Pastë dhëmbësh jo vetëm që mund të mbajtur të shëndetshëm dhëmbët, por edhe për të siguruar parandalimin e ARI dhe ARIHigjena e mukozës orale dhe parandalimin e sëmundjes periodontale është bërë kohët e fundit një nga tendencat më të rëndësishme në stomatologji. Arsyeja për këtë ishte fakti se sëmundjes periodontale është rajon shumë i zakonshëm dhe patologji komplekse Maksilofaciale. Studime të shumta të ekspertëve rusë dhe të huaj në fushën e stomatologjisë dhe periodontology tregojnë se patologji veçanërisht e zakonshme periodontale në një moshë të re - malcim nullesh (sipas disa, ajo është gjetur në pothuajse 80% të fëmijëve), dhe pas 30 vjet - periodontitis.

Pothuajse të gjitha llojet e sëmundjes periodontale janë provokativë në natyrë.

Arsyet për zhvillimin e tyre mund të jenë si faktorë lokale: të shtetit dhe produkteve metabolike në pllakë dentare dhe pllakë, faktorët me gojë që ndikojnë mikroorganizmave potenciale patogjene dhe produkte të metabolizmit të tyre, traumat okluzale, mbushjet dëmtuar, proteza, trajtim ortodontik - dhe ndikimit të lokale faktorë, së bashku me faktorët e përgjithshme (endogjene) kundër reaktivitet transformuar.

Një rol të madh në këtë proces është luajtur dhe ndryshimet e lidhura me moshën tipike në indet orale. Mbi shtresën epiteliale vjet atrofi të mukozën e gojës, përkeqësimi vaskularizim të indeve të buta dhe bazë të kockave, submucosa zhduken fibrave elastike, mucous bëhet më i ndjeshëm, lehtë travmyruemoy, e cila nga ana promovon shfaqjen dhe zhvillimin e sëmundjeve periodontale.


Duhet të theksohet se një aspekt i rëndësishëm i lidhur me statusin periodontale në përgjithësi, është një funksion i mukozës orale në mbrojtjen e trupit nga infeksionet respiratore akute. Rritur vëmendja për dentistë parandalimit ARI dhe ARI, të cilat mund të jenë deklaruar kohët e fundit, kryesisht për shkak të faktit se viruset e influencës dhe adenoviruset, kryesisht duke kontribuar në shfaqjen e sëmundjes së SARS ngjarë dhe shpesh depërtojnë në trup përmes gojës dhe është traktin e sipërm respirator.

Sa i përhapur këto viruse, sensibilitet të lartë të ndikimit të të gjitha grupmoshat, normë të lartë të mutacionit të virusit të influencës, dhe dëme shumë të dukshëm ekonomik të shkaktuar nga infeksioni adenoviral dhe gripit, të nxjerrë në pah nevojën për mbrojtje efektive të mukozës dhe traktin e sipërm respirator gojë, si porta kryesore e infeksionit dhe lokacioni i viruseve në periudhën e fshehur.

Kjo, nga ana tjetër, e bën pasta e dhëmbëve që kanë pronat e anti-inflamator dhe të sigurojë efekt parandalues, do të thotë thelbësor.

Duke marrë parasysh të gjitha pikat e mësipërme me siguri mund të argumentojnë se pastë dhëmbësh " New Pearl halore balsam "Në këtë kontekst është zgjidhja më e mirë. Formula e kësaj paste është unik në pronat e saj produkt - shërimin e halorëve paste klorofil-karotynovoyi, i cili është një burim i klorofil, carotene, vitamina A, D3, K1, K2, E, F. Prania e këtij komponenti të pastë dhëmbësh " New Pearl halore balsam "Ofron në përdorimin e tij të rregullt të reduktuar gjakderdhje mishrat dhe forcimin e indeve periodontale dhe ndihmon në parandalimin e sëmundjeve të indeve të buta të kavitetit oral.

Përveç kësaj, kjo makarona ka plagë-shërimit efekt.

* Studimi i kryer nga Instituti i modelit Influenza RAMS Kërkimeve për kulturat qelizore, tregojnë se përdorimi i rregullt i pastë dhëmbësh " New Pearl halore balsam "Redukton aktivitetin infektive virusit të gripit 4 herë, virusi herpes 4 herë, adenovirus (ARI ARI) 3 herë.

Kështu, ne mund të konkludojmë se pastë dhëmbësh "New Pearl halore balsam" është rritur me të vërtetë veprim baktericid dhe e bën efektin e përgjithshëm të mukozës orale profilaktike.

* Studimi i pastë dhëmbësh aktivitetit antivirale " New Pearl halore balsam "Për modelin e virusit të gripit, adenovirusit dhe herpes viruset e tanishme njerëzore në kultura qelizore (Shën Petersburg, dhjetor 2007).