Cataracts Diagnoza dhe Trajtimi


 • Trajtimi i kataraktit
 • Periudha postoperative
 • Parandalimi i cataracts

 • Për starters mjeku do të përfundojë ekzaminimin e syve: kontrolloni mprehtësi vizuale, shqyrton fushën vizuale (perimetry) të përcaktuar presion intraokular (tonometry) shqyrtojë fundus (ophthalmoscopy) Për të studiuar segmentin e përparme e syrit (biomicroscopy). Gjithashtu përdoret metoda të tjera të inspektimit - refractometry, oftalmometriya etj

  Ndonjëherë kur ju po shqyrton sëmundjeve të tjera të syrit, të cilat janë shkaku i vizionit të reduktuar.


  Trajtimi i kataraktit

  Mbani në mend - të kuruar cataracts duke drogë (pika, ointments, tableta) dhe ushtrim - jo.

  Formuar në opacities lente nuk zgjidhin. E vetmja gjë që mund të bëjë drogë - progresion të ngadalshëm. Nëse katarakt është dëmtim aq e rëndë vizion që ndërhyn me punën dhe kjo zvogëlon cilësinë e jetës, atëherë është koha për të hequr lente dëmtuar. Operacioni - e vetmja mënyrë një herë dhe për të gjithë të shpëtoj të cataracts. Mbi 90% e pacientëve pas operacionit rikthen vizion normale.

  Në kohën e tashme për kirurgji katarakt nuk është e nevojshme për të pritur për maturimin e saj - një gabim i përbashkët! Në dekadat e fundit, me futjen e shumë teknologjive moderne, modifikim teknikë operacioni, të përmirësimit të instrumenteve microsurgical, indikacionet për kirurgji janë zgjeruar në mënyrë të konsiderueshme.


  Përveç kësaj, ishte e mundur nxjerrja katarakt transaksion me praktikisht pa komplikime.

  Aktualisht, operacioni mund të kryhet me 0,1-0,2 vizual acuity (në disa raste, acuity vizual mund të jetë më i lartë nëse është e nevojshme për të ruajtur veprimtari profesionale).

  Hiq lente shoi (kirurgji katarakt nxjerrjes) është "perla" e microsurgery moderne sy. Aktualisht, ka disa lloje të operacioneve për heqjen e lente:

 • Nxjerrja katarakt extracapsular;
 • Nxjerrja katarakt Intrakapsulyarnaya;
 • Phacoemulsification tejzanor;
 • Laser katarakt kirurgji (phacoemulsification lazer).

 • Lloji i operacionit është përcaktuar në çdo rast, me të gjitha indikacionet dhe kundër-. Në katarakt dypalësh operuar syrin e parë me mprehtësi të ulët vizuale.

  Remote shoi nevojë për diçka për të zëvendësuar lente. Ka tre opsione:

 • Lentet intraokulare futur në sy gjatë operacionit të kataraktit. Ata janë quajtur lente intraocular.
 • Syzet me lente të trasha për të veshur pas heqjes lente shoi.
 • Hard apo të buta lente kontakti. Ato mund të vishen gjatë gjithë ditës dhe të xhiruar vetëm natën.
 • Edhe pse lente intraokulare më të popullarizuara dhe të dëshirueshme për pacientët, ata kanë avantazhet dhe disavantazhet e tyre.

  Në disa sëmundje të zakonshme dhe sëmundjeve të syrit lente intraokulare janë të kundërindikuar. Zëvendësimi lente natyrore të mjekut modifikuar sy artificial mund të vendosin vetëm mbi bazën e të dhënave të anketës.


  Periudha postoperative

  Pas kirurgjisë kataraktit disa ditë në spital, pacienti është shkarkuar nga spitali. Periudha e shërimit merr 1,5-2 muaj, gjatë së cilës do të duhet:

 • futur në sytë e ilaçeve të veçantë,
 • veshin një fashë që mbron syrin nga poshtër, ujit, tymi,
 • vërejtur vazhdimisht mjekun e syve.
 • Rekomandime pacientët që mund të përshpejtojnë procesin e shërimit dhe për të parandaluar sy lente intraocular ndryshim:

 • Mos fle në sy operuar anësor;
 • Mos anim kokën poshtë;
 • Mos ngre pesha më shumë se 5 kg;
 • A nuk e përzënë një makinë;
 • Mos e fshij syrin e jo ka ushtruar presion mbi të;
 • Veshin syze dielli;
 • Shmangni kontakt me sapun dhe ujë në sy;
 • Kur larë flokët anim kokën tuaj mbrapa, jo përpara.

 • Parandalimi i cataracts

  Parandalimi i cataracts është zbulimi i tij i hershëm, kryerjen trajtim të duhur dhe me kohë dhe ekzekutimin e të gjitha urdhërat e mjekut.