Higjienën intime në ditët kritike


 • Mjetet për higjienën intime
 • Përdorimi Rondelet
 • Të kujdeset për veten siç duhet


 • Në microflora vaginale funksion mbrojtës është kryer nga lactobacilli. Nën ndikimin e faktorëve të ndryshëm Numri i mikrobeve të dobishme mund të reduktohet, dhe numrit të rrezikshme, në të kundërtën - do të rritet.
  Sipas ekspertëve, gjatë muajit microflora më të ndjeshëm ndaj infeksioneve.

  Por mos u bëni merak, thjesht ndiqni këshillat e thjeshtë dhe të dobishme për të ndihmuar gratë të shmangur pasoja të pakëndshme.

  Mjetet për higjienën intime

  Clean - gjëja më e rëndësishme. Sapun të zakonshëm përmban glicerinë, jo të përshtatshme për higjienën personale, megjithatë, si dush xhel.

  Pjesë nga komponentët mund të shkatërrojë mjedisin acid të organeve gjenitale, duke i bërë femrat të prekshëm ndaj infeksioneve.

  Mjetet për higjienën intime duhet të jetë e butë dhe hypoallergenic për të shmangur ekspozimin acarim mucous dhe lodhjen pa shkaktojnë kruarje dhe thatësi. Gjinekologët rekomandojnë përdorimin e objekteve për higjienën intime të përfaqësuara në barnatore, të tilla si Laktahel.


  Përdorimi Rondelet

  Mbani në mend se çdo jastëk, e cila do të ishte "ultra-modern" dhe kjo nuk ishte e sigurt, ajo është ende e nevojshme për të ndryshuar pas katër ose pesë orë e përdorimit. Nëse kjo është një muaj i rëndë - pas dy ose tre orë.


  Vetëm në këtë rast, ju jeni të privuar veten nga rreziku i infeksionit.

  Trajtimit të ujit rekomanduar dy apo tre herë në ditë pa pads dhe sponges. Nëse kushtet nuk lejojnë që ju të marrë një dush, përdorni fshin me lagështi për higjienën intime.

  Para dhe pas menstruacioneve, shumë gra kanë tendencë të abuzojnë pads përditshme. Përdorimin e tyre është e mundur, por vetëm brenda arsye. Edhe "breathable" rreshtim në mënyrë të pashmangshme një "vatër" e patogjenëve.

  Grua higjienën intime duhet të jetë një peshqir, mundësisht me një leckë pambuku të butë.


  Të kujdeset për veten siç duhet

  A duhet të çojë një jetë aktive seksuale gjatë menstruacioneve? Kjo është një pyetje pyetur shpesh nga femrat në pritje në gjinekologu. Në mënyrë tipike, mjek i thjeshtë përgjigje nuk ka.
  Çdo grua ka preferencat e tyre: disa e konsiderojnë atë jashtëzakonisht jo higjenike për dikë menstruacioneve - jo një arsye për të mohuar vetes kënaqësinë. Megjithatë, gjëja më e rëndësishme të dini rreth seksit në "ditët kritike" kuqe - një probabilitet të lartë të infektimit, dhe për të dy partnerët. Blood - një mjedis i favorshëm për rritjen bakteriale.

  Për ata që nuk mund të rezistojë tundimit, edhe këto ditë, nuk është një rekomandim i thjeshtë: të jetë i sigurt për të ndjekur rregullat e higjienës para dhe pas seksit, gjithmonë përdorni një prezervativ.