Infektive endokardit në fëmijët


 • Koncepti i endokardit infektiv te fëmijët
 • Manifestimet kryesore të sëmundjes
 • Aktiviteti septik endokardit në fëmijët
 • Mjekimi i sëmundjes

 • Koncepti i endokardit infektiv te fëmijët

  Infektive endokardit në fëmijët më shpesh të mesëm, dhe në shumicën e pacientëve ajo zhvillon në praninë e sëmundjeve të lindura të zemrës - me tetralogji e Fallot, defekt ventricular septal, stenozë aortës. Endokardit primar është e rrallë.

  Në fëmijët e 2 vitet e para të jetës mund të zhvillohet në utero, kongjenitale dhe endokardit të fituara. Endocarditis kongjenitale në të shumtën rasteve ndodh në praninë e infeksioneve virale dhe bakteriale në nënën.

  Ajo nuk luajnë një rol fituar endokardit të rëndësishëm në foshnjat në valvulave paprekur zemrës. Gjatë shpërthimit të infeksioneve respiratore virale tromboendokardita ka raste te fëmijët gjatë muajve të parë të jetës. një grup i veçantë i endokardit infektiv te fëmijët përfshijnë të ashtuquajturin endokardit proteza valvula, e cila rrjedh nga lloji i sepsë akute. Endokardit mund të përsëritet dhe të zhvillohet në pacientët e kuruar më parë.
  Kushtet për ndodhjen e endokardit është ri-injektuar drogë, manipulimi kirurgjikale, në prani të vatrave të infeksionit.  Manifestimet kryesore të sëmundjes

  Manifestimet kryesore të endokardit infektiv në fëmijët është sëmundje kryesisht opredelyutsya varint. Variantet e natyrisht reduktohet në akute, kronike dhe abortifacient. Subakut endokardit karakterizuar nga fillimi të ngadalshëm, gradual pa simptoma të qarta. Ky grup përfshin endokardit shkak të sëmundjes akute me kohëzgjatje prej 6 javësh. Ashtu si në të rriturit, endokardit akut është zakonisht primar, dhe subakut zakonisht vështirë defekte të lindura të zemrës.

  Manifestime tipike të sëmundjes është një ethe të vazhdueshme, të dridhura, sulmet harlisur djersitje në vjeshtë të temperaturës.

  Shfaqet dehje zbehtë, i zbehtë ngjyrë gri ose prej dheu, shpesh në kombinim me verdhëz të lidhur me zhvillimin e toksik-alergjik (veçanërisht me përdorim të zgjatur të dozave të larta të antibiotikëve) ose hepatitit septik. Lëkura mund të tregojnë lezione të ndryshme të vendosura në zonën e klavikul, prapa, konjuktiva, shije të butë dhe të vështirë. Në të gjitha rastet e endokardit septik te fëmijët duket shpretkë uvelychynyyu. Infektive endokardit mund të shoqërohet pneumoni, humbje i rastit i vetëdijes, dhimbje të barkut ose mbrapa si rezultat i thromboembolism.

  Simptomat e sëmundjes së zemrës janë manifestime të rëndësishme dhe nganjëherë dërrmuese të endokardit septik.

  Nuk janë kryesisht dhimbje të moderuar në zemër, por ndonjëherë dhimbja mund të jetë intensiv. Shumica simptomat zhduken pas marrjes së antibiotikëve.


  Aktiviteti septik endokardit në fëmijët

  Sepsa aktivitet në fëmijët janë të ndarë në tre faza. Aktiviteti i lartë (shkalla III) karakterizohet nga ethe, të dridhura, djersitje e harlisur, rritje të mprehtë në ESR. Në aktivitet të moderuar (faza II), të gjitha shenjat janë më pak të theksuara, dhe me aktivitet minimal (shkallë) I temperaturës trup më të ngushtë me shëndetin normal të fëmijës kishin ndryshuar, por disa shenja klinike dhe të dhënat laboratorike tregojnë sëmundjen aktuale.


  Mjekimi i sëmundjes

  Trajtimi i endokardit infektiv në fëmijë të bazuara në përdorimin e antibiotikëve. Antibiotikët (zakonisht veprim baktericid) e administruar në doza të larta. Trajtim përdoret penicilinë, oxacillin, ampicilin, carbenicillin, cefalosporinat dhe aminoglycosides. Varësisht nga lloji i agjentit dhe efektivitetin e terapisë duke përdorur kombinime të ndryshme të antibiotikëve. Nëse ka pasur akute dështim i qarkullimit të gjakut, tregon pjesën tjetër krevat, kufizim fluide, kripë, diuretics qëllim.

  Në miokardit lidhur, nefrit, trajtimi arthritis shtohet droga jo-steroidal anti-inflamator, ose (per shkaqe shëndetësore) glukokortikoide në një dozë që nuk kalon 0.5 mg 1 kg te peshes trupore ne dite.

  Në rastet e endokardit streptokoksike treguar transfuzion plazma antistaphylococcal, toksoid streptokoksike, antifahin, vetë-vaksinimit. Në aneminë derdh eritrociteve në masë, ndërsa në fëmijët me zemër të lindura të sëmundjes hemoglobinës duhet të mirëmbahen në një nivel më të lartë të 150-160 g / l).

  Informacion nga artikullin "endokardit infektiv"