Miokardit mund të trajtojë shkarkimin menstrual


Hulumtuesit nga Universiteti Keio (Universiteti Keio) për
muaj shkarkimi i kulturuar menstrual marrë nga nëntë
gratë. Me endometrium, e refuzoi gjatë menstruacioneve,
tërhequr qelizat polipotentni. Këto qeliza janë vendosur në një provëz me
cardiomyocytes (qelizat e zemrës) minjtë.

Tre ditë më vonë, rreth 20%
Qelizat polipotentnyh mënyrë spontane filloi të bjerë, dhe më pas formuan
pëlhurë, kujton e muskulit të zemrës. Efektiviteti i teknikës së re
ishte njëqind herë më e lartë se duke përdorur qelizat embrionale
nxjerrë nga palca e eshtrave. Sipas drejtorit të studimeve
Shunichiro Miyoshi (Shunichiro Miyoshi), vetëm 0,2-0,3% e kaluar

konvertuar në cardiomyocytes.

Në fazën e dytë të hulumtimit,
Qelizat polipotentni nga rrjedhën menstruale u administrua në minjtë,
infarkt miokardial.
Si rezultat, performanca e kafshëve në mënyrë të konsiderueshme
përmirësuar, tha Miyoshi.

Qelizat rrjedhin nga menstruale
Shkarkimi nuk është një klasike qelizat burimore për shkak se ata nuk e bëjnë
në gjendje të japin rritje për çdo organeve dhe indeve. Megjithatë, ata
mund të konvertohet në qelizat e muskujve të zemrës dhe skeletor
muskujt. Kështu, ata mund të përdoret për të trajtuar
sulmet e zemrës dhe sëmundjeve të tilla si distrofia muskulare.
Një avantazh i rëndësishëm i kësaj metode është i pakufizuar


burim i qelizave, si dhe zgjidhjen e problemit të refuzimit indeve në
përdorur në pacientët material tyre.

Në fund të vitit të kaluar, me bazë në SHBA aksioneve Cryo-Shitet propozuar për të krijuar qelizat embrionale rrjedhin nga rrjedhën menstruale. Por shkencëtarët e pavarur skeptik perspektivën e teknologjisë së re të vlerësuarat.