Hypochondria - fati i femraveStudjuesit në Britani të Madhe kanë krijuar lidhje mes si ato të vlerësuarat shëndetin e tyre njerëz të shëndetshëm, dhe nivelet e vdekshmërisë. Ajo u gjet se më shumë femra se meshkuj ankohen për shëndet të dobët, por kanë më pak gjasa të vdesin gjatë pesë viteve të ardhshme. Mjekët e interesuar në pse burrat pothuajse jo të vetëdijshëm për shëndetin e tyre dhe rrallë vizitojnë mjekët.

Studimi i përfshirë banorët nga pjesë të ndryshme të Britanisë së Madhe moshave 35 deri 74 vjet. Është krahasuar si ato të vlerësuarat shëndetin e tyre në kohën e regjistrimit të popullsisë 2001, dhe vdekshmëria e tyre gjatë pesë viteve të ardhshme. Ajo u gjet se ka një korrelacion të fortë midis të dobët shëndetin përgjithmonë ose përgjithmonë të mirë dhe mortalitetit të mëvonshëm.

Gratë foli për shëndetin e tyre më të keqe se meshkujt, por kjo nuk është reflektuar në vdekshmëri. Duke komentuar mbi këtë rezultat, Dr. Steve Field atributet e vdekshmërisë të ulët në grupin e grave me praninë e një numri të madh të ankesave dhe të rekursit në këtë mënyrë më të shpeshtë te të mjekëve.

Për fat të keq, statistikat zhgënjyese. Është e ditur se 40% e meshkujve nuk e mbushin moshën 75 vjeç. Steve thekson se promovimi i shërbimeve shëndetësore duhet të bëhet vetëm për burrat, si edhe në sëmundjet kërkimore të tilla si kanceri dhe diabeti janë diagnostikuar shumë më vonë sesa femrat.