Lëkurë Carcinoid


 • Lëkurë Carcinoid ose bazalioma
 • Trajtimi Bazaliia
 • Bazalioma: serioze, por jo fatale

 • Lëkurë Carcinoid ose bazalioma

  Kanceri i lëkurës është një nga format më të zakonshme të neoplazmat. Këto mund të identifikohen 3 lloje të tumoreve:

 • Tumoret beninje;
 • lëkurë carcinoid ose bazaliomy - tumoret e rritjes mestnodestruiruyuschim është duke shkaktuar degradimin, shkatërrimin e indeve ngjitur;
 • kanceret - kancereve.
 • Bazalioma si kanceri i lëkurës është shumë më e zakonshme në banorët rurale sesa banorët urban, veçanërisht në rajonet jugore, kështu që intensiteti i rrezatimit diellor dhe koha e kaluar në ajër të hapur janë faktorë të rëndësishëm të rrezikut për zhvillimin e këtyre tumoreve.  Bazalioma njëlloj parë shpesh në gratë dhe burrat, kryesisht në të moshuarit. Kjo është tumor më të zakonshme të lëkurës dhe është 70-75% në mesin e tumoreve të ndryshme që zhvillohen nga epiteli, që është shtresa e jashtme e lëkurës.

  Bazalioma më e zakonshme e vendosur në fytyrë, të paktën - në trup. Shpesh lezione të shumta vërejtur bazalioma lëkurës të ndryshme.

  Manifestim klinik i këtij tumori është mjaft e ndryshme. Bazalioma i parë duket i ngushtë nyjë madhësinë e një chechevychnoe grurit, duke vepruar në sipërfaqen e lëkurës. Trëndafili ngjyrë, i zbehtë rozë dhe të verdhë ose e shurdhër, si perla.

  Zhvillimi Bazaliia zakonisht i gjatë, i ngadaltë.


  Kur sëmundja komplikohet ulçeres bashkuar infeksion dhe reagimin inflamator ne perimetrin e tumorit, fryrje, skuqje, fryrje, kruarje mund të ndodhë.
  Trajtimi Bazaliia
  Kur trajtimin Bazaliia përdorur të gjitha metodat ekzistuese në onkologji. Këtu janë disa prej tyre.

 • Terapi Rrezatimi tani është shumë i zakonshëm dhe është përdorur si një metodë e pavarur dhe shumë efektive.
 • Prerje kirurgjikale e tumorit të përdorur në lezione të kufizuara (faza I) dhe në tumor në vende ku në mënyrë të mjaftueshme prerje të gjerë nuk i çojnë në formimin e mbresë obezobrazhyvayuschyh.
 • Electrocoagulation, pra shkatërrimin e tumoreve nga ngrohjen e goditjes elektrike, e përdorur tani rrallë dhe vetëm në tumore shumë të vogla.

 • Shkatërrimi Cryogenic - shkatërrimi i tumoreve nga ngrirjes në temperatura shumë të ulëta - jo inferiore, dhe në disa raste superiore në metodat e tjera të rezultateve të trajtimit. Me pajisje të veçantë (cryoprobe) të prodhuar ngrirjes tumoreve duke përdorur azotit të lëngshëm (-196 ° C të temperaturës). Si rezultat i ndikimit cryogenic brenda qelizave është formimi i microcrystals akull që dëmtojnë membranat qelizore, duke shkaktuar vdekjen e qelizave të tumorit.
 • Me ankesën me kohë në një oncologist kur bazalioma nuk Madhësia arritur e madhe mund te kuroje pothuajse të gjithë pacientët me efekt të mirë kozmetike.


  Bazalioma: serioze, por jo fatale

  Lëkurë Carcinoid, në shumicën e rasteve, të sigurta. Mos metastasizing bazalioma, kurrë nuk ka pasur raste që njerëz ishin të vdesin prej saj, dhe në qoftë se personi i sëmurë është e moshës, dhe pastaj prek Bazaliia jo.
  Gjëja kryesore - mos të dëmtojë vendin (nëse hundë, ju duhet të jenë të kujdesshëm me syze) për të mbrojtur fytyrën nga dielli. Siç u përmend më lart, Bazaliia mund të mpikset, të aplikojnë cryodestruction, lazer.

  Rrezatim nuk nuk të është e nevojshme, edhe më të mirë. Zakonisht bazalioma nuk paraqet një rrezik real, megjithatë, vini re Bazaliia thekshëm që depërton thellë në lëkurë dhe pastaj duhet të marrë për të trajtuar më seriozisht.


  Ne duhet të dimë se kjo është sëmundje jo ngjitëse për të tjerët dhe anëtarët e familjes dhe nuk shtrihet në organet e tjera. Edhe nëse Bazaliia nuk trajtohet, ai mund samorubtsevatsya (bazalioma sipërfaqe) dhe për të që të jenë të favorshme.
  Recommended para se të shkojnë jashtë prypudryuvaty pjesë ku është bazalioma, dhe edhe më të mirë - sunscreen vënë.

  Material Neni Burimi Zotërimet Natalia "pyetjet onkologjisë dhe përgjigjet."