Katarakt


 • Çfarë është një katarakt?
 • Pse ka një katarakt dhe kush është i kërcënuar?
 • Cilat janë simptomat e cataracts?
 • Çfarë nëse ju vuri në dukje vizionin e paqartë?
 • Ju duhet të trajtojnë cataracts?
 • Si për të trajtuar cataracts?
 • Çfarë është kirurgji katarakt?
 • A pikat e syve katarakt?
 • Sa kohë duhet të fut pika me kataraktit?
 • Çfarë bie zgjidhni?

 • Çfarë është një katarakt?

  Syri ynë është si një aparat fotografik. Në dritën kalon nëpër lente kamera dhe fokusohet në film. Në lente sy kryen rolin e lente. Kjo është një diametër i pangjyrë transparente lente pak më pak se 1 cm.

  Kur lente është duke punuar si duhet, ne mund të shohim qartë objektet përreth.

  Për një sërë arsyesh, lente mund pomutnity pjesërisht ose plotësisht. Kjo sëmundje quhet një katarakt (turbullt e lente që është).

  Pse ka një katarakt dhe kush është i kërcënuar?

  Aktualisht katarakt është një shkak kryesor i verbërisë kthyeshëm në këtë vend, më shumë se gjysma e njerëzve mbi moshën 60 kanë disa shenja të cataracts. Katarakt më i zakonshëm ndodh për shkak të ndryshimeve natyrore plakjes në lente të syrit (plakjes fiziologjike të trupit të njeriut).

  Përveç kësaj, katarakt i mesëm mund të jetë (për ndonjë moshë), që shkaktohet nga disa sëmundje të tjera, të tilla si diabeti, helmim (kimikateve, ngjyra, etj), rrezatimi, dëmtime të syrit, etj


  Cilat janë simptomat e cataracts?

  Në qoftë se vetëm një pjesë e kataraktit merr rrezet e dritës brenda syrit, pacient katarakt si vizion shënuar paqartë, objekte, shihen qartë përshkruan dhe e paqartë, me syze ose lente kontakti nuk e përmirësuar vizionin. Sëmundja ka një kurs progresiv.

  Çfarë nëse ju vuri në dukje vizionin e paqartë?

  Në të gjitha rastet, vizion i paaftë ju duhet të konsultoheni okulist tuaj.

  Përkeqësimit shikimi mund të jetë një simptomë e shumë sëmundjeve, dhe vetëm një ekspert mund të përcaktojë shkakun dhe të përshkruajnë trajtim racional në rastin tuaj.

  Ju duhet të trajtojnë cataracts?

  Po, ju. Katarakta është një sëmundje kronike progresive. Vizioni mund të përkeqësohet me ritme të ndryshme, por shumica e sëmundjeve të patrajtuara shpejt çon në fillimin e plotë të kataraktit dhe verbim.

  Si për të trajtuar cataracts?

  Ka dy metoda kryesore të trajtimit të kataraktit: përdorimi i drogës dhe kirurgji. Secila prej këtyre metodave ka avantazhet dhe kufizimet e saj.

  Zgjedhja e metodës së miratuar mjek në çdo pacient individualisht.

  Çfarë është kirurgji katarakt?

  Ka shumë lloje të operacioneve, por thelbi i të gjithë atyre është për të hequr lente shoi.


  Në shumicën e rasteve, ajo zëvendësohet me një lente artificiale. Nëse operacioni është kryer në teknologjinë moderne, duke përdorur pajisje me cilësi të lartë dhe materiale, efikasiteti i tij mund të jetë shumë i lartë, ndoshta shërim pothuajse e plotë e vizionit.

  A pikat e syve katarakt?

  Përdorimi i pika sy për të trajtuar cataracts është më pak efektive se kirurgji. Ata vetëm mund të ngadalshëm e sëmundjes, por jo të kuruar atë. Megjithatë, në disa raste, operacioni mund të bëhet. Në këtë situatë, pika sy janë trajtimi kryesor. E rëndësishmja, trajtim më shpejt fillon droga, rezultatet më të mira mund të arrihen.

  Sa kohë duhet të fut pika me kataraktit?

  Sepse katarakt është një trajtim kronik sëmundje pika sy duhet të jetë e gjatë, por gjithmonë më mirë. Prishet mëdha në trajtim të çojë më tej përparimin e sëmundjes.

  Çfarë bie zgjidhni?

  Ka disa lloje të pika sy për të trajtuar cataracts. Ata ndryshojnë në efektivitetin, efektet anësore, çmimin dhe parametrat e tjerë. Për të gjetur ilaçe të drejtë për ju mund vetëm okulist specialist.