Iritis dhe iridocyclitis


 • Iritis dhe iridocyclitis: Shkaqet dhe simptomat
 • Diagnostifikimi dhe trajtimi udhëzimet iridotsiklita

 • Iritis dhe iridocyclitis: Shkaqet dhe simptomat

  Iridocyclitis - inflamacion i irisit dhe sytë e trupit ciliar. Lindin nga sëmundja e përgjithshëm të trupit (tuberkulozi, ethet reumatike, fyt i lënduar, gripit, artrit, ethe relapsing, përdhes, diabet, sifilizin, gonorrenë, etj), sëmundjet e dhëmbëve, sinuseve kur ka domethënie të patogjenëve të qarkullimit të gjakut ose toksina e tyre në ylberit predhë dhe trupi ciliar.
  Inflamim mund të fillojnë në iris (iritis), pastaj u përhap në trupin ciliar (tsyklyt) ose procesi njëkohësisht mbulon të dy shell - zhvillim iridocyclitis.


  Iritis shoqëruar nga fotofobi, lacrimation, dhimbje në sy, kokërdhok conjunctival hyperemia.

  Ndryshuar ngjyrën dhe modelin e irisit, nxënës ngushton, dhomë lagështi mëparshëm është shpesh me re, ka të ngjitet mes diferencë pupillary e irisit dhe qese lente (shpallur edhe nga përhapje nxënës).

  Në fenomenet iridocyclitis yryta për t'u bashkuar me karakteristika tsyklytov: dhimbje të zgjeruara në sy, mprehtësi vizuale reduktuar, në sipërfaqe përsëri i kornesë duket pak gri dot depozitimi ndodh opacities tejdukshëm.
  Presion intraokular është zakonisht normale apo reduktuar pak.


  Prekje kokërdhok ndjeu një dhimbje të mprehtë.

  Iridocyclitis, me trajtimin e duhur, zakonisht përfundon me restaurimin e shërimit. Në disa forma iridocyclitis, të tilla si iridocyclitis reumatike mund të lindin përsëritje të inflamacionit që shpesh çojnë në zvogëlimin e numrit të pandërprera të parë.

  Në iridocyclitis aktuale të vështira mund të zhvillojnë komplikime në rritjen nxënës formë zaraschenyya në diferencë pupillary në qese lente, duke shkaktuar glaukoma mesëm. Ky problem kërcënon verbëri. Kjo është arsyeja pse në këtë rast është e rëndësishme që të mos humbasë pikë dhe të mbajë ndërhyrjen kirurgjikale në kohë.


  Diagnostifikimi dhe trajtimi udhëzimet iridotsiklita

  Iridocyclitis gjenden në shqyrtimin e syrit duke përdorur një llambë çarë. Përveç shenjave të listuara më sipër, Doktor zbulon qeliza inflamatore në dhomën e përparme të syrit, si një pezullim të lehta. Me një numër të madh të qelizave që ata të vendosen në fund të dhomën e përparme në formën e pika të qelb. Sipërfaqja prapa i kornesë janë të njollosur e proteinave depozitimin.
  Përveç kësaj, mjeku duhet të kontrolloni pjesën e prapme të syrit, për të parandaluar përfshirjen e tyre në procesin inflamator.

  Për trajtimin e iridocyclitis caktuar drogë steroidal anti-inflamator dhe seri jo-steroidal si lokalisht në pika dhe parfume, injeksione dhe ne tableta.

  Gjithashtu, aplikoni një rënie që zgjerimin e nxënësit për të shmangur nxënës bashkim të lente, enët e gjakut të ngushta, redukuar inflamimin.

  Informacion nga artikullin "Iridocyclitis."