Akupunkturë mjekësi kineze i plotfuqishëm


 • Baza themelore
 • Get shpëtoj e migraines
 • Rikthe gjumë
 • Varësia kurë
 • Aurykuloterapyya - është gjithashtu akupunkturë?

 • Baza themelore

  Mjekët kryesore kineze besohet - një rrjedhje të energjisë vitale që qarkullon nëpër trupin tonë. Ata e dallojnë të gjallin nga trupin e vdekur. Ato ndikojnë në shëndetin tonë, duke shkaktuar lodhje, ose, forcat e baticës.

  Gjendja shëndetësore përcaktohet nga qarkullimin e lirë të energjisë me anë të trupit, të balancuar në mes të kundërtave, yin dhe yang.

  Sëmundja lind kur rrjedhjen dështimet e energjisë si pasojë e faktorëve të jashtëm, në klimë të veçantë (motit të ftohtë në verë), të brendshme (stresin, humbjen e të dashurit), ose dy në një herë (epidemitë, lëndime ...)


  Get shpëtoj e migraines

  Akupunkturë rrit efektin e përdorimin e drogës anestezion.

  Për shembull, një studim i kryer në Britani të Madhe që përfshin 400 pacientë që vuajnë nga dhimbje koke, migrenë dëshmuar se seanca akupunkturë shumë më të lehtë dhe të lejojë doza të ulëta të drogave të marra.


  Rikthe gjumë

  Gjithnjë, njerëzit modernë janë të ballafaquar me pagjumësi dhe çrregullime të gjumit. Por jo të gjithë që janë të njohur me këtë problem, bien dakord për të marrë ilaçe. Akupunkturë në këtë rast mund të jetë zgjidhje e përkryer.

  Vetmja pengesë - Efekti i këtij trajtimi fillon menjëherë. Ndjenja e garantuar më mirë zakonisht ndodh pas sesionit të tretë, dhe pas 2-3 javësh gjumë të shëndetshëm restauruar plotësisht.


  Sipas postulateve të mjekësisë kineze, stresi i lidhur me marrëdhëniet në mes vetë dhe rrethinat e tij dhe është shprehur në bllokimin e flukseve të energjisë njeriu.
  Në këtë rast, akupunkturë liron sistem trupit mbrojtjes për të ndihmuar të përballen me stresin natyrisht, i jep një ndjenjë të relaksimit. Dy apo tre trajtime janë zakonisht të mjaftueshme për rezultate afatgjata.


  Varësia kurë

  Metodat e mjekësisë kineze është përdorur me sukses në trajtimin e varësisë varëshme të llojeve të ndryshme, duke përfshirë alkoolin dhe abuzimin e substancave. Akupunkturë stimulon pikat që ju lejon për të minimizuar efekte të dëmshme mbi trupin e toksinave, lehtësimin e stresit, të shpëtoj i tërheqjes.

  E pabesueshme por e vërtetë: në bazë të një praktikë mjekësore, tre sesione mbi dy javë është e mjaftueshme për heqjen e varësisë së duhanit. Ndonjëherë nevojë seanca shtesë në muaj dhe gjashtë muaj. Ka përfitime të dukshme të akupunkturë: lënë duhanin një herë dhe për të gjithë, ju nuk mund të jetë frikë apo nervozizëm apo paund shtesë.

  Acupuncture mund të ndihmojë pacientët dhe duke kaluar nëpër kimioterapi. Një tjetër pikë e rëndësishme - kjo teknikë shmang mjekim kur ata janë të kundërindikuar - të tilla si shtatzënisë apo të moshuarit.


  Aurykuloterapyya - është gjithashtu akupunkturë?

  Inxhinieri vesh trajtim akupunkturë akupunkturë është një degë. Baza e trajtimit - efektet në pikë-projektimin e organeve të brendshme, të vendosura në vesh. Kohët e fundit Dr. David Alimi (David Alimi) të Parisit Institutit Gustave-Russi (Gustave-Roussy) provoi aurykuloterapyya efektivitetin mbi dhimbje kancerit. Kjo teknikë është gjithashtu përdoret me sukses për të trajtuar disa kushte të lëkurës dhe heqjen e varësisë së duhanit.

  Informacion nga neni Rusin Shihatova.