Infektive dhe joinfektive Uretriti, trajtim


 • Çfarë është Uretriti infektive
 • Çfarë është Uretriti infektive
 • Si është trajtimi i urethritis

 • Çfarë është Uretriti infektive

  Uretriti transmetohet shpesh
  seksualisht. Uretriti mund burra dhe gra të sëmurë. Përmes
  disa ditë pas kontaktit seksual me një bartës të infeksionit shfaqen
  dhimbje dhe dhimbje barku gjatë urinimit, të shkarkojë nga uretrës
  (Uretrës). Pra, ajo rezulton uretritin infektive. Shkaku i saj mund të jetë gardnerellas, gonokoku, dhe Streptokoku, Staphylococcus, E. coli.


  Çfarë është Uretriti infektive


  Nëse shkaku i urethritis ishin microtrauma uretrës,
  Për shembull, gjatë Kërkime instrumentale Mjekësore

  (Cystoscopy) ose manipulim (fshikëz catheterization), ose
  Mukoza u plagos janë guri, uretritneinfektsionnym tilla.
  Edhe pse ende mjaft shpejt aktivizon microflora lokale
  (Zakonisht, staphylococci, që jetojnë në uretrës), dhe
  Uretriti infektive bëhet një Uretriti sekondar bakterial nonspecific.

  Shkaqe të tjera jo-infektive e urethritis mund të jetë një reaksion alergjik, ngushtim uretral, stagnimi në legen.

  Periudha nga infeksioni në shfaqjen e simptomave klinike të periudhës Uretriti nazyvetsya inkubacionit. Periudha e inkubacionit mund të jenë shumë të ndryshme - nga disa orë në disa javë, ndonjëherë edhe muaj.


  Nëse zakonisht nuk Uretriti shënuar zahalnozapalnyh simptomat - nuk ka ethe, dobësi.


  Kryesor
  Simptomet e urethritis janë:

 • dhimbje, djegie ose dhimbje gjatë urinimit;
 • ndarje
  nga uretrës. Zakonisht në mëngjes. Për nonspecific
  Uretriti karakterizohet nga shkarkimet e harlisur me një erë të pakëndshme,
  Muco-purulent karakter, blu-jeshile;
 • burrat mund të përjetojnë skuqje dhe ngjitje mëngjes sponges hapjen e jashtme të uretrës;
 • Uretriti në gratë shpesh ndodh pa shkarkimit, vetëm siklet gjatë urinimit.

 • Si është trajtimi i urethritis

  Trajtimi kryesor i urethritis - një
  terapi antibiotik. Së pari ju përcaktoni ndjeshmëri
  Uretriti patogjen ndaj antibiotikëve të ndryshëm. Pastaj mjeku, duke marrë parasysh
  fazë e sëmundjes, prania ose mungesa e komplikimeve dhe të tjerët
  faktorë përcaktojnë dozen e duhur dhe kohëzgjatjen
  kurs trajtim antibiotik mund të zgjasë nga disa ditë deri në
  disa javë.

  Pacienti inkurajohet të pijshëm të tepërt, dietë pa ushqime akute dhe të skuqura.

  Trajtimi lokal i urethritis -
  futje pikë-pikë (infuzion) e drogës, në uretrës. Trajtimi i pakomplikuar
  Rastet e kryer në shtëpi. Pacientët e shtruar vetëm
  zhvillimi i komplikimeve të rënda septike.

  Trajtimi i urethritis kronike
  është shumë më e vështirë dhe më e gjatë se akute. Përveç
  terapia me antibiotikë dhe futje pikë-pikë në uretrës
  droga, mjete të ndryshme të immunotherapy.
  Nëse ka një ngushtim të uretrës, të mbështetet në bouginage -
  zgjerimi i mjeteve uretrës speciale -
  buzhamy.

  Informacion nga neni "Uretriti".