Infarkt miokardi mund të zbulohet në pështymë


Chip i veçantë përdor një
pështymë material diagnostikues. Rezultati i studimit është i disponueshëm
pas 15 minutave.

Infarkt miokardi është një nga shkaqet kryesore
vdekje në vendet e zhvilluara. Në mënyrë tipike, pacientët me miokardi ankohen
dhimbje intensive djegie në gjoks.

Megjithatë, në disa pacientë
Forma heshtur ndodh në të cilën standarde klinik
fotografia e një sulmi në zemër mund të mungojë. Në rastin e
crregullimet kardiovaskulare në fazën prehospital ndjeshëm
të vështira, dhe pacientët nuk marrin nevojën mjekësore në kohën e duhur
ndihmojë. Testi i ri e bën diagnozën e infarktit të miokardit dhe të shpejtë

i saktë.

Hulumtuesit amerikanë kanë sugjeruar se
proteina të caktuara, rrit nivelet plazma cila
flet e sëmundjeve kardiovaskulare mund të jetë në pështymë
durueshëm dhe u përpoq për të identifikuar ato duke përdorur mikrobiochipa.
Programuar në komponentët e nivelit molekulare të një pajisje të re
të përcaktojë nivelin e 32 proteinave në pështymë.

Studimi, i cili ishte
përfshirë 56 pacientëve me infarkt miokardi dhe 59 njerëz të shëndetshëm provuar
Efektiviteti i shpikjes së re. Sipas eksperimentit,
përqendrimi i shënuesve proteinave në pështymë e sulmit në zemër u rrit në grup
kishte një atak në zemër dhe mbeti në varg normal në të shëndetshme


njerëz.
Përveç kësaj, niveli i proteinave në pështymë lidhen qartë me të tyre
nivelet në gjak.

Një metodë e re e diagnostikimit do të jetë në dispozicion jashtë
spital, dhe rezultatet e analizës do të jenë në dispozicion në faqen. Deri
shkencëtarët pajisja e propozuar është nën klinik
hulumtim.