Dhe depresioni mund të përfitojnëNë vitet e fundit gjithnjë e më shumë njerëz janë të ballafaquar me depresion - depresioni, i shoqëruar nga ndjenja e vazhdueshme e trishtim dhe ankth. Me ardhjen e depresionit të shfaqet qëndrim indiferent ndaj realitetit, ndonjëherë nuk është një ndjenjë e fajit, paaftësia për të shijuar jetën dhe dëshirën për vetmi. Ajo do të duket se ky shtet mund të sjellë vetëm dëm.

Por shkencëtarët mendojnë ndryshe. Sipas studimeve të tyre të fundit, depresioni ka shumë përfitime. Sipas studiuesve, njerëzit nganjëherë vuajnë nga depresioni, e përshtatur më mirë për problemet e jetës dhe përfundimisht të mësojnë për të shmangur situata të rrezikshme, ata janë më të aftë për punë dhe shpesh të ketë sukses si në biznes dhe në jetën personale.

Rrëmbyer dhe përvojë emocionale mund të nxisë ndryshime pozitive në jetën dhe mësimet ndihmojë ekstrakt nga gabimet e bëra.

Edhe pse shumica depresioni prej nesh janë duke kaluar të vështirë dhe pothuajse askush nuk ranë dakord për të përjetojnë atë rregullisht madje edhe për një të ardhme të suksesshme, ajo disi "mëson jeta" - ndihmon për të qenë më realist dhe e bën luftën për një vend nën diell. Sipas një studimi të mëparshëm, ata që e përjetuan depresionin jetojnë më gjatë.

Megjithatë, në një jetë pozitiv mund të ndikojë vetëm një formë të butë të depresionit. Dhe në qoftë se një person i angazhuar për ndryshime pozitive dhe duke u përpjekur për të gjetur në gjendjen e tij të lajmit të mirë.


Në format e rënda të sëmundjes dhe shfaqjen e mendimeve rreth vetëvrasjes është më mirë të mos marrin përkeqësimin dhe kërkoni këshilla mjekësore.