Me aftësi të kufizuara dhe të punës


 • Histori e trishtuar
 • Pse pavlefshme vështirë për të gjetur një punë
 • Si për të zgjidhur problemin e

 • Histori e trishtuar

  26-vjeçari Ludmila Devisenko arsimuar operator kompjuterik. Ajo ka gjithashtu një bukëpjekës specialiteti, konfeksioneve. Por ai punon ... pastër. Një tjetër punë për të shurdhër vajzë vetëm nuk ishte.

  "Unë të kërkuar për të punuar në kompjuter, Faturimi, dokumente. Ajo ka studiuar aplikimet e: word, Exel, shkresa, dizajn grafik. Diplomuar në 2003. Jo vetëm duke u përpjekur për të marrë, por punëdhënësit thonë se njohuritë e mia të vjetëruara. "

  Luda - me aftësi të kufizuara që nga lindja. Mjekët diagnostikuar - pezmatim nervi koklear. Mami u kujdes nga vajzat e Nadia F. Zhvillimit të angazhuar me të veten, kope të specialistëve, shkollë ... vajzë korrigjues u rrit aktiv dhe i gëzuar.

  Ajo mund të lexojnë, shkruajnë dhe madje flet disa. Atij i pëlqen të udhëtojë me miqtë dhe të luajë sportive. Ndër hobbies e saj qitje, shigjetat, tavolinë tenisi, bowling, volejbollit. Kjo pikturë e bukur i mungon prek mbarimit - mundësinë për të realizuar.

  Rasti Ludmila jo vetëm. Sipas statistikave, vetëm 10% e njerëzve me aftësi të kufizuara në moshë pune janë të punësuar. Kjo zakonisht paguara ulët të pakualifikuar e punës, rrobaqepëse, Packers, mbledhësit detajet


  Pse pavlefshme vështirë për të gjetur një punë

  Punë me aftësi të kufizuara me të vërtetë më e komplikuar se qytetari mesatar. Arsyet janë të shumta. Ky refuzim i një shoqërie që ende mendon se stereotipet dhe beson këtyre njerëzve "të veçantë".


  Dhe paaftësia e mjedisit (pa përkthim gjuhës së shenjave në televizion, nuk ka ramps, heq, e pajisur posaçërisht WC ...). Dhe arsimimi i dobët me aftësi të kufizuara veten e tyre, pesimizmi i tyre njerëzve, vetë-dyshim

  Një punësimi qendër të dhënave është vend i lirë vështirë se e rëndësishme. Shift Night, stërvitje e rëndë dhe kushtet e tjera janë në kundërshtim me rekomandimet e pavlefshme rekord mjekësor. Ata që me të vërtetë duan të punojnë, nuk është e frikshme - ku janë të rregulluar. "Vizochnykiv" probleme të pari dhe dëgjim të dëmtuar e vështirë - ata kanë nevojë për kushte të veçanta që krijojnë ndërmarrje fitimprurëse.

  Sipas punëdhënësit, paragjykim kundër personave me aftësi të kufizuara në pjesën nr tyre. Një vështrim në arsim, të mësuarit, angazhim për zhvillim - në të shkurtër cilësi, personale. Me aftësi të kufizuara me arsimin e lartë në Rusi pazakontë. Që shpesh e ka angazhuar në trajnimin psikologjik. Çfarë ekspertët rekomandojnë?


  Si për të zgjidhur problemin e

  Jo të gjithë është e humbur, edhe nëse ju jeni të paaftë. Këtu janë disa këshilla për t'ju ndihmuar të gjeni një punë:

 • Ju duhet të duan të gjejnë një punë. Nga humor të varet shumë.
 • E di atë që ju dëshironi. Në mënyrë të vendosur të vendosë se çfarë ju doni të bëni. Profesioni, rajoni, profesion ... Shikoni se si kjo përputhet me profesionin tuaj rreth tyre.

 • Është e nevojshme për të arritur qëllimin. Jenë të përgatitur për refuzim. Silleni atë me qetësi dhe kërkoni duke folur për arsyet e refuzimit. Konsideroni ato më tej.
 • Një duhet të shohim. Bëni një listë të organizatave që mund të quhet shkrimin tuaj. Adresat dhe numrat e telefonit mund të gjenden në Qendrën e Thirrjeve. Lexoni reklama në gazeta, në transport, në ndalesa autobus ... Përdorni çdo mundësi.
 • Ju duhet të jetë në gjendje të paraqesin veten. Përgatitja për veten e tyre, interesat e tyre. Në një intervistë mundësisht të vijë pa vonesë, ta njoftojë dhe kërkoj falje nëse zatrymuyetesya. Ejani në zyrën e zhveshur parë.

  Nëse ju keni një punë, nuk e hedhin atë, duke vazhduar për të kërkuar për tjetër, më shumë interesante. Mos harroni se ka gjithmonë një mënyrë për të dalë - shpresoj për më të mirën!
 • Informacion nga artikullin "refuzoi për të punuar? Mos e humbni shpresën.
  »