Kvartsevanie dhe rrezatimi ultravjollcë


 • Rrezatim ultravjollcë
 • Features lokalet kvartsevaniya
 • Kushtet kvartsevaniya
 • Features lokalet kvartsevaniya në prani të njerëzve

 • Rrezatim ultravjollcë

  Ajo ka qenë prej kohësh atribuohet aftësisë së diellit të parandaluar përhapjen e infeksioneve. Në 1877, ajo u gjet se rritja e numrit të mikroorganizmave ndalon rrezet e diellit, dhe më vonë gjeti se ky efekt vjen nga i padukshëm për syrin e spektrit të rrezatimit diellor me një gjatësi vale më poshtë 320 nm.

  Në të ardhmen, në sajë të këtij zbulimi janë zhvilluar burime artificiale e rrezatimit shkatërron bakteret, si dhe metodat e dezinfektim të ajrit, sipërfaqeve dhe solids, dhe pa përdorimin e dezinfektantëve kimikë dhe pa temperatura të larta, dhe kjo është shumë e rëndësishme sepse në shumë raste përdorimi i këtyre të fundit metodat e dezinfektimit ose efektive, ose e pamundur.

  Për spektrit praktike të aplikimit të ultravjollcë (UV) rrezatim është i ndarë në tre grupe:

 • UV-A (valë të gjatë) 315: 400 nm
 • UV-B (valë të mesme) 280: 315 nm
 • UV-C (valë të shkurtër) më e shkurtër se 280 nm
 • UV-A rrezatimi ndikon proceset e ndryshme fotokimik është e pigmentuar, por jo erythemal efekt, dmth nuk shkakton skuqje të lëkurës.

  Rrezatimi UV-B është përdorur për qëllime terapeutike, ashtu siç është me pigmentim, erythemal (duke shkaktuar skuqje e lëkurës) Format e ndikimit në njerëzve, të kafshëve dhe shpendëve, vitaminë D, përmirëson frymëmarrjen, qarkullimin e gjakut, rrit hemoglobinës në gjak, forcon sistemin nervor, rritjet imunitet.


  Rrezatimi UV-C është shkatërrimi i shumë efektive e mikroorganizmave, që ka një efekt baktericid, duke shkaktuar skuqje dhe inflamacion të syve.

  UV rrezet me një gjatësi vale më pak se 200 nm janë në gjendje për të kthyer ajrin në ozonit, e cila ka një ndikim të fortë oksiduar dhe erë të athët. Përqendrimi i 0,22 mg e ozonit për metër kub të ajrit është e lejuar maksimale, të dëmshme për njerëzit.


  Features lokalet kvartsevaniya

  Për qëllim të dezinfektimit kuarci të ajrit siç kërkohet nga rregulloret e sanitare-epidemiologjike të caktuar të shërbimit normë - efikasitetit baktericid. Bactericides effetivnost (Jbk) - Vlerësimi i zvogëlimin e ndotjes microbial e mjedisit të ajrit si rezultat i rrezeve UV, e shprehur si përqindje e numrit të mikroorganizmave të vdekur në numrat e tyre origjinale të rrezatimit.

  Fusha të ndryshme të dezinfektimit detyrueshëm të ajrit të përcaktojë kërkesat nivelin e nevojshëm të efikasitetit baktericid

  Kvartsevanie mbajtur irradiator ambiente të mbyllura baktericid, e cila mund të ndahet në disa lloje:

 • Tavan
 • Mur
 • mur dhe tavan
 • i lëvizshëm
 • i hapur dhe i mbyllur (riciklimit) lloji
 • Irradiators mikrobevrasës Ultraviolet (llambë kuarc) janë të dizajnuara për të shtypur veprimtarinë e mikroorganizmave në ajër dhe në sipërfaqet fushat e kujdesit shëndetësor, prodhimit, institucionet publike dhe të tjera, është një mjet i efektshëm për parandalimin dhe kontrollin e patogjenëve.

  Vleshme llambat kuarc kombinuara, si ata lejojnë ekspozimin e drejtpërdrejtë të ajrit dhe sipërfaqeve përmes llambë hapur (mungesa e kërkuar e njerëzve në dhomë) dhe i shpërndarë me anë të një (mbrojtura) llambë të mbyllur (mund të përdoret në prani të njerëzve).


  Kushtet kvartsevaniya

  Parim i ndonjë radiator bazuar në përdorimin e rrezatimit UV UV-C varg, burimi i cili është llambat baktericid. Pick irradiator e nevojshme në varësi të kërkesave për dhomën e pastërtisë dhe të vëllimit të saj.

  Për shkak të ndikimit të padrejtë e bulbs drejtpërdrejta të lehta UV për sytë dhe lëkurën e personit duhet të përputhet me rendin e mëposhtëm të illuminators.

  Gjëja e parë që bëni është të siguroheni që asnjë njerëzve, kafshëve, bimëve ambiente të mbyllura, e cila është e nevojshme për dezinfektim UV.

  Më tej, në varësi të vëllimit të hapësirës, ​​numri i pajisjeve të instaluara, koha e parashikuar e ekspozimit të përcaktuar parametrat e mëposhtme:

 • sistem dezinfektim
 • Trajtim UV
 • Kohëzgjatja e ekspozimit
 • Para Kvartsevanie duhet të largohen nga dhoma, duke mbyllur derën, nga ana e irradiator. Gjatë radioterapi në hyrje të lokaleve duhet të përfshihen bordi ndriçim "Mos hyni, është rrezatimi ultravjollcë" (Ju duhet të përfshijë me dorë ose shkrihet tabelen e rrjetit duke përfshirë edhe dritën dhe radiator).

  Nëse nuk ka bord informacion në derën e përparme duhet të vyvishuvatysya pjatë me të njëjtën paralajmërim. Pas ekspozimit të shkëputje radiator dhe bordit të lehta.


  Features lokalet kvartsevaniya në prani të njerëzve

  Për dezinfektim të ajrit, në prani të njerëzve duke përdorur ultravjollcë irradiators mikrobevrasës - recirculators në të cilën burimet e rrezatimit UV janë mbyllur plotësisht dhe ajër me tifozët pompohet përmes llambat zonës rrezatuar. Parimi i operacionit është e ngjashme me ato të përshkruara më sipër illuminators pajisje për kvartsevaniya dhe performancën varet jo vetëm nga burimet e energjisë së rrezatimit, por edhe në performancën e ventilatorit.

  Informacione nga artikullin "lokalet Kvartsevanie"