Kuptojnë dhe të ndihmojë


 • Tërheqje
 • Kthehu në botën e vërtetë
 • Depresion
 • Rreziku i vetëvrasjes
 • Nuk ka nevojë për të ndryshuar ndonjë gjë

 • Trajtim të drogës - procesi është kompleks dhe i gjatë. Spitali është vetëm hapi i parë i ka hequr të dëshirës për drogë. Ndërkohë, nuk është gjithmonë një rrezik i rikthim, dhe pastaj duhet të fillojnë nga e para. Për më tepër, në mënyrë dramatike rrit rrezikun e vetëvrasjes. Gjëja kryesore për familjet - një ish-narkoman kuptojnë në të gjitha fazat e "pastrimit" dhe sillen siç duhet.


  Tërheqje

  Pas ndërprerjes trupi përpiqet për të përshtatur për heqjen e drogës. Njeriu është shumë "sallam". Gjendja ndryshon çdo pesë minuta - nga gëzimi ngazëllyer për të plotësisht në depresion.

  Gjumi është me ndërprerje, nuk ka pushuar. Atje çrregullime gastrointestinale. Nuk mund të stuttering. Të gjitha të bezdisshëm.

  Mbetet mall shumë i fortë për drogë, e cila është pothuajse e pamundur për të luftuar. Kjo ndihmon vetëm gardhin dhe mbështetjen e vazhdueshme të psikologëve dhe shërohet tjetër. Gjithë trupi është i dhemb duart dridhen. Të gjithë dhe të gjithë i bezdisshëm.

  Në të njëjtën kohë ka një oreks - trupi është restauruar pas një periudhe të gjatë rënieje. Man'd si ëmbëlsirat. Mbijetuar muaj në jo rehabilitimin praktikisht e pamundur. Megjithatë, të gjithë dhimbje dhe parehati të shkaktuara Çrregullime psikosomatike, pothuajse nuk kërkojnë tableta trajtimit.


  Këtë muaj ju vetëm duhet të durojnë. Është e rëndësishme të mos "merrni tëri" në alkool, ilaqet kundër depresionit apo pilula gjumi dhe nuk e ndërpresin trajtim - nuk të drejtuar larg nga qendra. Kudo chudyatsya drogës dhe droga. Ata thonë se "përhapet sëmundja." Për shembull, fjala "altoparlant" dëgjuar "metadon", etj Veprimet në të vërtetë e shkaktuara nga mall për drogë, shpesh maskuar nga motive të tjera.


  Kthehu në botën e vërtetë

  Në këtë fazë, personi fillon të shërohen, fle normale dhe karrige. