Historia e një JetësSi unë nxora djalin

Unë jam i përkushtuar për fëmijën tuaj dhe problemet e tij të gjithë jetës së tij. Tani që djali im është tashmë një nxënës i rritur me një rritje normale të meshkujve (182 centimetra), unë të ndihmuar prindërit e tjerë. Unë ndihmoj sepse unë mbaj mend shumë mirë se sa e vështirë është - të jetë vetëm me katastrofës.

Gjëja e parë që prindërit përjetojnë kur një fëmijë nuk është në rritje dhe diagnostikuar "dwarfism cerebrale hipofizës" - një shok. Ti e kupton se asgjë në këtë nuk e kupton dhe nuk mund të ndihmojnë fëmijën e tyre. Kjo është e gjitha dëborë në kokë! Shumica prej nesh zakonisht kanë një fëmijë - të imagjinoni se çfarë do të thotë kjo diagnozë për nënën?

Dikush fillon depresioni, dikush - histerike. Shumë e sufferers mi - njerëzit janë të arsimuar, inteligjente, shoqërisht avantazh, por fillimisht pothuajse asgjë nuk dihet për këtë sëmundje. Deri rreth pesë prindërit nuk dyshojnë asgjë. Fëmija nuk është i ndryshëm nga bashkëmoshatarët e tyre - të njëjtën gjë i gëzuar, i shoqërueshëm, mirë, përveç se një të vogël pak. Të gjithë prindërit shpresoj, fëmija im të rritet, ne hani një karrota, pini vitamina dhe rritet.
Por kjo, për fat të keq, po nuk ndodh.

Kur djali im u diagnostikua me "hipofizës dwarfism" ishte 1.983. Që atëherë problemet e mia filluan.


I njohur për ndihmën e Endocrinologists saj rajonale nuk gjeni. Pas endokrinologji - një zonë shumë të veçantë. Mjeku nuk vetëm duhet të jetë një ekspert, por gjithashtu kanë arsenalin e nevojshëm: aftësinë për të kryer hulumtime dhe trajtim të mëvonshëm. Deri tani, shumë spitale të qarkut, mjekët nuk mund edhe të bëj diagnozë. Të gjitha testet janë përdorur për analiza, droga shumë të shtrenjta - dhe edhe më shumë.

Ku unë shkova vetëm kur ajo mësoi për djalin e sëmundjes, madje magjistarët adresohen, por shpejt e kuptuan se ajo është e kotë, ju duhet të kërkojë mbështetje nga mjekët. Fillimi anashkalojë të gjithë e Endokrinologjisë, trokitur në të gjitha dyert.

Kam lexuar një shumë të letërsisë. Vite shkoi. Nuk ishte një ristrukturim. Megjithatë, ka pasur pengesa pushim trazira vjetra u shemb mbi ne informacion të ri. Pastaj mundësi të vërtetë të ndihmuar fëmijët tanë. Ne trajtuar të gjitha drogat në dispozicion në atë kohë, duke filluar me ato që më pas u ndaluan. Në përvojën tonë, më efektive dhe të butë të trupit ende ka dy drogë HGH - Henotropin dhe Norditropin. Dhe tolerohet mirë, dhe efekti i rritjes është e mirë.

Në 1983, nuk kishte drogë efektive tani janë duke ndihmuar me sukses bijtë e rritjes së ulët. Ende nuk është sintetizuar HGH.

Ekstrakt nga gjëndrra e hipofizës e bagëtisë (somatotropin), i cili ishte përdorur në atë kohë, më vonë (në 1987), u ndalua për përdorim në praktikë pediatrik OBSH. Arsyeja për ndalimin është se ka ende ka sisteme të mjaftueshme trajtim efektiv, duke përfshirë infeksionet virale të ngadalta në material biologjik.

Këto viruse - prions, të mishëruara në indet e trurit mund përfundimisht të shkaktojë sëmundje shumë serioze si sëmundje të lopës së çmendur. Artificialisht HGH sintetizuara është marrë për herë të parë në 1985 nga Genentec (Genentech), ajo u quajt protropin dhe u bë i drogës i parë i hormonit të rritjes. Pastaj erdhi e kompanive Droga 'Cavia, Burgos Farmaci "(kjo është një nga kompanitë, e cila më vonë u bë strukturën e" Farmaci ") dhe Leigh Lisle - një Henotropin dhe humatrop.

Tashmë disa kompani prodhimin e hormonit nën emra të ndryshëm.

1992 vërtetë ishte vit i Shoqatës. Ajo ishte atëherë se një Endocrinologists kongresit të shqetësuar për problemin tonë. Në Kongres u ftuan prindërit e fëmijëve që vuajnë nga hipofizës dwarfism. Megjithatë, vetëm pesë njerëz erdhën. Pastaj e kuptova se arsyeja ishte jo vetëm një mungesë e besimit në mjekësinë tonë, por problemet thjesht psikologjike. Të rriturit me fëmijët që vuajnë nga dwarfism hipofizës, shumë e ndjeshme, ata kanë nevojë për ndihmën e një psikologu, por shumë rrallë drejtuar në të. Duke mos dashur të reklamuar probleme, i cili ra në familjen e tyre, ata përpiqen për të mbrojtur fëmijët e tyre nga plagët e panevojshme.

Por ky pozicion është i gabuar, sepse fëmijët janë më të prekur nga kjo mbyllja.

Ne gjithashtu përballur shpesh me rastet kur trajtimi është filluar shumë vonë. Zonat e rritjes mbeten të hapura për vajzat nën gjashtëmbëdhjetë vjeç, nëntëmbëdhjetë vjet e vjetër, djem - një pak më të gjatë. Sigurisht, kjo është e gjitha shumë i individual, dhe ende trajtim më shpejt është filluar, më mirë rezultat. Djali im ishte viti i katërmbëdhjetë, kur hormonet e fundit e rritjes hennoinzhenerni. Rritja e saj ishte në kohën 1 milion 35 cm. Ne mori të drogës për katër vjet. Çdo vit djali im ishte në rritje deri në 10 inç - një e mirë, rezultatet të qëndrueshme.

Shumë shumë rritje - edhe një barrë e madhe në trup. Zemra, muskujt e tjerë nuk mbajtur ritëm me rritjen e shpejtë të indeve të eshtrave. Ju duhet të monitorojnë me kujdes fëmijë rreptësisht të ndjekë të gjitha rekomandimet e mjekut tuaj. Shumë e vështirë për të bërë në qoftë se ju jetoni larg nga qendrat e mëdha mjekësore.

Prindërit e fëmijëve që kishin për të shkuar nëpër të gjitha problemet "punching" droga, të traumatizuar psikologjikisht. Unë jam shumë i vështirë për të gjetur bashkëpunëtorët e si-mendje për të punuar në Shoqatën. Shumë u mbajtur larg, të përqëndruar problemet e tyre. Fëmijët tanë nuk janë trajtuar në një moshë të re dhe për këtë arsye kompleksiteti i jetës shijuar të gjitha "njeri i vogël" e.

Kjo, për fat të keq, nuk do të shkojnë pa u vënë re.

AM Myasoedov,
Kryetari i Shoqatës së rakitizmi

Informacion nga artikullin "Siç kam nxjerrë një djalë"