurit në një fëmijë

  Fotografia klinike e cysts të trurit mund të përbëhet nga rritje të presionit intracranial, karakterizohet nga dhimbje koke, të përzier, të vjella, të qenët i përgjumur, sleepiness, apo të pashpjegueshme ankthi dhe çrregullime të gjumit, dhe natyrisht zgjatur sëmundjeve të rritur madhësinë e kokës, divergjencë e qepjet kraniale dhe Fontanelle ndarë me dysh , i vonuar zhvillimin.
  Për shuma vogla fillimin mund të jetë në formën e simptomave fokale neurologjike, ato kryesore jane:

 • avari dhe dobësi në gjymtyrë apo të cilat,
 • koordinimi i dobët i lëvizjeve,
 • abuzimi dhe ashpërsia e të parit,
 • dyfishuar në sy, në varësi të vendndodhjen e kist.
 • Për shembull, në vendin e arsimit cistike në shalë Turqisht (hipofizë) shfaqet në formën e endokrin përçarje ose të vonojë zhvillimin e parakohshme, duke përfshirë edhe seksin.

  Një nga manifestimet kryesore të cysts të trurit kanë konfiskimet. Me zhvillimin e sulmeve të paroksizmal fëmije duhet të kryejë të imazhit të trurit për të përjashtuar subjektet patologjike, duke përfshirë cysts.


  Pas konfirmimit të diagnozës së cysts të trurit dhe në praninë e të paktën një nga këto manifestime të fëmijës sëmundjes sëmurë duhet një neurokirurgu urgjente konsultimi.
  Trajtimi i cysts në trurin e fëmijës


  Trajtimi i klinikisht të dukshme kirurgjisë kist trurit. Megjithatë, ka 3 grupe të operacioneve:

 • Craniotomy dhe largimi i kist me muret e saj. Ky operacion i referohet një radikal, por traumatik.
 • Operacionet devijim. Më pak traumatike. Disavantazhet përfshijnë nevojën për sistemin Shunting bateri që ofron për zbrazjes gradual të kist.

 • Kirurgji endoscopic. Gjithashtu, ndikim të ulët. Nuk ka nevojë për sistem devijim të implantuara. Çdo lloj i kirurgjisë ka indikacione të saj, avantazhet dhe disavantazhet dhe janë zgjedhur në mënyrë individuale në secilin rast.
 • Informacion nga artikullin "kist intracranial".