Dhe nisen sëmundje


 • Dhe nisen sëmundje
 • Si për të trajtuar sëmundje?


 • Dhe nisen sëmundje  Tani, në qoftë se ju jeni duke e lexuar këtë, ju jeni në një nga situatat më të vështira në të cilat një person mund të jetë, e domosdoshmëri procedurave mjaft të pakëndshme diagnostike, situata e pasigurisë, rreziku i sëmundjes së rëndë - e gjithë kjo krijon për ju vështirësi më shumë psikologjike.


  Ankthi juaj është i bazuar kryesisht në pasiguri, ju keni hasur. Ju nuk e dini çdo gjë, dhe ju nuk kanë informacion jetik. Realiteti është se shumica e këtyre vështirësive të duhet për të kapërcyer të tyre, me gjithë ndihmën maksimale mjekësore dhe mbështetje të ngrohtë nga të dashurit tuaj.
  Por në që kanë të bëjnë me pikëllimin tuaj ju nuk jeni vetëm, dhe përveç - ju nuk jeni personi i parë i cili është në një situatë të ngjashme. Kështu, është jashtëzakonisht e pakëndshme dhe, natyrisht, është që të kemi ndjenjat më të vështira, por gjëja më e keqe që ju mund të bëni tani - të marrë atë "qëndrimin struci", e cila fsheh kokën në rërë, duke menduar se në këtë mënyrë hoqa qafe të gjitha problemeve.


  Ju zgjidhni: injoranca e njohurive të këndshme apo të pakëndshme. Vetëm mos harroni se injoranca juaj që herët a vonë një fund, dhe një e vërtetë e pakëndshme për këtë kohë mund të jetë më i pështirë.


  Më keq akoma të dorëzohej ndaj apatisë dhe dëshpërim, pasi ata do të konsumojnë pushtetin që ju duhet për të trajtuar.


  Aktive, njerëz energjik shumë më mirë të tolerojë sëmundje janë komplikime më pak të ngjarë, më e shpejtë dhe më e lehtë për të shërohen. Një tjetër mjekët e vjetër vënë re se plagët shëruar fituesit më të shpejtë sesa humbës njëjta plagë!


  Në onkologji vuri në dukje se sapo një person është i ekspozuar ndaj dëshpërimit, sëmundje dikur ajo fillon të rrjedhje më keq. Në anën tjetër, pacientët që kanë hyrë në rrugën e luftës aktive, edhe pse, ishin në gjendje më të keqe shpesh mbulohen.


  Mos kini frikë. Frika lënduar në mënyrë adekuate të vlerësuar situatën dhe të gjejnë një mënyrë të arsyeshme. Të gjithë pushteti juaj vetëm do të "përvojë", ndërsa nevoja për të vepruar.

  Dëshpërim, frikë forcë paralizuese dhe të reduktuar veprimtarinë e trupit. Më shumë një person është i frikësuar, më i fshehur nga realiteti; më shumë ai është i fshehur, aq më pak mundësitë atë për të kuptuar situatën dhe për të gjetur se kush atë pse - se nga.
  Si për të trajtuar sëmundje?  Ka disa lloje të zakonshme të qëndrimit ndaj sëmundjes. Ne mund të supozojmë probleme sëmundje, ju mund të - armik që duhet të fitojë. Dhe, si në këtë rast është i përshtatshëm, sepse ajo ndihmon rregullimet e duhura. Start shumë më keq referohet vetes si viktimë dhe të ndjehen keq për veten tuaj. Është si kotë si dëshpërim.

  Ajo merr shumë kohë dhe rezultate të dobishme janë të paefektshme. Mos harroni se gjëja më e vështirë ka ndodhur, dhe tani ju ishin nën mbikqyrjen e ekspertëve, dhe në çdo rast, ju keni një shans për të shëruar.


  A nuk luftoj veten pyetjen "Pse kjo të ndodhë është me mua"? Përgjigjet në këto pyetje ende askush nuk mund të gjeni, dhe të ndjehen si një viktimë apo një humbës ju në mënyrë të plotë.


  Në këtë situatë, është më mirë që të përqëndrohen në atë që mund të bëhet se pse ndodhi.


  Ju mund të marrë një qëndrim proaktiv për të përpiqen për të marrë pjesë në mënyrë aktive në procesin e diagnostifikimit dhe trajtimit.

  Ju do të keni ndjenjën e kontrollit mbi situatën, të ulur ankthin dhe duket bindjen se asnjë nga komponentët trajtim i nevojshëm do të jetë i humbur. Askush ndonjëherë trajtojnë çështjet tuaja më ngushtë sesa ju vetë.


  Është gjithashtu e mundur dhe pasiviteti, në vijim që ju plotësisht të mbështetet në njohuritë e ekspertëve. Ju nuk e mërzit duke u përpjekur për çështje të vetë-vetëdije qesharake - sepse ju padyshim nuk i mjaftojnë as njohuri dhe as pushtetin. Ju dhe kështu jeni në një situatë të vështirë, dhe nuk forcojë atë, duke u përpjekur për të zgjidhur problemet që janë në kompetencë të profesionistëve.

  Çështjet e posaçme duhet të vendosin ekspertët, dhe më mirë të mos të shqetësojnë ato duke u tangled përdhe.


  Më të përpiqemi të gjejmë një kompromis të arsyeshëm ndërmjet pozicion "aktiv" dhe "pasiv", duke supozuar që ju në fakt mund të zgjidhë, duke e lënë mjekun për të bërë atë që ai do të bëjë më mirë. Në luftën kundër sëmundjes më të mirë veprojnë në unitet me mjekun, dhe është e nevojshme për të ndërtuar një marrëdhënie e bazuar në besimin e ndërsjellë dhe të bashkëpunimit.