Infeksionet padukshme


 • Shtatë problemet
 • "Innocent" mëllenjë
 • A nuk e pajis keq në shëndetin tuaj!


  Shtatë problemet

  - Sëmundjet e transmetueshme seksualisht, të cilat përfshijnë klamidia, në të vërtetë i shërueshëm. Dhe format kronike ata marrin vetëm në zbulimin fund, diagnoza të pasakta dhe të gabuar, trajtimin kaotike.

  - Por si për të gjetur ata në qoftë se shumica e mjekëve quajmë ato sëmundje të padukshme?

  - Ju duhet të jenë shumë të vëmendshëm ndaj saj dhe për të parë një mjek në dyshimin më të vogël të infeksionit. Sidomos në qoftë se ju nuk keni një partner të rregullt seksuale. Shumica e sëmundjeve të ndodhë pa asnjë simptomë dhe janë ndjerë, kur zhvillimit të komplikimeve.

  Për shembull, klamidia urogjenital shpesh shkakton varfëri në femra. Një shtatzëni ektopike, abort, infeksion intrauterine të fetusit - shkaku i të gjitha këtyre të këqijave janë shpesh të zbuluar sëmundje të vonë.


  "Innocent" mëllenjë

  - Që duhet të testohen edhe me mëllenjë?

  - Sigurisht. Ajo nuk është aq i pafajshëm, si shumë gra. Së pari, ajo mund të kombinohet me infeksionet e tjera të traktit urinar, veçanërisht me klamidia. Mëllenjë është gjithashtu një shenjë se një grua është ulur imunitetin apo probleme hormonale. Shkaku i saktë mund të vendosen vetëm pas testi është jo vetëm një gjinekolog, por edhe endocrinologist.


  Mëllenjë mund të transmetohen seksualisht dhe nga burrat dhe rrallë - në higjienën personale. Të them të vërtetën - edhe sifilizi ndonjëherë shkon pa u vënë re nëse plagët nuk janë jashtë, por në qafën e mitrës. Pas një skuqje të lëkurës duket se shumë të marrë për alergjik. Shumë raste ku shfaqet vetëm një studim të rastit - të tilla si shtatzënisë.

  - Sa e rrezikshme këto infeksione?

  - Ata janë të dëmshme për shëndetin e grave dhe për këtë arsye duke shkaktuar pielonefrit, dhe endometritis, proceset commissural, mosmbajtjeje urinar dhe më të keq - privojnë grave mundësi për të në mënyrë të sigurtë të bërë dhe të lindë një fëmijë të shëndetshëm.

  Prandaj, çdo siklet, skuqje, kruajtje apo skuqje të lëkurës duhet të jetë një shkak për trajtim në një spital të mirë. Dëshirueshme - në profil. Për shkak se këto infeksione, dhe ata, më besoni, shumë, jo gjithmonë përcaktohet saktë edhe me metoda laboratorike.


  A nuk e pajis keq në shëndetin tuaj!

  - Dhe në qoftë se ju përdorni diagnozë më të saktë PCR?

  - Saktësia e saj është gjithashtu jo absolute dhe në masë të madhe varet nga sistemi testimit të përdorur. Në fakt besueshmërinë dhe performancën e pajisjeve dhe mjeteve të përdorura nga mjeku.

  PCR diagnostifikimi zbulon ADN e një patogjen në egra të gjakut. Dhe studimet janë shtresë sipërfaqësore qelizë e trashësisë mukozës së përcaktuar në mënyrë strikte - jo më shumë dhe jo më pak.

  Në fund të fundit, kur gardh mund të dëmtojë mucous dhe të hapë portat e infeksionit.

  Në diagnozën mund të shpëtojë. Sidomos kur është fjala për infeksionet, sëmundjet seksualisht të transmetueshme. Too ata tinëzare "vjedhurazi" e saj dhe pasoja të tmerrshme.

  - Shumë gra preferojnë të trajtohen veten. Pse është kjo e rrezikshme?

  - Kuturu, trajtim kaotik - jo asistent më i mirë në luftën për shëndetin. Për shkak se nuk ka gjasa për të arritur qëllimin e saj. Procesi i shkon në kronike, duhet të jetë e qartë. Në fund të fundit, vetëm një mjek mund të përcaktojë se në çfarë fazë sëmundje është, se si ajo është shkaktuar nga spektri mikrobike dhe autoritetet janë habitur.

  Zakonisht ju keni trajtim të plotë, duke përfshirë terapi fizike dhe immunotherapy, dhe trajtim të kujdesshëm lokale.

  Informacion nga neni Philip Starkov "Infeksioni padukshme."