Një kurorë dentare apo kurorë për dhëmbëtKurora jo vetëm që mund të shërbejë si mbështetje për pajisje të protezave. Ajo është projektuar për të kryer disa funksione të rëndësishme. Së pari, është vetë një protezë që është duke u vënë në dhëmb të dëmtuara plotësisht rimëkëmbet formën e tij dhe formën, dhe gjithashtu ju lejon të gëzojnë një dhëmb të shëndoshë. Përveç restaurimit dhëmbë të dëmtuara (dhe tashmë para se të na mbështetur funksionin për "urë") në kurorën, ka probleme të tjera:

 • Mbrojtja dobësuar ose chipped dhëmb nga dëmtimi të mëtejshëm;
 • korrigjim të formë të parregullt dhe ngjyra dhëmb i thyer;
 • forcimin pjesën e mbetur të dhëmbit (vulosës në qoftë se kjo nuk mund të arrihet).

 • Material për prodhimin e kurorave janë të metaleve dhe lidhjeve (përfshirë çelik inox, ari, etj), polimere të përbërë ose akrilik, porcelani, si dhe kombinime të këtyre materialeve. Nëse kornizë metalike të veshura materiale të përbërë, në kurora të tilla janë një numër të avantazhe. Material i përbërë është e lehtë dhe cilësi më afër dhëmbit natyral indeve të vështirë. Ai është shumë i fortë, dhe jashtë duket jo më keq se porcelan.


  Removable metalike-qeramike kurora

  Kurora metalike-qeramike janë ato që janë bërë prej qeramike dhe metali. Për prodhimin e kurorave metalike-qeramike, Teknik dentar fillimisht prodhon kornizë metalike, atëherë kornizë metalike ka qeramika.


  Prandaj, kurora metalike-qeramike janë jashtë formën e saj natyrore.

  Kurora metalike-qeramike restauruar mëparshëm dhe dhëmbët e pasmë. Ju mund të rivendosur dhëmbët e parë, sepse ata kanë një pamje natyrore. Ju mund të ktheheni përsëri dhëmbët për shkak se ata janë shumë të qëndrueshme dhe mund të përballojë një presion të madh që ndodhin gjatë përtypjes. Kurora metalike-qeramike me saktësinë e mirë ngjitur me dhëmb.

  Mangësitë kurora metalike-qeramike është se edhe pse ata kanë një sy të mirë, por ata janë inferiore respekt kozmetike kurorë Sutsilnokeramichni. Sepse metalike-përmbajnë kurora qeramike, ajo mund të shpërthejë dhe kryetar.

  Një e metë e madhe e kurorave metalike-qeramike është se ata janë të kundërshtuar fuqishëm veshin e dhëmbëve, që ata të bashkuar në përtypet, thumbues.


  Sutsilnokeramichni proteze kurorë

  Tselnokeramycheskye (qeramika bezmetalova) janë ato kurora, të cilat janë bërë vetëm nga qeramika, këto kornizë kurora metalike nuk ekziston. Bezmetalevi kurora qeramike përputhen me ngjyrën e dhëmbëve, që është përparësi e tyre kryesore, ato janë ideale në kozmetike, ndjenjë estetike.

  Bezmetalevi kurora qeramike me transparencë, por në aspektin e fuqisë ata janë kurora metalike-qeramike inferiore. Nga kjo perspektivë bezmetalevi kurora qeramike janë përdorur për të rivendosur dhëmbët e përparme, në mënyrë që ata të kenë një pamje natyrore dhe ngarkesës përtypet në dhëmbët e parë më pak.

  Bezmetalevi kurora qeramike mund të arrijë përshtatje të saktë.

  Bezmetalevi kurora qeramike nuk janë të rekomanduara për të rivendosur përsëri dhëmbët për shkak të përtypet ngarkesën në dhëmbët e pasme më shumë. Nën ndikimin e ngarkesave masticatory ata mund Skolot pushim. Ata veshin jashtë shpejt.


  Kurora protezë-metalike

  Të gjitha-metalike kurora janë ato që janë bërë vetëm nga metali. Ideal për kurora metalike-metalike janë ari.

  Sot besohet se kurora ari mund të përballojë presionin përtypet mirë, ata nuk formojnë pasi ata rrallë pushim nga të gjitha llojet e kurorave dentare, ari është konsideruar më e qëndrueshme.

  Besohet se kurora ari mund të arrijë përshtatje të saktë të dhëmbit.
  Kurora Gold zakonisht rivendosur përsëri dhëmbët për shkak të anën kozmetike, ata nuk janë estetike, nuk kanë një pamje natyrore. Kurora ari i veshur gati të njëjtin ritëm si në dhëmbë natyrore sepse kurorë ari nuk shkakton veshin kundërshtare dhëmbët e tepruar me të cilën ajo bashkon me ashpër, përtypet.

