Katatonia


 • Çfarë është eksitim catatonic
 • Çfarë katatonia mpirje
 • Çfarë sindromokinez

 • Katatonia? Sindromi Cal? (? Katatonia I) (el-Greqisht ??????? ?? -. Tërhiqe, tendosje) - sindromë psiko (një grup i syndromes), manifestimi kryesor klinik i cili është edhe çrregullime të lëvizjes. Katatonia Kalbaumom së pari e përshkroi si një sëmundje mendore të pavarur, atëherë Krepelynom atribuohet skizofrenisë. Struktura e sindromës katastrofike izoluar eksitim catatonic dhe katatonia mpirje.

  Çfarë është eksitim catatonic

  Ka dy forma të eksitim katastrofike:

 • Eksitim prekës catatonic karakterizohet nga zhvillimi gradual, gjuhës butë dhe ngacmim me motor.

  Në një fjalim entuziazëm shumë, mund të ketë echolalia. Gjendja është ngritur, por natyra nuk ka hypertymov dhe ekzaltimin, shënuar herë pas here qeshura i pashkak. Me një rritje në simptome shfaqen tipare të çorganizuar skizofreninë - hebefreno-catatonic eksitim. Ka veprim impulsiv. Çrregullime të vetëdijes lindin.
 • Eksitim impulsiv catatonic rritet ndjeshëm, veprim i shpejtë, shpesh të dhunshme dhe destruktive, rreziku i veshin. Ai përbëhet nga fjalë të veçanta ose frazat karakteristike e echolalia, ehopraksiya, perseveratsyy. Kur shprehje margjinale i këtij lloji të katastrofike eksitim lëvizje kaotike mund të marrë horeiformnye karakter të prirur për pacientët e vetë-lëndimit, i heshtur. • Çfarë katatonia mpirje

  Katatonia karakterizohet nga inhibimit hutimi motorike, heshtje, hipertension muskulare. Në shtetin të lidhur e pacientëve mund të jetë disa javë ose edhe muaj. Shkelur të gjitha aktivitetet, duke përfshirë instiktive.

  Ekzistojnë tri lloje të mpirje katastrofike:

 • Flip fleksibilitetin e dylli (hutimi cataleptic) karakterizohet nga forcim i pacientit për një kohë të gjatë në e tyre i adoptuar ose shtuar në atë paraqesin, madje shumë të pakëndshme. A nuk i përgjigjen fjalës zë të lartë mund të përgjigjet në gjuhën e qetë shepotnuyu spontanisht frenues në kushte ende të natës, duke u bërë kontakt dispozicion.

 • Nehatyvystycheskaya karakterizuar nga hutimi, së bashku me ndalimin motorike, pacient të vazhdueshme të opozitës çdo përpjekje për të ndryshuar pozicionin e saj.
 • Flip i hutimi karakterizuar nga ashpërsia më të lartë të vonuar motorike dhe hipertensionit muskujve. Pacientët të marrë dhe të mbajë embriopozu të gjatë, mund të jetë një shenjë e qese të ajrit.

 • Çfarë sindromokinez

  Ka tranzicionit reciproke të një specie në një tjetër hutimi, eksitim patetik në impulsiv, edhe pse kjo ndodh rrallë. Nuk janë Transitions ndërsjellë mpirje catatonic dhe eksitim në të kundërtën, eksitim patetike mund të ndryshojnë mpirje cataleptic, impulsiv - Nehatyvystycheskaya ose mpirje hutimi, si dhe hutimi mund të ndërpritet papritmas në ngacmim relative.  Kur mpirje cataleptic mund të përjetojnë halucinacione, çrregullim delusional, ndonjëherë shenja të tipit ndërgjegjes oneyroida Sc .. oneyroydnoy katatonia, nga të cilat, pasi shumica e simptomave produktive amnezyruetsya. Nehatyvystycheskyy dhe mpirje mpirje mpirje paraqitur me t. N. lyutsydnoy (transparent i qartë) katatonia, në të cilën nuk ka simptoma të frytshme, jo marramendje, pacientët të orientuar, të kuptojnë dhe të mësuar përmendësh mjedisin.

  Syndromes catatonic vërejtur në skizofreni, infektive, dhe psikoza të tjera organike. Sipas dy studimeve, simptomat catatonic të ndodhë në 12-17% të të rinjve me autizëm.

  Informacion nga artikullin "sindromi katatonia".