Leshi i shkurtër


 • Funksionet e veshit
 • Gjë e shëmtuar kongjenitale të veshit - kaplovuhist
 • Indikacionet dhe përgatitje për kirurgji për të korrigjuar kaplovuhosti
 • Kirurgji për të korrigjuar kaplovuhosti

 • Veshët spikatur janë të zakonshme dhe janë të shoqëruara shpesh me siklet psikologjik, kështu korrigjim duhet të bëhet në vitet parashkollore, kur formimi themelor i veshit është përfunduar.

  Kirurgjisë filloi të përdoret për të korrigjuar defektet kongjenitale të veshëve në mesin e shekullit të 19, kur Dyffenbah përshkroi një operacioni për të korrigjuar kaplovuhosti duke parashtruar veshin vidkopylenoyu në kafkë.


  Funksionet e veshit

  Veshi i jashtëm fillon të rritet në muajin e tretë të shtatzënisë, dhe buzë e gjashtë e jashtme të veshëve dhe përfundoi në folds e brendshme në zhvillim. Deformim, duke përfshirë spikatur veshët, në mënyrë të qartë të dukshme në lindje.

  Në vitet e fundit, ajo u gjet se në lindje forma e veshëve mund të ndryshohet pa kirurgji. Spikatur apo veshët deformuara porsalindur mund të lidhin në mënyrë që ata të marrin një formë të ndryshme, dhe kërc stabilizuar në pozicionin e dëshiruar.

  Funksionet e veshit:

 • estetik
 • Folësit
 • mbrojtje (kundër ndikimeve të dëmshme të jashtme)

 • Gjë e shëmtuar kongjenitale të veshit - kaplovuhist


  Të gjithë gjë e shëmtuar e veshit është i ndarë në lindura dhe të fituara. Gjë e shëmtuar kongjenitale - kaplovuhist - shpesh shkaktohet duke rritur lavaman e vet, por ajo i shtrembëruar dhe forma e kërc veshit. Një numër i madh i transaksioneve, thelbi i të cilit është për të hequr (Passow), zhytje (Pitanhi, Rebello, Andreev), duke i dhënë të kërc, shumë pikë, për të ndryshuar lakim për shkak të ndryshimeve në tension të linjës.


  Indikacionet dhe përgatitje për kirurgji për të korrigjuar kaplovuhosti

  Tregues është shpesh dëshirat e një pacienti dhe prindërit si çrregullime funksionale në mungesë apo gjë e shëmtuar e veshit të ndodhë rrallë.

  Indikacionet për kirurgji:

 • përgjithshme - disa comorbidities
 • Pritjet nadrezultaty, mohimi i mundësisë së komplikimeve
 • Pjesa më e rëndësishme e përgatitjes për kirurgji është informacion të plotë dhe shpresa realiste në lidhje me output, rreziqet dhe rrethanat periudhë postoperative.

  Nëse pacienti pi, është e rëndësishme për të ndaluar të paktën 1-2 javë para dhe pas operacionit. Pirja e duhanit ul rrjedhjen e gjakut në lëkurë dhe mund të ndërhyjë me shërimin plagë (të rrezikut të komplikimeve në pacientët që pinë duhan të paktën 10 herë më të larta).

  Mos përdorni dhe alkool. Ai kontribuon në gjakderdhje të tepërt.

  Sigurohuni që të tregoni mjekut tuaj për ndonjë ilaç të marra rregullisht, veçanërisht aspirina dhe të tjerëve që ndikojnë koagulimit të gjakut.

  Mos harroni të përmend për sëmundjet shoqëruese që mund të shkaktojë komplikime pas operacionit - presionit të pakontrolluar të gjakut, probleme me tendencë koagulimit të gjakut për të formuar plagët tepruar i trashë.

  Para operacionit, të bërë fotot në disa projeksione. Për të përcaktuar elementët e munguar metodë përdoret Honzalles vesh-kau veshin kur shtypet me gishtin tuaj në kokë, që tërheq në sipërfaqen e jashtme të shell ka folds që do të krijohen gjatë operacionit.


  Kirurgji për të korrigjuar kaplovuhosti

  Operacioni është kryer nën anestezi lokale. Në një nevojë të veshit deri 10 ml anestezion (lidocaine, për shembull). Epinephrine bashkangjitur për të reduktuar gjakderdhje. Duke shënuar po nuk e vënë të gjitha kirurgët. Kur kaplovuhosti gjitha manipulimet janë kryer në pjesën e pasme të veshit. Zakonisht excised tepërt (i formuar pas sjelljen e veshit) të lëkurës.

  Komplikimet e kirurgjisë:

 • Aktiv (gjakderdhje, qelbëzim)
 • inflamacion i kërc (që çon në vdekjen e tij dhe tkurrje e veshit - shumë e rrallë)
 • rikthim - që kërkon reoperation
 • hypertrophic dhe plagët keloid të ndodhë për shkak të karakteristikave individuale të reagimit të indeve për dëm
 • Çdo gjë e shëmtuar veshi kërkon një qasje individuale.

  Operacion i kryer me probabilitet të lartë garanton një rezultat të mirë.

  Informacion nga artikullin "The defekti e veshit - kjo nuk është një dënim!"