Imuniteti - nga d0 djep për jetën


 • Detyra - për të gjetur dhe neutralizuar
 • Si e bën sistemin imunitar të foshnjave
 • Mungesa e imunitetit
 • Lidhur me çështjen e vaksinimit
 • A është e mundur për të stimuluar sistemin imunitar

 • Detyra - për të gjetur dhe neutralizuar

  Imuniteti - një sistem kompleks për të punuar
  shumë prej të cilave janë të lidhura, të aftë për të dalluar qelizat e tyre dhe të tyre
  Komponentët e chyzhih. Objektiv i sistemit imunitar më shpesh
  mikrobet dhe viruset - një bartës i huaj i informacionit gjenetik që
  pushtonin mjedisin e brendshëm. Për të ruajtur mjedisin,
  Trupi duhet të reflektojnë pushtimin e patogjenëve. Dhe kur atë
  vjen për të imunitetit, shpesh kanë në mendje është aftësia për të

  trupi të luftuar sëmundjet infektive. Gjatë gjithë jetës i tyre
  njeri mbart shumë. Në mënyrë tipike, imuniteti anti-infeksion
  kjo bëhet e fortë. Ajo mund të forcojë dhe duke përdorur të ndryshme
  teknika, vaksinimi i parë.


  Megjithatë, sistemi imunitar na mbron nga infeksionet vetëm. Ndonjëherë trupi
  perceptohen si agjentë të armikut dhe të pastër në fillim
  pikëpamje, të komponenteve të botës: disa e ushqimit,
  Marimangat e vogël që jetojnë në të lëkurës exfoliated epitelit shtëpi
  kafshëve, polen. Ndonjëherë sistemi imunitar fillon me i tepruar
  Zelli për të mbrojtur mjedisin e brendshëm të depërtimit të tyre.


  Kjo
  Reagimi i tepruar është quajtur një alergji. Këto janë manifestimet e saj si
  teshtitjes, kollitjes, marramendës, skuqje dhe kruarje, në të vërtetë -
  mënyrat se trupi mbron kundër "pushtuesve".

  Por trupi mund të perceptohen si të rrezikshme jo vetëm të tjerëve, por edhe
  Qelizat e tyre. Kjo vlen në veçanti malinje
  Rilindja, qelizat e modifikuara gjenetikisht. Ndërsa sistemin e tyre imunitar
  zbulon dhe eliminon një person i është e mbrojtur nga kanceri.
  Përveç kësaj, sistemi imunitar lufton ato qelizat, gjenetik
  Struktura është ndryshuar për shkak të viruseve ose ndonjë
  rreziqe të tjera.

  Kështu, efektet e sistemit imunitar mund të jetë

  në dy mënyra: nga njëra anë, ajo mbron trupin kundër rreziqeve të një
  tjetër - reagimi i saj i pamjaftueshëm mund të shkaktojë përkeqësim serioz
  shëndetësor.

  Sistemi imunitar përbëhet nga dy komponente kryesore. Po
  i quajtur imuniteti qelizor - po lufton qelizat e sistemit imunitar
  substancat e huaja. Imuniteti humoral - antitrupave, ose
  imunoglobulinat (ata mund të ndarë në pesë klasa), e cila gjithashtu
  ndihmojë neutralizoj strukturën huaj.

  Si e bën sistemin imunitar të foshnjave

  Viti i parë i jetës së fëmijës imunitetit është e ndryshme nga imuniteti
  Adult dukshëm më e ulët pjekuri. Formimi i saj është
  kryesisht në 12 muajt e parë.

  Deri në vitin fëmija ka mjaft
  Imuniteti i zhvilluar kundër infeksioneve dhe përmbushjen e atij më pak të rrezikshme.
  Foshnja e lindur me antitrupa të marra në mitër përmes
  placenta. Kjo antitrupave vetëm një, por më e rëndësishme në drejtim të mbrojtjes
  Klasë Infeksionet - IgG. Sëmundjeve të ndryshme të grave shtatzëna
  veçanërisht duke përfshirë patologjinë placentar, mund të çojë në
  mungesa e frutave. Përveç kësaj, sasia e antitrupave
  porsalindur ndikon gjatësia e shtatzënisë. Transferim
  Antitrupat nga nëna të fetusit ndodh në tremujorin e fundit
  shtatzënisë, kështu që foshnjave të lindura periudhë shumë më herët,

  28-32 javë të shtatzënisë, niveli i antitrupave mbrojtëse të klasës IgG shumë
  ulët, këta fëmijë janë të mbrojtura nga infeksioni më keq.

