Keratitis dhe lente kontakti


 • Mund të kontaktoni lente shkaktojnë keratitit
 • Referim

 • Mund të kontaktoni lente shkaktojnë keratitit

  Për Editor të një prej mediave ruse pranuar një letër duke kërkuar lexuesit:

  - Unë kam shikimi shumë të varfër. Unë dua për të ndryshuar syzet lente, por unë jam i frikësuar
  sëmundje, e cila është quajtur "Keratitis". Ne kishim dëgjuar se ajo
  shfaqet në të gjithë ata që mbajnë lente kontakti. A nuk ju
  flasin për këtë?

  Kjo pyetje është përgjigjur PhD, Shkencore Instituti i sëmundjeve të syrit Research desh Larisa Ilyakova.
  - Syze dhe lentet e kontaktit nuk janë konkurrentë. Secili ka funksionin e vet. Megjithatë, edhe lentet shpesh kanë avantazhe mbi gota në disa sëmundjeve të syve: një shkallë të lartë të miopi ose hyperopia, diferenca në sy thyes kur acuity vizual në të dy sytë varion nga më shumë se dy dioptri, me astigmatizëm.  Ka dy grupe të lente - vështirë dhe e butë. Ne po flasim për lentet e butë që tani ishin më të zakonshme. Megjithatë, shumë nga ata me shikim të dobët, në asnjë ngut për të braktisur syzet e zakonshme. Një nga arsyet - frika e sëmundjeve të syrit, veçanërisht Keratitis.

  Keratitis - një inflamacion i kornesë. Veçori e kornesë që është - bessosudystoho pëlhurë transparente. Fuqia e saj në kurriz të enëve periferike. Me çfarë i lidhur shfaqjen e keratitit? Së pari, cilësia e lente, pėrshkueshmėrisė e saj të oksigjenit. Lentet e kontaktit Soft janë bërë e materialeve me cilësi të lartë plastike, të cilat përfshijnë një përqindje të lartë të ujit.


  Kjo i lejon lente për të "frymë", duke siguruar qasje të lirë të oksigjenit të kornea.
  Dyte, me trashësinë e okular, i cili rrit diopters direkt proporcionale.

  Së treti, "ulje" dhe zgjedhja e saktë e lente. Lente duhet të qëndrojë aktiv, nuk bllokuar qasje të lirë lëngun lotsjellës. Në mes të lente dhe kornea ka formuar hapësirë ​​të lëngshme. Nëse lente është ulje shumë e qetë, enët e gjakut janë të ngjeshur dhe lot nuk lan kornea. Prandaj, lente duhet të jetë individual, duke marrë parasysh jo vetëm tolerancën e materialeve nga të cilat ata janë bërë, por formën dhe strukturën e syrit.

  Pėrshkueshmėrisė ulët oksigjen ose lente analfabetë përzgjedhura të krijuar kushtet për daljen e keratitit.
  Një problem tjetër - një qëndrim të detyruar në fusha të gaztë, tym ose me pluhur. Lente shpesh të përgjigjet edhe për deodorants aromatike shumë. Ata shpejt absorbuar të gjitha aromat, gaze menjëherë provokon acarim të kornesë.

  Përveç kësaj, lente zgjatur veshur formuan të ashtuquajturat depozitat e proteinave, e cila është një nga shkaqet e shqetësimit. Prandaj, lentet e kontaktit duhet të dezinfektohet çdo ditë, pastrohen dhe të ruhet në një zgjidhje të veçantë sterilizuese. Dhe mos harroni se edhe lentet e mira dhe të shtrenjta nuk do të zgjasë përgjithmonë, pa marrë parasysh sa me kujdes ju për përkujdesjen e tyre.

  Ata duhet të ndryshohet. Dikush një herë në dy ose tre muaj, gjashtë muaj dhe dikush më vonë.

  Shkaku i keratitit mund të bëhet një trup i huaj dhe që mori në mes syrit dhe lente. Edhe në qoftë se ajo është një pikël mikroskopike të pluhurit. Në këtë rast, ju duhet menjëherë të hiqni lente, pije atë dhe ai sytë.

  Unë besoj se fle në lente nuk mund në asnjë rrethanë. Qepallë Mbyllur shtypur në lente, duke prishur syrin trofik, ushqimin e tij. Edhe nëse në manualin për lentet tuaja lejoi ata për të fjetur - kjo është shmangur më të mirë. Shumica e këtyre rekomandimeve janë vetëm një marifet publicitet. Para se të lente pushime natë duhet të hiqen dhe të vënë në një zgjidhje të freskëta.  Shenjat e para të inflamacionit corneal - paqartë dhe më vonë - shfaqjen e fotofobi. Kur këto simptome, kontaktoni mjekun tuaj menjëherë. Pra lente tuaj ose zgjedhur gabimisht, ose janë jashtë funksionit.


  Referim

  British Journal of okulisti publikuar të dhëna interesante. Ka dallime të rëndësishme në rastet e keratitit bakteriale mesin lente kontakti në varësi të materialit nga i cili ata janë bërë, si dhe mënyra e veshin.

  Incidenca e përgjithshme e keratitit ndërsa veshur lentet e kontaktit në popullsinë e studiuar arriti në 362 raste (10.000 personave që përdorin lente kontakti për 1 vit).

  Në një studim të të gjitha rasteve të keratitit janë klasifikuar si të lehta dhe të rënda në shenja specifike klinike. Në veçanti, raste të rënda Keratitis ishin ato ku ka pasur një ulçerë corneal. Frekuenca e "lehta" rastet Keratitis ishte 232, dmth, gati dy të tretat e keratitit totale.

  Si ndikon mënyra e veshur lentet e kontaktit në rrezik për të marrë Keratitis mund të shihet nga këto shifra. Kur përdorni lente kontakti regjim të përditshme veshin (me heqjen e natë) keratitit të frekuencave ishte përcaktuar si 99 raste (duke përfshirë 10.000 për 1 vit), nëse lente nuk është filmuar edhe gjatë natës për disa ditë në 1 muaj (veshin zgjatet) keratitit frekuencave rritur ndjeshëm në 263 raste.

  Për më tepër, raporti i dritës për të keratitit rëndë në grupin e përditshme veshin ishte qartësisht më i përshtatshëm (6: 1) se në grupin e veshin zgjeruar (1,3: 1).

  Informacion nga nenet Ksenia Fokina "lente kontakti: shkallën e rrezikut."