Kafe dhe cigare - varg i pasuksesshëm


 • Kafe dhe cigare ritual
 • Fakte me shenjën "+"
 • Fakte me shenjën "-"
 • Kafe pa cigare

 • Kafe dhe cigare ritual

  Çfarë e bën shumica e njerëzve zgjuar deri në mëngjes? Çfarë po bën? Nga Th?
  ? Në shtrihet krah dhe mendimet në kokën time papritmas të ndodhë kur ju keni parfum të njohur gjallërues mëngjes?

  Dikush nuk ka si kafe, dikush imagjinoj jetën e tij nuk pa filxhan të mirë në mëngjes e pije në mëngjes, dhe dikush nuk e do veten e tij dhe fillon mëngjesin e tij me një filxhan kafe të fortë dhe të cigareve në një stomak bosh. Një nga miqtë e mi që ka probleme tashmë të veçanta të stomakut, pavarësisht ndodhur tashmë dhe pasojat e mundshme, ende fillon çdo mëngjes nga ajo ritual të dyshimtë.


  Fakte me shenjën "+"

 • Shkencëtarët kanë gjetur se pirja e duhanit dhe konsumi kafe redukton rrezikun e sëmundjeve të rënda neurologjike - sëmundjen e parkinsonit. Në duhanpirësit mundësia e gjetjes së 60% më e ulët në ata që e pijnë kafe - 30%. Dhe efekti gratë më i madh është nëse do të pijnë kafe moderuar, por burrat janë të këshilluar që të marrë këtë pije në sasi të mëdha.
 • Kafe është faktor antimutagenic dhe ul rrezikun e kancerit. Dhe gjithashtu një ilaç i mirë për përdhes si reduktimin përmbajtjen e kripës në trup e urinës.
 • Diçka e bukur dhe e dobishme mbi cigaret vetëm kam gjetur. Sa për reduktimin e rrezikut të zhvillimit të sëmundjes Parkinson, atëherë pini kafe - mësim jo vetëm të këndshme, por edhe në një farë mase të dobishme.


  Por cigare pirja e duhanit - një çlirim shumë të dyshimtë.


  Fakte me shenjën "-"

 • Kafe - jo shoku më i mirë i zemrës. Cigaret janë gjithashtu të keq për enëve të zemrës dhe gjakut. Prandaj, kombinimi i këtyre dy zakone të preferuar të çojë në pasoja shumë të të ardhur keq. Ata të rritur nivelin e homocysteine ​​(një amino acid që është formuar nga hyrja proteinat e ushqimit), që mund të çojë në një goditje. Njerëzit që pinin 6 ose më shumë gota e kafe në ditë, niveli i kësaj aminoacideve është më e lartë se në njerëzit që nuk pinë kafe në të gjitha, në 5,10%. Nëse ju bëni përveç tym dhe pastaj shumohen atë nga dy.
 • Kombinimi i kafe dhe cigare të çon në një rënie në elasticitetin e enëve të gjakut, e cila nga ana çon në të gjitha njëjtin sulm në zemër dhe infarkti.

  Veçanërisht të ndjeshëm ndaj kësaj, njerëzit me presionin e lartë të gjakut.
 • Fakt i jetës private - të njëjtën gjë e njohur, të hahet ky ëmbël nja dy vjet tashmë, fitoi një Ulçera në stomak. Ndoshta duke kundërvënë ju dhe jo e kërcënuar, në qoftë se ushqimi i shëndetshëm përndryshe ju hani, por ashpërsia e stomakut ju me të vërtetë ndjeni. Unë nuk jam duke folur për frymë jo shumë të këndshme dhe dhëmbë të verdhë (të gjitha të njëjtat kafe + cigare të). Rreth kancerit të mushkërive, unë mendoj veçanërisht i thënë nuk është e nevojshme - e gjithë kjo e shkruar edhe në paketat e cigareve.

 • Kafe pa cigare

  Personalisht unë dua kafe me qumësht, kanellë dhe kardamom. Por shije e cigareve në këtë shije pa menduar pak disi imagjinohet.

  Provoni dhe ju të gëzojnë kafe pa cigare të zakonshme - ndoshta ju do të donte ai më shumë?

  Informacion nga neni VI Baranskii "+ Kafe = cigare këqija bashku."