Disa fjalë rreth Leptospirosis


 • Leptospiroza
 • Simptomet e Leptospirosis
 • Diagnoza dhe trajtimi i Leptospirosis

 • Leptospiroza

  Leptospiroza - një grup i sëmundjeve infektive të shkaktuara nga Leptospira (interrogans Leptospira) - familjen miroorhanizmami e spirochetes.
  Ka shumë nëntipe të Leptospira që mund të shkaktojnë sëmundje te njerëzit.

  Më e famshme e Leptospirosis janë:

 • sindromë
  Weil (sëmundje-Vasileva Weil-së, leptospiroza ikterik), i quajtur
  Shkencëtar gjerman i quajtur A.Veyla cili përshkroi agjent shkaktar në 1886,
  Shkencëtari rus dhe NP Vasiliev (1888);
 • Ethet e ujit (leptospiroza anicteric), agjent i cili u zbulua në 1928 nga shkencëtarët sovjetikë SI

  Tarasov.
 • Leptospiroza
  gjetur në shumë kafshëve të egra dhe të brendshme, disa prej të cilave
  është vektori i saj dhe bakteret të izoluar në urinë.


  Burim verdhëz veçanti i Leptospirosis në natyrë janë minjtë,
  dhe ethe ujë - brejtësve të vogla, si dhe dele, dhi,
  derra dhe kafshët. Sepse leptospiroza është
  sëmundja profesionale e punëtorëve të fermave bujqësore
  dhe thertoret njeri që kap minj etj

  Infeksioni është e mundur dhe kur banje në ujë të kontaminuar.

  Shumica shpërthimet e Leptospirosis të ndodhë në verë vonë dhe në fillim të vjeshtës.


  Simptomet e Leptospirosis


  Inkubatori
  periudhën prej 2 deri 20 ditë.


  Fillon me sëmundje në rritje
  temperaturë, dhimbje koke, dhimbje të forta në muskuj, veçanërisht
  viç, dridhura.

  Në 10-15% të rasteve zhvillojnë kollë, nganjëherë me gjak. Në 3-4 ditë zhvillon konjuktivit akute epidemi.

  Të dridhura
  dhe ngritjen e temperaturës të 38-39 ° C për të fundit 4-9 dite. Pastaj
  temperatura zvogëlohet, por midis 6 dhe 12 ditën e sëmundjes atë përsëri
  rrit. Në këtë kohë zhvilluar inflamacion meninges -
  meningjit, të cilat mund të shkojnë në gjendje kome.

  Sindromi Weil -
  leptospiroza rëndë - një rënie në koagulimit të gjakut,
  e cila mund të çojë në gjakderdhje të rënda. Në 3-6 ditë zhvillon

  dëmtim të mëlçisë (sepse sëmundja është quajtur verdhëz
  leptospiroza), shpretkë dhe veshkat, i shoqëruar nga gjaku
  në urinë (hematuria).

  Shtatzënë gratë leptospiroza mund të shkaktojë abort.


  Diagnoza dhe trajtimi i Leptospirosis

  Diagnozë
  i bërë nga kultura e gjakut, urinës apo lëngut cerebrospinal.
  Megjithatë, si Leptospira në media lëndë ushqyese të rritet ngadalë,
  kjo metodë është e përshtatshme vetëm për diagnozën retrospektive. Faster
  analizon përgjigje për antitrupave kundër Leptospira në gjak. I madh
  Vlera në diagnozë është klinik dhe epidemiologjik
  situatë.

  Për të trajtimit të përshkruara antibiotikëve,

  terapi detoxification. Kontrolli funksionin e koagulimit të gjakut
  organet e brendshme. Në izolimin e pacientëve nuk është i nevojshëm, sepse
  njeriut në njeri transmetimit Leptospirosis.

  Informacion nga artikullin "Leptospirosis".