  Qëllimi i proteza - zëvendësim funksional dhe estetik i indeve të vështirë e dhëmbëve të humbur për shkak të prishjes së dhëmbëve ose dëmtim tjetër.


  Estetikë

  Termi "estetikë" i referohet performancës ose optimizimin e një formë natyrale e dhëmbëve dhe karakteristikat vizuale.

  Këto konsiderata, përveç funksionalitetin, janë thelbësore për shumicën e pacientëve. Aktualisht qeramika - në dispozicion vetëm në materiale dyqan që ju lejon të simulojnë indet natyrore dentare vështirë. Në të njëjtën kohë, për shkak të koeficientit të tij jashtëzakonisht të ulët të korrozionit, qeramika biologjikisht të padëmshme, jo-alergjike, lejon për të arritur rezultat të mirë funksionale dhe estetike.

  Bezmetalevi sistemet qeramike - përparimet e fundit në praktikën moderne dentare. Me bezmetalova qeramika mund të bëhen kurora, inlays, veneers, duke siguruar estetikë të shkëlqyer.

  Përfitimet bezmetalova qeramikës (nuk përmban metal të) Cermet mbi sistemet tradicionale:

 • Pronat mahnitëse estetike. Playing një "jetojnë" kurora ngjyra.
 • Kurorë Bezmetalevi me ngjyra natyrore.
 • Një nga vetitë më të rëndësishme të smalt dhëmbit - transparenca. Kjo smalt dhëmb transparenca siguron një pamje të veçantë. Kur rivendosjen kurora metalike-qeramike dentare nuk është siguruar transparencën.
 • Kur kurora metalike rrezet e dritës nuk mund të depërtojnë indet e dhëmbëve kurora metalike-qeramike thellë nuk japin ngjashmëri të plotë me dhëmbë natyrore, por vetëm të përmirësuar pamjen e dhëmbit.
 • Në kurorën bezmetallovoy qeramike jo shirit të errët në kufirin e mishrat dhe crusts, kështu që nuk ka bezmetallovoy kornizë qeramike metalike.

 • Bezmetalova kurorë qeramike ka një përshtatje të përsosur margjinal.
 • Mungesa e acarim të mishit të dhëmbëve

 • Kurora e përkohshme në prosthetics

  Kurora plastike përkohshme janë përdorur në dhëmbët e protezave për një periudhë të bërë kurora të përhershme apo ura. Edhe pse ata janë të përkohshme, por vlera e tyre funksional është shumë i rëndësishëm. Ne nuk mund të injorojë këtë hap proteza.

  Kurora e përkohshme janë përdorur:

 • për të parandaluar reagimin e mundshëm dhimbje kur dhëmbët këmbë obtocheni gjallë (pa hequr nervat).
 • për të parandaluar rritje e jashtëzakonshme e çamçakëz kur dhëmbët këmbë obtocheni me ledges.
 • për të parandaluar zhvendosjen e dhëmbëve të përgatitura.

 • dhe më në fund, aspekti estetik. Sigurisht, askush nuk dëshiron të tregojë dhëmbët e tyre obtocheni tjerët.
 • Kurora e përkohshme janë bërë prej plastike. Sot, ka dy metoda për të bërë një kurorë të përkohshme:

 • Kurora e përkohshme janë bërë në gojën e pacientit. Për ta bërë këtë para se të dhëmb pres, dentist heq hedhura e këtij dhëmbi, hedh konfiguracion i saktë fjalë për përgatitjen e dhëmbëve, atëherë dhëmbi është i përgatitur nën kurorë të përhershëm. Pas përfundimit të autopsi, doktori në myk e parë mbush një plastike të veçantë të lëngshme dhe të hedhura vënë në dhëmb trajtuar. Pak minuta më vonë, pas forcim plastike, mjeku hedhur tërheq nga dhëmbët, dhe ja, një kurorë të përkohshme është gati.

  Pas Doctor pripasovyvaetsya kurorë të përkohshme, kontrollon kafshoj, polishes dhe fixes çimento të përkohshme.
 • Laborator - prodhuar në laboratorë dentare. Për këtë Doktor trajton dhëmb heq myk dhe dërgon një laborator dentar. Teknik dentar derdh modelin suva dhe prodhon një kurorë plastike përkohshëm. Pastaj përfundoi i përkohshëm mjek pripasovyvaetsya kurorë kontrollon kurorë të kafshojë, polishes dhe fikse me çimento të përkohshëm në dhëmb.
 • Informacion nga artikullin "Llojet e kurorave dentare"