Iridocyclitis Komplikimet, trajtimin dhe parandalimin


 • Çfarë është iridocyclitis
 • Iridocyclitis Si të rrezikshme
 • Kurimin dhe parandalimin e

 • Çfarë është iridocyclitis

  Një nga sëmundja më e zakonshme inflamatore e syrit është një inflamacion i iris dhe ciliar trupit të. Në sajë të furnizimit me gjak të komunitetit të irisit dhe trupi ciliar plagë të izoluar vetëm irisit - iritis apo trup vetëm ciliar (tsyklyt) është e rrallë. Procesi më inflamator kap të gjithë traktin mëparshëm enëve të gjakut dhe iris dhe ciliar trupin e - iridocyclitis.

  Klasifikon ndajnë grupet e mëposhtme:

 • Infektive dhe infektive-alergjik;
 • Joinfektive alergjik;
 • Kur sëmundjet sistemike dhe sindromike;
 • Në kushte patologjike dhe çrregullimet e metabolizmit;
 • Post traumatike.

 • Iridocyclitis Si të rrezikshme

  Komplikimet iridotsiklita - përhapjen e mundshme e inflamacion në kornea, sclera, pjesë pasmë i traktit enëve të gjakut, retina dhe nervore optike.

  Nuk është gjithashtu qepur dhe nxënësit damar, glaukoma sekondare, detashment retinal, subatrophy kokërdhok pas rënda (gjatë rrjedhin) i fibrinës dhe plastike iridotsiklita.
  Kurimin dhe parandalimin e

  Yrydotsyklytov Trajtimi duhet të jetë gjithëpërfshirës për të përfshirë mjete që ndikojnë faktorët etiologjik në inflamacion në irisit dhe trupit ciliar, si dhe mekanizmat imun në pacientit. Ndihma e parë është që të emërojë agjentë të zgjasë nxënësin për parandalimin e mbështjelljes dhe lehtësimin e dhimbjeve.
  Sistemi përdoren sot antibacterials. Në pika të emëruar antibiotikë, drogë anti-inflamator.

  Shumica e barnave të administruara cubkon'yunktivalno (injeksione nën Mukoza e syrit).

  Quite përdoret në mënyrë efektive në oftalmologjisë fizioterapi në iridotsiklita. Electrophoresis Used me antibiotikë, enzimat, adrenalina dhe të tjerët (15) procedurat.

  Në procesin shuarja është treguar terapi absorbable, duke përfshirë electrophoresis me ekstraktet e aloe dhe trajtimeve termike.

  Në iridotsiklita e efekt të madh rëndësinë e faktorëve provokuar mjedisit të jashtëm ose të brendshëm, që çon në ri-hyrjen e antigjeneve në indet e syrit të vatrave të infeksionit.  Shkakton janë:

 • ftohës
 • plagosje,
 • ndryshimet endokrine në trupin,
 • lodhje vizuale.
 • Kështu, parandalimi iridocyclitis është trajtimi në kohë i sëmundjes themelore dhe eliminimin e fokuse kronike të infeksionit.

  I sjelljes së pacientit në irdotsiklite nuk ekzistojnë. Shmangni faktorët provokuar, rreptësisht të ndjekë rekomandimet e një okulist dhe në çdo rast jo për të vetë-mjekoj.

  Informacion nga artikullin "Iridocyclitis."