  Rënia e antitrupave të nënës ndodh gjatë vitit të parë
  jeta, me rreth 3-6 muaj janë të rëndësishme ndan ato
  pjesë. Dhe, megjithëse ditët e para pas lindjes fillon trupi
  prodhojnë antitrupa veten e tyre, numri i tyre i parë
  të mjaftueshme, dhe në tre muajt e parë të foshnjës së jetës të mbrojtur vetëm
  antitrupat e nënës. Pas 12 muajsh fëmija lufton infeksionet
  vetëm më vete, e cila kishte tashmë i mjaftueshëm. Në
  Në fund të vitit të parë është e gatshme të "mbrojtjes" dhe imunitetit qelizor.

  Një tipar i imunitetit të fëmijëve gjatë muajve të parë të jetës është
  paaftësia për përkthimin e faqes për të kufizuar infektimin: çdo infektive
  proces mund të "rrëmbyer" fëmijë krejtësisht (mjekët e quajnë
  Ky përgjithësim i infeksionit). Kjo është arsyeja pse ju duhet të tilla si një
  me kujdes të kujdeset për shërimin plagë kërthizës: nëse koha nuk bën
  të përcaktojë produktet medicinale në kalbëzuar e saj, fëmija mund
  zhvillojnë septikemi.

  Për shkak të këtyre tipareve imunitet të fëmijëve të vitit të parë të jetës
  kërkojnë kushte të veçanta të jetesës dhe kujdes të veçantë. Për hrudnychkov
  sëmundje infektive - diçka të padëshirueshme dhe të rrezikshme. Më parë

  Foshnjat duhet të mbrohen plotësisht nga kontakti me
  infeksionet. Megjithatë, ajo mund të bëhet nuk është gjithmonë si
  njeri i rrethuar nga një numër të madh të mikroorganizmave në të cilën
  nuk mund te izoluar, e tillë si kërpudhave të genus Candida, streptokok,
  virus herpes. Nëse fëmija është ende i sëmurë, mjekët nuk mbështeten vetëm
  në fuqinë e imunitetit të tij dhe të përshkruajnë ilaçe.

  Foshnjat e imunitetit papërsosur dhe shprehën se
  përgjigje imune mund të jetë i papërshtatshëm sepse në foshnjat
  Jeta shpesh zhvillojnë alergji, kryesisht ushqim. Dhe, edhe pse ajo
  Manifestimet shpesh të padëmshme, disa fëmijë janë dhe

  sëmundje të rënda - të tilla si dermatit atopic. Pacienti
  Fëmija zakonisht kërkon dietë të rreptë, kur është e nevojshme
  kufizojnë atë në shumë ushqime. Për fat të mirë, me moshën,
  gjatë maturimit të sistemeve imune dhe të tjera, tregon pezmatim i lëkurës zakonisht
  zbutet.

  Një rol të rëndësishëm në formimin dhe mirëmbajtjen e imunitetit të fëmijëve dramave
  Qumështi i gjirit: ajo përmban një numër të prindit
  antitrupat.
  Megjithatë, antitrupat e fituara në këtë mënyrë janë vetëm
  zorrë. Ata janë mirë të mbrojtur fëmijën nga infeksionet e zorrëve. Përveç
  e qumështit të gjirit proteina të lirë e pronave alergjike sepse
  Qumështi i gjirit është parandalimi i sëmundjeve alergjike.

  Por
  ajo ka pothuajse asnjë efekt mbi nivelin e antitrupave në gjak, kështu që
  sëmundjet e frymëmarrjes apo infeksione që përhapen përmes
  gjak, një fëmijë i cili është ushqyer me gji, i sëmurë vetëm
  shpesh si "shishe të foshnjës."

  Mungesa e imunitetit
  Gjatë miliona viteve, natyra e mori larg për më vonë
  luajnë vetëm ata individë të njeriut që kishin
  imunitet të fortë. Prandaj, ajo krijoi mjaft i fuqishëm gjenetik
  pengesat që parandalojnë lindjen e fëmijëve me të pasurisë trashëgimore të rëndë
  defekte. Megjithatë, këto sëmundje janë të njohura. Sipas ndryshme
  Klasifikimet e ka në mes 40 dhe 80. më të përbashkët dhe

  më pak sëmundje të rënda gjenden në një fëmijë prej 3-4 mijë,
  dhe më i rrallë dhe i vështirë - në një nga 1-2 milion.


  Çrregullime të mungesës së imunitetit janë shkaktuar në të njëjtën kohë
  nivele të shumta e imunitetit. Simptomat e tyre - pakontrollueshme
  diarre pakontrolluar, kollë e thatë. Zhvillimi i fëmijëve ndalesa.
  Dhe vetëm në kohë për të filluar trajtimin në këto fëmijë do të mund të ruhen.

