Horse trajton paralize cerebrale, skleroza e shumëfishtë, dhe prostatitis


 • Si dhe çfarë trajton kalë
 • I - sipër
 • Hape kali në vend?
 • Kings - patronët hippotherapy

 • Natyra, hipur mbi kalë është gjë tjetër veçse një formë
  terapi fizike (ushtrim), ku si mjet për rehabilitim
  vepron kalë. Ju mund të telefononi atë një imitues unik i gjallë.


  Si dhe çfarë trajton kalë

  Hippotherapy është me të vërtetë universal. Kjo i lejon të dy fëmijët dhe të rriturit të përballuar me sëmundje të tilla si

 • mbajtje e trupit;
 • Faza e parë e osteoarthritis e nyjeve;
 • prostatitis kronike;
 • Paralizë cerebrale;
 • skleroza e shumefishte;
 • neuroses;
 • CRA;
 • kusht pas pash;
 • disa sëmundje gjinekologjike;
 • parandalimi i adenoma prostatës;
 • kusht post-aksident.

 • Po
  si është ajo arrin rezulton se janë nganjëherë nën
  detyrojë mjekësinë zyrtare? Studiuesit zbuluan se kalë kalon
  kalorës për minutë për njëqind impulseve vibrational. Lëvizje komplekse
  kalë prapa muskujt masazhin këmbët e tij dhe të organeve të legenit person.
  Ritmike figurë e dobishme për ata që kanë humbur aftësitë e këmbë.

  Më shumë
  e programeve të veçanta për jashtë shtetit mjekësor
  hipur për të luftuar trashje dhe celulitit. Për më tepër, që nga
  Kalë Temperatura e gjysmë ose dy gradë më e lartë se temperatura e
  njeri kthen një lloj "masazh të nxehtë." Gjatë
  provoi se duke hipur në fuqinë e plotë filluar të punojë


  mushkëritë, gjaku, muskujt; trurit pasuruar me oksigjen. Për shkak të
  ky efekt zhvilluar edhe programe speciale për rehabilitim
  pacientët të cilët kanë pasur sulme në zemër dhe tru.

  Kalërim
  Riding stimulon zhvillimin e aftësive motorike gjobë, promovon
  Formimi i lëvizjeve komplekse saktësi. A është ky krahasim: "Horse
  ngasin si vizatim katër fotografi në të njëjtën kohë, kalorës kishte për
  alternuar lëviz të dy duart dhe këmbët. " Ky efekt i rëndësishëm
  hippotherapy nuk mund të arrihet nga ndonjë motiv tjetër
  Trajtimet (!).


  I - sipër

  Përveç
  përmirësimin e gjendjes fizike, komunikimin me kalë dhe hipur
  kështu lehtësimin e stresit.

  Sjellja e kalit mjaft të parashikueshme.
  Për këtë arsye, ajo i jep një ndjenjë të stabilitetit, dhe këtë ndjenjë - bazën për
  duke hequr frikën tek fëmijët.

  Hippotherapy
  siguron zhvillimin e vetë-rëndësisë dhe fuqinë e pacientit
  aftësi të kufizuara të hequr qafe të pavlefshme
  karrige ose paterica dhe në gjendje për të lëvizur në një kafshë të fuqishme,
  menaxhuar atë. Përveç kësaj, pozita shfaqet në kalë
  fitues "Unë jam sipër dhe poshtë tyre." Prandaj, kuaj
  përdoret për të përmirësuar vetë-respekt të njerëzve dhe heqjen depresioni.

  Botë
  Organizata e Shëndetësisë e ka pranuar me kohë se hippotherapy
  të vërtetë e bën jetën më të lehtë dhe fëmijët me aftësi të kufizuara dhe prindërit e tyre.


  Kështu që ndoshta është vetëm lloj i trajtimit kur është
  pacienti nuk mund të mendoj se është trajtuar, dhe për këtë arsye nuk
  reziston, por më tepër dëshiron që të angazhohen dhe të komunikojnë me kalë. Fëmijë
  menjëherë të shihni një kafshë të vetme (qen, dhe se prindërit nuk janë gjithmonë
  në pyetje, dhe e tërë kjo kalë!) dhe të ngasin një kalë të bëhet një lojë.
  Luajtur me bishën të dashur, dhe në të njëjtën kohë si të thuash, nga rruga, dhe fluturojnë
  - Jo tension, emocione të vazhdueshme pozitive.


  Hape kali në vend?


  rëndësishmja, kjo metodë - nemedikametoznyy, ajo nuk ka asnjë krah
  Efektet, ndryshe nga shumë barnave të shtrenjta.

  Sigurisht,
  nuk është një ilaç për të gjitha sëmundjet. Një hippotherapy nuk mund të zgjidhë të gjitha

  problemet së bashku. Kërkon një gamë të trajtimeve. Për më tepër, kur
  në mënyrë jo të afrohet, ajo mund të dëmtojë.

  Tani Kundërindikimet

 • Frika pazakontë e kafshëve në fëmijën;
 • alergjik ndaj leshit;
 • shkelje e integritetit të lëkurën e njeriut;
 • infeksionet akute inflamatore.

 • rast, para se të bëni hipur mbi kalë, ju duhet
  konsultoheni me një mjek. Mjerisht nganjëherë dëgjojnë tregime për
  se mjekët nganjëherë nuk e di edhe për këtë metodë.


  Kings - patronët hippotherapy

  Ende
  në shek 5 Hipokrati këshilluar për të hipur melankolik,
  sepse ajo liron njeriun nga "mendimet e errëta" dhe është "mendimi

  festojmë dhe të ndritshme. " Një alpinistët Kaukazian hipur trajtojnë shumë
  shekuj.

  Ish-kampioni i Danimarkë stërvitje
  polio kontraktuar. Në këmbët e saj të paralizuar dhe duart dobësuar. Përmes
  nëntë vjet, ajo përsëri u bë fitues në stërvitje konkurrencës në
  Olimpiada në Helsinki. Kjo feat ka frymëzuar mijëra të pacientëve
  Njerëzit në të gjithë botën dhe kanë krijuar seksione të hipur terapeutik.
  Në 1953, i Danimarkës në "terapistët katër këmbë" shfaqet në Qendrën e parë
  hipur për fëmijët me aftësi të kufizuara.

  Tani 45
  Evropë dhe Amerikën e Veriut themeluar qendrat terapeutike hipur
  përzënë. Për më tepër, Holanda, Suedia dhe Britania e Madhe kjo metodë

  nën patronazhin e familjes mbretërore. Vetëm në Poloni
  krijuar rreth 30 institucione të tilla.

  Në tonë
  kjo metodë vend ishte vetëm në fillim të viteve nëntëdhjetë dhe 20 vjet
  më vonë se në Perëndim. Ajo mori fjalë për fjalë dekada, dhe ne nuk kemi
  në asnjë mënyrë inferiore me homologët e huaj.