Higjienën intime është i rëndësishëm në çdo moshëFillimisht nga fëmijëria

Mukoza membranës i vaginës është vajzë shumë e ndjeshme, ka një rezistencë të ulët ndaj infeksioneve, prandaj është e rëndësishme nga një moshë të re për të mbështetur organet gjenitale në pastërti të lartë. Higjiena Dështimi mund të zhvillohet vulvitis. Në asnjë rast nuk mund të përdoret për sapun podmyvaniya alkaline, zgjidhje sode dhe antiseptics.


Periudha aktiv

Me fillimin e menarche, dhe në fillim të femrave ndryshimeve seksualiteti microflora. Përdorimi i kontraceptivëve ndikon hormonet.

Ishte gjatë kësaj periudhe trupi i gruas është duke u përgatitur për shtatzëninë dhe lindjen. Microflora intime duhet të restaurohen në mom nuk e përjetojnë probleme të panevojshme pas lindjes.

Gjinekologët rekomandojnë përdorimin e mjeteve të posaçme për higjienën intime, vetëm të zgjidhni rroba të rehatshme të bëra nga pëlhura natyrore. A nuk abuzojnë dush, vetëm për shkak se ju e këshilloi mikun e tyre. Kjo procedurë është veçanërisht e rrezikshme gjatë menstruacioneve, sepse kjo mund të shkaktojë një mjedis çekuilibër acid, mbron organet gjenitale të patogjenëve. Douching duhet të bëhen vetëm me rekomandim të mjekut.


Jeta pas dyzet

Siç e dini, pas dyzet shumë gra janë të prirur për ndryshime në funksionet e nervor dhe endokrine sistemeve, ndryshimeve në anatomi gjenitale.

Gratë e higjienës intime gjatë menopauzës është e lidhur me faktorët e lartpërmendur.


Ndryshme gratë menopauza është ndjenjë e ndryshme. Disponimin, presion të lartë të gjakut dhe djersitje - e gjithë kjo sjell shumë parehati.

Gjendja e microflora vaginale gjithashtu ndryshon, disa gra mund të përjetojnë thatësi ose kruarje. Tip një - të marrë një dush rregullisht dhe të mbahen organet gjenitale të pastra.

Është më mirë që të preferoni pambuku ose prej liri rroba. Kur kruarje dhe parehati domosdoshmërisht i referohen një gjinekolog. Në përgjithësi na gratë duhet të vizitoni atë të paktën dy herë në vit. Ajo ishte pas dyzet rrit rrezikun e sëmundjeve të ndryshme të organeve gjenitale dhe rëndim të sëmundjeve kronike.