Candidiasis e mukozës orale


 • Çfarë është candidiasis
 • Pse candidiasis gojë?
 • Trajtimi i candidiasis gojë

 • Çfarë është candidiasis

  Kandidozë (mëllenjë) shkaktoi drozhzhepodobnym
  Sandida albicans kërpudhat, manifestohet lloj i dobët i kontakt në
  Mukoza orale. Kjo pllakë është hequr lehtë, duke lënë
  Sipërfaqja prapa gjakderdhje të dhimbshme. Me progresion
  sëmundje mund të ndodhë në përhapjen e qiellit është e qartë, qielli
  bajamet, fyt, traktin gastrointestinal.

  Candidiasis akut atrofik, shpesh shkaktohet nga
  është zgjatur përdorimin e antibiotikëve të gjerë të spektrit, duket
  dhimbshme, gjakderdhje, zonat fryrë reddened mucous

  pllakatë oral dhe tvorozhystoho nuk mund të jetë.

  Candidiasis kronike atrofik ndodh
  zakonisht ata që veshin protezat. Mukoza e prekur drejtpërdrejt
  ngjitur me protezë. Shpesh kjo është për shkak të traumave të indeve të buta
  keq-montim protezat që shkakton kronike
  inflamacion. Rajoni i prekur reddened, i fryrë. Karakterizohet nga dhimbje dhe djegie.


  Pse candidiasis gojë?

  Kërpudhat mikroskopike, shpesh albicans Sandida, është
  banor normal i mukozës orale. Megjithatë, kushtet ndryshojnë
  Ekzistenca e patogjen maja mund të shumohen me shpejtësi.  operacion normal të mukozës kërkohet mjedisi të qëndrueshëm të dobët acid
  microflora normale, nevojshme dhe e mjaftueshme të ushqyesve,
  furnizim të mirë të gjakut, pastrimi i rregullt. Një tjetër situatë ndodh kur
  ndryshimin e kushteve në të cilat jetojnë kërpudhat maja. Kur ju të ndryshojë nivelin e
  aciditetit (ose pH), paraqitja e qelizave në një numër të konsiderueshëm të sheqerit
  prishurit e florës dobishme apo shuarje e antibiotikëve në të ndryshme
  Infeksionet kërpudhat fillojnë të shumohen me shpejtësi. Ka plagë qelizat
  Mukoza zhvillon candidiasis gojë.


  Trajtimi i candidiasis gojë

  Prandaj, kryesor
  tendencat në trajtimin e pacientëve candidiasis janë:

 • të identifikuar faktor etiologjik themelor në patogjenezën e candidiasis në secilin rast individual;
 • eliminuar ose reduktuar më tej ndikimin negativ të këtyre faktorëve;
 • terapi pathogenetic;
 • Bazuar në dështimin e sistemit imunitar me candidiasis,
  veçanërisht në format kronike i dobët e Candida rekomanduar
  vaksinë, monovalent, polivalente dhe autovaktsina.

  Me të njëjtin qëllim në arsenalin e mjeteve juridike me candidiasis mund
  gjeni një derivate pirimidine - pentoksil 0,2 g 3 herë në ditë
  3 javë, Methyluracilum 0,5 x 3 herë në ditë trajtim 3-4
  javë. Droga të stimuluar prodhimin e antitrupave, fagocitare

  Aktiviteti dhe stimulon leucopoesis, të rritur përmbajtjen e gama globulin
  në serum, rrisin aftësinë rigjeneruese e indeve.

  Gama hystahlobulyn globulin, hystahlobyn 2 ml 2 herë në javë,
  në shkallën prej 7-10 injeksione. Pas 2-3 muajsh. trajtim përsëritet.

  Ne trajtimin e candidiasis e mukozës orale përdoret nga T-aktivin
  40 mg për subcutaneously ditë ose intramuskulare brenda 7-10 ditësh.
  Kemantan 0,2-3 herë në ditë për 14 ditë. Ose dyutsyfon 0,1-2 herë
  një ditë për 6 ditë. Kaloni 2-3 kurse në intervale prej 1-3
  ditë, nën kontrollin e parametrave biokimike dhe imunologjike të gjakut.


  Levamisol (dekarys) 150 mg 1 herë në ditë për 3 ditë, shpenzojnë 2
  kurse të tilla në intervale prej 3-6 ditësh. Pas 2-3 muajsh të shpenzimeve të mjekimit
  të përsëritur.

 • terapi, e cila redukton sensibilizim mikoticheskuyu dhe
  edhe stimulimin rezistencë jospecifik dhe specifike
  trupi;
 • Përfshirja në trajtimin e drogës antifungal.
 • Ne trajtimin e candidiasis e dietë oral mukozen caktuar
  me përjashtim të ëmbëlsirat dhe karbohidratet kufizim, i pasur me vitamina dhe
  proteinat.

  Ne trajtimin e candidiasis e mukozës orale aplikohen polienovye
  antibiotikët - Nystatin, levorin 500 mijë.

  njësi. 4-8 herë në ditë, kështu që
  prandaj, doza ditore prej 2-4 milion njësi. drogës për trajtimin - 56 milionë
  njësi. brenda 14 ditëve. Është e këshillueshme për të përtyp dhe thith tabletë, kështu
  në traktin gastrointestinal polienonye antibiotikë të këqija
  zhytur. Regresionit e simptomave klinike të candidiasis është vënë re në
  5-6 ditë reduktuar skuqje, ënjtje, loosening Mukoza
  goja, ka erozion epithelization.

  Amfotericina B është përshkruar në rastet e mungesës së efikasitetit pas
  përdorni Nystatin, levorina. Një efekt i ngjashëm ka
  amfohlyukamin. Dekaminovaya karamel 1 karameltsi 6-8 herë në ditë.


  Nizoral, trebinafina.

  Multivitamina me micronutrients, 2-3 tableta në ditë për 1 muaj.
  Vitamina B - B2, B6, C, PP, etj Vitamina B2 (riboflavin)
  ka disa të veprimit antifungal, rregullon
  proceset Redox përfshira në proceset
  karbohidrate, proteina dhe metabolizmin yndyrë.

  Kalcium shtesë (gluconate kalcium, glicerofosfate kalcium, laktat
  kalcium) si përgatiten dhe hyposensitizing. Përgatitjet
  acid Pantothenic - kalcium pantotent 0,1 G 3-4 herë në ditë
  për 1 muaj.

  Përgatitjet Hekuri (pilula ferropleks, tableta konferon
  reduktohet hekuri). Aloe me hekur, dhe hemostymulyn tjetër

  Përgatitjet si provoi se ndryshimi vërejtur dhe candidiasis
  trazirat në metabolizmin e hekurit.

  Desensitizing terapi - diphenhydramine, suprastin, pipolfen, fenkarol.

  Pacientët të cilët kanë qenë të vuajnë nga forma kronike kandydozov,
  kërkojnë konstante pi qetësues dhe qetësuesit,
  psikoterapi, hipnozë. Efekti i mirë jep trajnim auditory, elektrike.