Punon me efekt mjekësorSot ofron një ekspozitë të veçantë "Ngjyrat e Shëndetësisë", e cila paraqet 20 piktura favorite artist Fedorov - Anatoli Malinowski.

Pikturë, të ndritshme, ngjyra të pasura, sipas ophthalmologists, ndikim pozitiv në vizionin njerëzor. "Në pikëpamje të psikologjinë e njeriut dhe kjo është thelbësore për të ndjehen ngjyra impulset ndritshme që shkaktojnë syri i njeriut për të dalluar më qartë ngjyrat në jetën e vërtetë", - tha kreu i qendrës, Profesor Kristo Tahchidi.

Shkencëtarët vënë re se pas një operacioni katarakt, disa pacientë që e panë foto Malinowski, më dha fund një varg natyrore të perceptimit ngjyra.

"Kur një njeri hequr një katarakt, ai mëson se si për të parë botën përsëri, dhe është e rëndësishme që të ndjehen të gjallë bojë, pozitiv - tha Tahchidi. - Në këtë kuptim, një foto e bukur - një stimul i fuqishëm për dëshirën për të parë botën, që është një parakusht për trajtim të suksesshëm ".

Anatoly Malinovsky ishte ende gjallë pohuar se "fotografia vetë duhet të jetë i shëndetshëm, dhe për të arritur këtë artist vetëm mund të sensin pune dhe nuk kërkojnë ngjashmëri tekstual i objekteve."
Për gazuar peizazhet, portrete, ende lifes Malinowski i quajtur "ruse Matisse". Veçori e pikturës së tij - kombinim i pazakontë i luleve dhe ngjyrave, tone të ngrohtë dhe të ftohtë, duke shkaktuar piktura të pazakonshme perceptimin disonancë nga syri i njeriut.


Pikturat e tij janë si një frymë e dritës dhe të ajrit. Është ky kombinim të pazakontë të ngjyrave dhe ngjyra dhe mund të shkaktojë një efekt të tillë të mahnitshme.

"Historia është e mbushur me shembuj të njerëzve të kthyer në pikturë për qëllime mjeksore - thotë historian arti, anëtar i Akademisë Pjetrit e Arteve dhe Shkencave Louise Hviniashvili. - Për shembull, indian praktikë yoga shërim ngjyrë "Yantra". Vlera terapeutik i trashëgimisë Malinowski sugjeron se terapi ngjyra - kjo nuk është magji dhe jo mashtrim, dhe është një legjitime rehabilitimi metodë posthirurhicheskoy në disa raste të sëmundjeve të syrit ".

Vjeshtën e kaluar, disa piktura Malinowski u transferua në një shkollë me konvikt për fëmijët e verbër në Malakhovka, të cilat në një bazë bamirëse janë specialistë Center "Syri mikrokirurgji".