Historia e një neurofibroma


 • A është ky një problem - Hapni portat
 • Çfarë mjekët thonë

 • A është ky një problem - Hapni portat

  Për shkak të tumorit të madhe, e cila evoluar gradualisht nga fëmijërinë e hershme, 31-vjeçari Huang Chung-kai do të mund as të flas e as të lëvizin pa ndihmë, për të mos përmendur dhimbje të vazhdueshme që ai ndjeu të riut.

  Familja e tij jeton në një të largët nga fshati malor qytete në Provinca Hunan, është familja e madhe dhe e varfër që ka qenë në gjendje për të marrë kujdes mjekësor në kohë dhe me cilësi.

  Megjithatë, rasti i Huang Chun-kai u bë i njohur kancerit spital ekspertë Fudai dhe ata sugjeruan operacionin, i cili është realizuar me sukses.  Ka pasur shqetësime serioze në lidhje me rrezikun e një humbje të madhe të gjakut për shkak të numrit të madh të enëve të gjakut në indet e tumorit. Por asgjë nuk ndodhi. Dhe tumor në pacientët kineze, sipas vlerësimeve paraprake, jo i keq.

  Çfarë mjekët thonë

  Në neurofibromas Huang Kai Chung-, siç thonë mjekët - është e jashtëzakonshme, e cila është unike në botë, rasti.

  Në mënyrë tipike, tumor nervore - një tumor beninj ndikojnë trungun kryesor të nervit e filialeve të saj. Edhe pse vuan ndonjë nervat duke përfshirë rrënjët kurrizore, tumoret janë shpesh në formë të formacioneve nënlëkurës buta.

  Neurofibromas ose fibronevroma - një nga llojet kryesore të tumoreve, dashamirës të tumorit periferike nervore që zhvillon nga fibroblasts - qelizat kryesore të indeve lidhës.
  Në 80% të pacientëve me lëkurë spote ngjyrë kafe me qumësht (5 ose më shumë) me një diametër prej më shumë se 1.5 cm; 93% në sqetull janë të ngjashme me Freckles spote.
  Sensibilitet tipik për konfiskimet, vonuar mendor, një rrezik shumë të lartë të mutacioneve spontane.
  Ajo njihet se type neurofibromatosis I është shkaktuar nga mutacionet në NF1 gjenit, e cila është vendosur mbi kromozom 17.

  Degjenerimi i keq është neurofibroma rrallë.

  Trajtimi i neurofibromas - kirurgjikale, në Perëndim në vitet e fundit është një metodë në rritje i hequr këto janë zakonisht tumore të vogla duke përdorur të ashtuquajturën thikë gama, i cili është një përqendrim i pushtetit shumë burime të rrezatimit, i fokusuar përmes lenteve në një pikë.


  Megjithatë, në rastin e një pacienti kineze ka gjasa të jetë i zbatueshëm - fushë për aplikimin e energjisë së lartë do të jetë shumë i madh.

  Informacion nga artikullin "Ruajtja Chun-Kai".