Iridocyclitis dhe llojet e saj


 • Çfarë iridocyclitis
 • Llojet iridotsiklita
 • Gjëja kryesore - për të hequr shkakun

 • Çfarë iridocyclitis

  Iridocyclitis - inflamacion i njëkohshëm i iris dhe ciliar trupit të.
  Yrydotsyklytom njerëz më shumë të sëmurë nga 20 në 40 vjet. Në zemër të yrydotsyklytov shfaqjen janë sëmundje kryesisht të zakonshme të trupit (iridotsiklita endogjen); ata mund edhe komplikim i sëmundjeve inflamatore të kornea dhe sclera dhe lëndimeve thekshëm të syrit (iridotsiklita ekzogjene).

  Iridotsiklita endogjene rezultojë nga agjentët hematogjene depozitim në indet e irisit dhe trupit ciliar.
  Dhimbja është shkaktuar nga inflamacion në iris dhe trupit ciliar (iridocyclitis), të paktën - izoluar në irisit (iritis).


  Llojet iridotsiklita

  Pra iridotsiklita janë:

 • toksik-alergjik,
 • metastatic,
 • traumatik.
 • Ka edhe iridotsiklita granulomatoze dhe nehranulematoznye. Granulomatoze
  iridotsiklita janë zhvilluar kryesisht në infeksione të caktuara dhe karakterizohet me formimin e irisit dhe granuloma trupit ciliar të përbëra nga limfoide, epiteliale, qeliza gjigante dhe vatrave të nekrozë.

  Nehranulematoznye karakteristikë iridotsiklita e proceseve infektive-alergjike dhe autoimune. Nëse ju jeni një ënjtje karakteristikë, iris i fibrinës djersë dhe trupi ciliar.

  Iridotsiklita ketë pamje të ndryshme klinike, e cila varet nga faktorët që shkaktojnë iridocyclitis.


  Simptoma të përbashkëta janë dhimbje, që shtrihet përgjatë nervore trigeminal, butësi dhe pamjen e syve ciliare (thellë) injeksione vjollcë-pink kokërdhok. Iris është gjithmonë i fryrë, hyperemic mund të jetë e gjelbëruar ose rozë, fuzzy foto ajo, nxënësi është i ngushtuar, shpesh ka të ngjitet mes diferencë pupillary e iris dhe lente mëparshëm qese të.

  Iridocyclitis Toxic-alergjik në disa sëmundje të trupit ka një pamje karakteristike klinik.

  Iridocyclitis reumatoid manifestuar edemë moderuar dhe hyperemia e irisit, veçanërisht në muskul unazor e saj.

  Për iridocyclitis reumatike relativisht i favorshëm. Proces mund të përsëritet. Shpesh një sy është prekur.

  Iridocyclitis podager ndodhin ne moshuarit shkak te efektit toksik të acidit urik dhe kripërat e saj në indet e syrit. Zakonisht fillon papritmas si sulm përdhes. Në fazën e hershme lezione vërejtur shtresat e thella të iris dhe ciliar trupit të. Për relapses kokëfortë. Procesi mund të jetë i komplikuar nga turbullt tejdukshëm.

  Iridocyclitis diabetik bilateral zakonisht ndodh pa u vënë re dhe shkon ngadaltë me pak reagim inflamator.

  Gonorrheal iridocyclitis shpesh zhvillon procesin si toksike dhe alergjike dhe më pak - si metastatic.  Iridotsiklita toksike-alergjik që kanë karakteristika të veçanta, mund të jetë për shkak të efekteve të traktit vaskulare produkteve toksike të dekompozimit të tumorit intraocular në pacientët me shkëputje retinal.

  Duke iridotsiklita metastatic përfshijnë tuberkuloz, frëngjyzak, brutselleznyy tuberkulozi etj iridocyclitis shpesh ndodh në formën difuzionit dhe më pak - në hranulematoznoy. Iridocyclitis frëngjyzak shpesh zhvillon gjatë sifilisit mesme. Iridocyclitis Brutselleznyy eshte zakonisht njëanshëm, ndodh në formën akute ose kronike. Si rezultat, sëmundja mund të zhvillohet cataracts dhe glaukoma e mesëm.  Për iridocyclitis akut purulent karakterizohet nga efektet e theksuar e inflamacionit dhe dhimbjes ne sy.

  Iridocyclitis traumatik ndodh pas thekshëm lëndime të syrit.

  Purulent iridocyclitis zakonisht zhvillohet 2-3 ditë-të pas lëndimit të syrit, shkon e vështirë. Procesi i përhapjes në kokërdhok prapmë shkakton endoftalmita dhe Panophthalmitis.
  Gjëja kryesore - për të hequr shkakun

  Nëse dyshoni iridocyclitis duhet menjëherë të kërkojnë kujdes mjekësor. Trajtimi duhet të drejtohet kundër një shkaqeve të guximshme iridocyclitis dhe zhvillohet në drejtimin e një okulist.

  Parandalimi iridotsiklita - Trajtimi i sëmundjes themelore, eliminimi i vatrave të infeksionit (shëndetin e dhëmbëve dhe trajtimin e grykët, sëmundjet inflamatore të sinuseve).  Iridocyclitis në trajtimin e tij zakonisht përfundon me restaurimin e shërimit. Në disa iridocyclitis format, të tilla si reumatike mund të lindin përsëritje të inflamacionit që shpesh çojnë në zvogëlimin e numrit të pandërprera të parë. Në iritotsiklitah tanishme të vështirë mund të zhvillojnë komplikime në formën zaraschenyya nxënësit organizojnë exudate (fluide), increments pupillary avantazh gjatë gjithë lente qese, duke rezultuar në një glaukoma sekondare. Zakonisht, në qoftë se koha nuk mbështeten në kirurgji, një ndërlikim të çon në verbëri.

  Informacion nga artikullin "Iridocyclitis."