Dhëmbët urtësi të shpëtuar jetënHulumtimet e fundit shkencore kanë zbuluar fakte të mahnitshme mjekësore në lidhje me të ashtuquajturat "dhëmbët urtësi." Rezulton Tetë - jo vetëm të shkaktojë vizita të vazhdueshme në dentisti, por edhe një burim i indeve të vlefshme mund të rriten qelizat burimore. Nëse një person ka nevojë për trajtim kompleks gjatë një sëmundje efekte të mëdha negative, mund të përdoret nga dhëmbët e veta urtësi të rritet indet e të drejtës.

Në vitin 2006 ai hapi një rrugë të sigurt për të kthyer qelizat e lëkurës njerëzore në i fuqishëm që i ngjajnë qelizave embrionale. Këto qeliza, të quajtura qelizat nxiti burimore (qelizat nxiti-pluripotent burimore ose SPI), me potencial të madh terapeutik, sepse ato mund të riciklohen në qelizat e pothuajse çdo organ të njeriut që ka nevojë për trajtim pas një dëmtimi ose kirurgji.

Megjithatë, marrja e SPI-së mundimshme, duke hequr ato nga palca e eshtrave - një procedurë të ndërlikuar dhe të rrezikshme, dhe qelizat e lëkurës që të merrni ndonjë më të lehtë, nuk kanë të njëjtin potencial si qelizat e palcës kockore.

Zbulim tronditës ishte një studim japonez, i cili zbuloi se dhëmbët urtësi të përmbajë të njëjtat qeliza të induktuara burimore. Duke pasur parasysh se shumica e banorëve të vendeve të zhvilluara më shpejt ose më vonë do të shpëtoj i tetë, këto dhëmbë janë lloj i zgjidhja. Përveç kësaj, dhëmbët urtësi mund të jenë të ngrira, duke krijuar një rezervë strategjike të qelizave unike.

Studimi i shkencëtarëve japonezë ka kuptim më aktive: për të vazhduar për të studiuar trupin e njeriut aq me kujdes dhe meticulously, më të mirë të shkencës dhe teknologjisë, sepse me kalimin e kohës bëhet gjithnjë e më e qartë se trupi ynë ka një të fuqishëm ndërtuar në vetë-shëruese.