Mundësi të tjera endokardit


 • Endokardit proteze
 • endokardit nuk është natyra ngjitëse

 • Endokardit proteze

  Endokardit proteze (endokardit valvul protezë) - një nga sëmundjet më të rënda infektive. Kjo mund të ndodhë në pacientët vuajtur më parë nga infektsionnys aktive endokardit valvul dhe në pacientët e operuar në zëvendëspresident origjinë infektive.
  Ka herët (2 muaj pas operacionit) dhe vonë (mbi 2 muaj) endokardit proteze. Endokardit herët proteze është shpesh rezultat i infeksionit ose nedolikovanoyi në rastet e kirurgjisë për endokardit aktive infektive apo nga pacienti i infektuar gjatë ose pas operacionit të ardhshëm të zemrës mundshme.

  Për fat të keq, nuk është gjithmonë një rrezik i vogël i infeksionit të tillë në kujdesin e pacientit kardiak, si të thuash, në anën rrokullisje e medaljes. Endokardit vonë proteze në shumicën e rasteve është rezultat i ndonjë infeksioni të ri. Rezultati është një endokardit i pjesshëm proteze (gyp) ose i plotë (plumbi) refuzim i protezë. Trajtimi i endokardit fillim dhe fund protezave i parë ndonjëherë i drogës, i emëruar nga antibiotikët. Nëse nuk ka efekt, veçanërisht në rastet e endokardit hershme proteza mund të kenë nevojë për të ri-kardiak kirurgji.

  Infektive endokardit - sëmundje e tmerrshme.


  Për të minimizuar rrezikun e endokardit infektiv, të gjitha pacientëve me defekte të valvulave të zemrës, duke përfshirë me prolapsi mitrale valvulave, si dhe proteza të valvulave, e konsiderojnë këtë: - para dhe menjëherë pas përfundimit të çdo ndërhyrje, e cila rezultoi në gjak mund të merrni infeksionin (dentare, procedurat gjinekologjike, etj) duhet të marrë antibiotikë parandaluese. Zgjedhja e antibiotikut varet nga lloji i manipulimit dhe duhet të jenë dakord me mjek e kryen atë.


  endokardit nuk është natyra ngjitëse

  Si rezultat i sëmundjeve të ndryshme të rënda (kanceri, etj) në trup prodhohen substancave të veçanta, të cilat janë depozituar pastaj në membranën e brendshme të zemrës (endokardit), formimin e një sterile (jo-infektive) vegjetacionit.

  Këto janë formimi nuk ka treguar veten në disa raste mund të ndodhë fragmente emboli të vegjetacioneve me zhvillimin e sulmeve të zemrës organet e brendshme. Diagnoza e endokardit infektiv nuk është e ndryshme nga diagnozën e endokardit infektiv. Trajtimi i endokardit infektiv është trajtimi i sëmundjeve të shkaktuara atë, dhe emërimi i drogës me antikoagulant për të eliminuar vegjetacionet.

  Informacione nga artikullin "endokardit infektive"