Infektive endokardit në stomatologji


 • Shkaqet e endokardit infektiv në stomatologji
 • Rreziku i zhvillimit të endokardit infektiv
 • Dentist manipulim në gojë
 • Kujdesi Oral në endokardit infektiv

 • Shkaqet e endokardit infektiv në stomatologji

  Infektive endokardit - një zemër i valvulës endothelium endocardial bakteriale ose ngjitur me zemër apo lezione vaskulare. Në mekanizmin e këtij akti të sëmundjeve si defekte të zemrës, duke krijuar një platformë për zhvillimin e sëmundjeve të rrezikshme për jetën. Më shpesh shtysë për zhvillimin e endokardit septik është Bakteremia i rastit.

  Bakteremia i rastit S. viridans zakonisht ndodh në qoftë se pas procedurave të dhëmbëve, të nxjerrjes dhëmb, manipulimit heqje e bajameve vendi ujitur ujë të rrjedhshëm, ose në rastet kur pacientët menjëherë pas këtyre procedurave po fillojnë të hanë. Rreziku i baktereminë rritet ndjeshëm në prani të ndonjë lezioneve infektive e kavitetit oral.

  Së dyti për nga rëndësia, por shumë më i shpeshtë patologji është e dhëmbëve me karies plagë të shkaktuara nga Streptococcus mutans biogroups. Mikroorganizmat që përmbajnë proteina sipërfaqe që lidh glikoproteinat e pështymës në sipërfaqe dhëmb, dhe (së bashku me bakteret e tjera) të formuar pllakë bakteriale në dhëmbë.


  Ata të kthyer saharoze që vjen nga ushqimi, acidit laktik që shkakton demineralization e smalt dhëmbit. Duhet të theksohet se për të formuar acid laktik nga sucrose gjendje për shumë mikroorganizmave që jetojnë në gojë, por vetëm mutans streptokoket dhe grup lactobacilli aftë të formimit të acidit laktik në pH të ulët, dmth, për të nxitur zhvillimin e lezioneve.


  Rreziku i zhvillimit të endokardit infektiv

  Rreziku i lartë i sëmundjes:

 • valvulat prostetike të zemrës, duke përfshirë homoseksual dhe bioprosthesis (shpërndarja) grafts gjen
 • Historia bakterial endokardit
 • krijuar kirurgjike sistem devijim pulmonaryy
 • sëmundje komplekse kongjenitale të zemrës, i shoqëruar nga cianozë
 • Rreziku mesatar i sëmundjes:

 • më tjetër sëmundje të zemrës kongjenitale (p.sh., prania e gypit arterial, defekte ventricular septum, defekte atriale mur ndarës, coarctation të aortës, valvula trikuspidal aortic)
 • mosfunksionim valvul fituar (p.sh., sëmundje të zemrës reumatike)
 • cardiomyopathy hypertrophic
 • Rënie ngjashëm me mitër valvul është i shoqëruar nga regurgitation dhe / ose krahë hedh lëng
 • Rreziku i ulët Faktorët seksion në të cilin endokardit profilaksi nuk është e rekomanduar, është paraqitur më poshtë
 • Rrezik të vogël të endokardit infektiv:

 • Rënie ngjashëm me mitër valve pa regurgitation
 • i izoluar defekt mur ndarës atrial i mesëm
 • Trajtimi kirurgjik i defekt atrial mur ndarës, mur ndarës ventricular ose kanal arterial (nuk ka përsëritje në 6 muajt e ardhshëm)
 • koronare të anashkalojë arterie shartim në histori
 • fiziologjike, murmurs funksionale të zemrës
 • Sëmundje Kawasaki pa mosfunksionim valvul në histori
 • ethe reumatike pa mosfunksionim valvul në histori
 • disponueshmërinë stimuluesve kardiakë (intravaskulare ose epikardialnyh) dhe defibrillators implantuara

 • Dentist manipulim në gojë

  Bakteremia - është prania e baktereve të qëndrueshme në qarkullim sistemik.

  Bakteremia mund të jetë i përkohshëm, me ndërprerje ose konstante. Hahet ose brushing mund të shkaktojë bakteremi kalimtare. Sëmundjes periodontale mund të shkaktojë bakteremitë ndërprerje. Një abscesi në gojë mund të shkaktojë bakteremitë përhershëm. Bakteret që qarkullojnë mund të vendosen në fushën e defekteve kardiake dhe të çojë në zhvillimin e endokardit tanishme të vështirë ose madje fatale bakteriale.

  Disa procedura të dhëmbëve mund të shkaktojë Bakteremia mikroorganizmave potencialisht patogjene. Komunikimi në mes të disa procedurave dentare endokardit patogjene bakteriale dhe Bakteremia mbetet teorike.

  Megjithatë, besohet se procedura të caktuara të dhëmbëve që në mënyrë të konsiderueshme ndikojnë në rrjedhjen e gjakut, rrisin rrezikun e IE. AKA i ndarë në mënyrë të qartë procedurat dentare në të cilat parandalimi është treguar, nga ato të cilat nuk rekomandohet profilaksi.

  Procedurat dentare për të cilat endokardit profilaksi është e rekomanduar:

 • nxjerrjes dhëmb
 • Procedurat periodontale, duke përfshirë kirurgji, curettage, përpunimin rrënjë, ndjerë
 • instalimi i implant dentar
 • Dhëmbët reimplantatsiey
 • trajtim endodontic përtej kulmin
 • subhinhivalnaya fibrave bimore antibacterial ose strips
 • instalimi i bandave ortodontike
 • intralihamentarno administrimin e anestezisë lokale
 • parandalimi i manipulimit që të shkaktojë gjakderdhje
 • Procedurat dentare për të cilat endokardit profilaksi nuk është e rekomanduar:

 • stomatologji proteza, prosthetics
 • faqe injeksion
 • ext,%
  Trajtim endodontic B8kanalnoe
 • instalim kaferdama
 • heqja e qepje
 • heqja apo rregullim i aparateve ortodontike
 • largimin e hedh
 • Fluorinizimi
 • radiografi
 • humbja e dhëmbëve të fëmijës

 • Kujdesi Oral në endokardit infektiv

  Kujdesi Oral përfshin higjienës personale dhe kujdes të rregullt profesionale për të hequr pllakën dhe kontrollin e sëmundjeve të dhëmbëve. Para se ju të kryer një operacion në sëmundje të zemrës apo enët e gjakut, pacienti do të përfitojnë nga marrja e një rishikim të plotë të dentisti, e ndjekur nga trajtimi i sëmundjeve të diagnostikuara, duke zvogëluar rrezikun e bakteremisë.

  Eliminimi i vatrave të infeksionit akut ose kronik duke përdorur nxjerrjen e kërkuar ose trajtimit endodontic parodontolohycheskoho mund të zvogëlojë rrezikun e bakteremisë. Ndonjëherë ajo është e dobishme për të shpërlarë gojën zgjidhje me gojë antiseptik e lokal, të tilla si CHLORHEXIDINE.

  Informacion nga artikullin "Parandalimi i endokardit"