  Shkaku imunodeficiencave më pak të rënda mund të jetë çdo
  shkelje të mbrojtjes imune qelizore apo humorale. Më
  është një mangësi e trashëguar nga çdo klasë të imunoglobulinave.
  Ajo manifestohet infeksione të ndryshme purulent, të tilla si bronkit,

  lezione të lëkurës, diarre, janë të vështirë për të trajtuar dhe nganjëherë
  bëhet kronike. Sigurisht, manifestimet e imunitetit të rënda
  Shkeljet në fjalë ndryshojnë shumë nga ato të
  të hahet çrregullime dhe infeksione të brendshme janë zakonisht në fëmijët
  viti i parë. Kur këto probleme bëhen të mungesës së imunitetit
  shkallë krejtësisht të ndryshme.

  Megjithatë, ka shumë fëmijë në raste të butë e imunitetit,
  të tilla si selektive mangësi imunoglobulina A. Kjo neopasnoe
  çrregullim i imunitetit që shpesh ndikon në zhvillimin dhe
  shëndetësor fëmijës.

  Si një mjek, unë shpesh takohen prindërit që, pas leximit për
  të gjitha llojet e sëmundjeve të fillojnë të vënë diagnoza fëmijës tuaj, duke përfshirë

  ato që lidhen me shkeljet e imunitetit. Në mënyrë adekuate të vlerësuar gjendjen
  Imuniteti në raste të tilla mund të një mjeku. Duke kërkuar për fëmijën
  Brenda muajve, pediatër qarkut nëse dërgoni nevojshme
  Fëmijë të konsultoheni me një immunologist specialist. Prindërit janë gjithashtu të rëndësishme
  të kuptojnë se fëmijët duhet të jetë i sëmurë - kjo është absolutisht e pashmangshme. Nëse
  A mund një fëmijë "të caktuar" për të përballuar me kushtet e sëmundjes, me
  Imuniteti ai është e gjitha e drejtë.

  Lidhur me çështjen e vaksinimit
  Disa prindër i vonuar vaksinimin, duke besuar se fëmija i tyre është i
  vaksinimet e hershme - ai ende sistem i papjekur i imunitetit ", ai rritet lart,
  dhe pastaj ne do të bëjmë. " Ky është një gabim.

  Së pari, sistemi imunitar i fëmijës është i gatshëm
  përgjigjem formimin e imunitetit për futjen e një vaksine
  (Doza e njohura të vaksinave dhe koha e vaksinimit miri ndeshje
  Si sistemin imunitar). Së dyti, mbrojtjen nga infeksionet më
  Aktual është viti i parë i jetës.

  Në vende të ndryshme, kalendari i ndryshëm vaksinimi është shumë i vogël,
  si i përgatitur në përputhje me gjendjen objektive të imunitetit
  hrudnychkov. Prandaj, unë këshilloj prindërit pa mjekësor special
  justifikim për të mos përzihen në lojë e vonuar pretekst vaksinimit
  që fëmijë "papjekur sistemin imunitar."

  Urtësia konvencionale është se fëmijët me perinatale SNQ

  Kushtet e vaksinimit duhet të lëvizë nëpër karakteristika të parashikueshme
  sistemit imun. Në fakt, diagnoza e "perinatale SNQ"
  përveç në format më të rënda, nuk është një arsye për skualifikim
  nga vaksinimit. Në vend të kësaj, këta fëmijë janë veçanërisht në nevojë për vaksinim,
  sepse infeksionet ata zakonisht ndodhin
  më e vështirë se të tjerët.

  A është e mundur për të stimuluar sistemin imunitar

  Për të forcuar sistemin imunitar të fëmijës, të ushqyerit veçanërisht e nevojshme
  gji dhe vaksinimi në kohë. Ushqyerit dhe tonik
  Procedurat (ajri i freskët, kalitje, masazh, etj) -
  ajo është gjithashtu e mirë: masat e tilla janë të dobishme për të përgjithshme

  Zhvillimi i fëmijës, në vaskulare, nervor, hematopoietic dhe të tjera
  sistem. Për fat të keq, efektet e drejtpërdrejta në sistemin imunitar nuk janë të
  të sigurojë.

  Unë do të doja edhe një herë të qetësojnë prindërit e imunitetit - një shumë të fortë,
  sistem shumë i qëndrueshëm - kështu që ajo bëri natyrën gjatë miliona viteve
  evolucion. Nëse e krahasojmë fuqinë e sistemit imunitar dhe skeletik,
  Unë, si një immunologist klinike, unë besoj se së pari më të ashpra. I saj
  më e vështirë për të thyer se kockave. Ajo nuk ka nevojë për të mbështetur ilaçe
  sepse natyra kujdeset për atë imunitetit në dërrmuese
  Shumica e fëmijëve ishte e mirë.