Higjienën intime


 • Homeland higjienën intime
 • Mbushje
 • Vlera higjienën intime
 • Dysbiosis vaginë

 • Tradita e lashtë hebre ekzistuar kohë të mjaftueshme për të izoluar nga të tjerët menstruacione grua si gjakderdhje nga feja e trupit të saj është konsideruar si prova mishi në thelb mëkatar femra. Indikacionet e kësaj janë edhe në Bibël: "Nëse një grua ka fundin e gjakut rrjedhin prej trupit të saj, ajo duhet të ulen shtatë ditë të jetë e gjatë papastërtisë së saj, dhe kushdo që e prek atë do të jetë i papastër deri në mbrëmje; dhe çdo gjë që ajo shtrihet gjatë papastërtisë së saj, do të jetë e papastër; dhe çdo gjë që ajo ulet, do të jetë e papastër; Kushdo që prek shtratin e saj do të lajë rrobat e tij dhe do të lahet në ujë, dhe do të jetë i papastër deri në mbrëmje dhe kushdo që prek çfarëdo gjë që ajo është ulur, do të lajë rrobat e tij dhe do të lahet në ujë, dhe të jetë i papastër deri në mbrëmje. "


  Homeland higjienën intime

  Përkundër faktit se shumë kombe pastërtia e trupit ishte një pjesë e rëndësishme e jetës së përditshme dhe fetare, vendlindja e vërtetë e higjienës intime është konsideruar të jetë Egjipti i lashtë. Ajo është në këtë higjienën shtetërore, veçanërisht grave, është bërë një kult. Gërmimet u gjetën disa papirus për temën mjekësore, në mesin e tyre ashtu-quajtur "gjinekologjik Papirusi i Kahun" përshkruar "çështjet e grave" dhe metodat e trajtimit dhe masa në përputhje higjienën intime. Për shembull, anëtarët e fisnikërisë dhe shërbëtorët e tempujve përkiste kujdesin e përditshëm të pjesëve intime të trupit, organet gjenitale del me të larë me ujë, pije e tyre me ekstrakte të veçanta bimore, erëza rubbed.


  Arkeologët gjithashtu besoj se mjekët egjiptianë kanë shpikur një klizmë që sugjeron që Egjiptasit janë shpërndarë douching. Për më tepër, edhe higjiena menstrual do të thotë së pari u shfaq në Tokën e piramidave - Papirusi hollësi procesin e gjarpërues mbylljen e fibrave prej liri të destinuara "për të hyrë në mish" gjatë menstruacioneve. Dorëshkrime të tjera përmbajnë informacion se egjiptianët e pasur e përdorur tampona papirus me të butë, të palosura në formën e rrotullon. Grua e varfër duhej të jetë i kënaqur me kallam tamponin.

  Nga doktrinën Egjipt e përhapjes intime higjienës në Greqinë antike, dhe që andej në Perandorinë Romake.

  Hipokrati i famshëm në V-IV pes shekullit shkroi disa vepra mbi mjekësinë e grave, "Për Natyra e Grave", "varfëri", "Për sëmundjet e grave." Është e rekomanduar për të përdorur gjatë leckë menstruacioneve mbështjellë në një tub apo shufra druri, përfundoi në materiale të buta. Kleofant i Aleksandrisë në shekullin e II para Krishtit i famshëm për veprat e tij në obstetrikë dhe sëmundjeve të grave. Një arkiv Roman kirurg në I-II shekullin së pari aplikuar për ekzaminimin e pasqyrë e veçantë vaginë dhe qafën e mitrës - dioptri.

  Në mesjetë ka pasur një rënie të përgjithshme të kulturës, dhe për këtë arsye pajtueshmëria me standardet e higjienës jo më një domosdoshmëri.


  Mori në pikën që gratë thjesht fshihen menstrual fustan buzë shkarkimit. Më vonë, gjatë Rilindjes, banje e rregullt, larja e duarve para ushqimit dhe gjumit të bëhet përsëri aktivitetet e zakonshme. Në menstruacione gra në FA SHAT Evropë përdorur pëlhurë, mbështetën në skaj bel. Kjo do të thotë higjiena ishte vështirë i besueshëm, por në një epokë të cepat e rrobave të grave u krijua sepse spotet ishin vetëm në pjesën e poshtme. Nga rruga, këto pads janë reusable - pas përdorimit të tyre larë, të thata, të lara me kripëra aromatike apo pluhur dhe të përdoren disa herë.


  Mbushje

  Rondelet Prodhim komercial në Shtetet e Bashkuara u themelua në fillim të shekullit XX. Infermieret gjatë Luftës së Dytë Botërore doli si instrumente të higjienës menstruale tsellyukoton veshjes që ka një shkallë të lartë të korrjeve. Në vetëm pak vite prodhimi masiv i Gaskets tsellyukotona. Në 1933, SHBA Kirurg Earle Haas krijoi Tampax parë ndonjëherë. Gruaja e tij gjithmonë janë ankuar se udhëtim të pakëndshme një kalë i përdorur gjatë menstruacioneve mbushje të trashë, dhe pastaj Haas mbështjellë copë leshi pambuku mjekësor, kurrizit shtrirë nëpërmjet saj dhe të vënë një roll pambuku në një tub e karton.

  Shpikje rezulton i quajtur «tampax» - nga anglisht «tampon», «tampon" dhe «pack», «paketë». Në 1936, Tampax u gjet shpikjen më të madhe në higjienën intime.

  Për një kohë të gjatë vendi ynë ishte temë intime higjiena e mbyllur për diskutim. Ajo u besohet se bisedat e tilla është shumë e turpshme, sepse ka të bëjë me fushën e seksit, të flasim për atë dhe mjaft të papranueshme. Nga njëra anë, kjo është e kuptueshme - çështja është jashtëzakonisht i ndjeshëm dhe shumë personale, por nga ana tjetër - mungesa e informacionit mbi këtë temë, duke shmangur bisedë të hapur çoi në faktin se niveli i sëmundjeve gjinekologjike qenë vazhdimisht e lartë.

  Për fat të mirë, në vitet e fundit situata është përmirësuar dukshëm. Rreth higjienën intime bë i rrjedhshëm në media, dhe familjes. Shumë shkolla madje futur një lëndë të veçantë të "Etikës dhe psikologjinë e jetës familjare", dhe mësimet e vajzave të marrin njohuri themelore jo vetëm për strukturën e trupit të tij, por edhe për mënyrën se si për të ruajtur atë.


  Vlera higjienën intime

  Pra, pse higjiena intime kaq i rëndësishëm? Për shkak të aderimit të saj ul rrezikun e shumë sëmundjeve dhe problemeve gjinekologjike. Për më tepër, dështimi i higjienës personale mund të rezultojë në varfëri. Prandaj, është e rëndësishme jo vetëm për të kryer rregullisht aktivitete komplekse shëndetësore dhe të bëjë ato të saktë.  Pjesa më e rëndësishme e sistemit riprodhues të gruas është mitra. Sipas mjekëve, mitra është steril, kështu që duke marrë brenda bakteret, viruset dhe mikroorganizmave rezultatet e tjera në sterilitetin natyror. Ajo kërcënon shfaqjen e sëmundjeve dhe komplikime në lindjen e fëmijës. Natyra i ka dhënë mbrojtje kundër humbjen e sterilitetit të mitrës, "banuara" pidhi bakteret veçanta që vrasin mikrobet e huaja para se të depërtojnë në mitër. Këto baktere, në vend, lactobacilli, prodhojnë acid laktik, duke krijuar një mjedis acid që vret më patogjene.

  Por natyra nuk është i plotfuqishëm - nëse ka tepër shumë mikroorganizmave, ata i kthejnë mjedis acid alkaline, dhe kjo pengon lactobacilli, reduktimin e nivelit të mbrojtjes së vaginës. Në vend të jashtmit shtypur vijnë bakteret Lactobacillus, dhe kjo gjendje quhet dysbiosis. Në kushte të tilla të mikroorganizmave "të këqija" lehtë depërton në sëmundjen mitrës dhe të shkaktojë. Për të shmangur këtë, ju duhet të monitorojnë me kujdes pastërtinë e organe gjenitale të jashtme.


  Dysbiosis vaginë

  Shkaku më i zakonshëm i dysbiosis po bëhet në shkumë sapuni vaginë. Nëse kjo ndodh rrallë, trupi i femrës në një gjendje të alkali për të neutralizuar efektin e sapun, por në qoftë se shpesh ose, më keq, rregullisht abuzojnë bilanci acid-bazë është e pashmangshme.

  Tipari më i spikatur është shfaqja e dysbiosis keq "peshk" erë, të cilat ju vetëm mund të shpëtoj prej pas trajtimit. Shpesh nuk ka erë në të gjitha, por ndarja e përditshme bëhet më e bollshme. Në çdo rast, arsyeja për eksitim është atje dhe tërheq një vizitë tek gjinekologu është e nevojshme. Më injorojë rritje e jashtëzakonshme, bakteret e acidit laktik më vdes, dmth rrezik më të lartë të zhvillimit të sëmundjeve dhe infeksioneve.

  Ndonjëherë pamja e dysbiosis shkaktojnë çrregullime të ndryshme hormonale dhe madje edhe për gratë proceset e tilla natyrore fiziologjike të tilla si menstruacioneve, shtatzënisë, menopauza. Vajzat 17-18 vjeç për dysbiosis një rrezik më të lartë se gratë më të vjetra, sepse trupi nuk ka arritur ende moshën e pjekurisë, kështu që ata kanë microflora mbrojtëse të vaginës, nuk i formuar ende plotësisht, nuk mund "punë" në fuqi të plotë.  Çfarëdo shkaqet e dysbiosis, për vetë-mjekoj në çdo rast e pamundur - sa më shpejt të jetë e mundur për të kërkuar ndihmë profesionale mjekësore. Gra të shëndetshme duhet të monitorojnë me kujdes respektimin e higjienës personale për të parandaluar këtë sëmundje. Është e rëndësishme të mbani mend se hutim të shkaktojë shëndetësor intime çrregullimeve të tij serioze riprodhuese deri në shterpësi.

  Informacion nga artikullin "Historia higjienën intime", "higjienën intime: sa është e rëndësishme?"

  Diskutoni komuniteteve:

 • Adoleshentët (13 deri 17 vjeç)
 • Higjiena Feminine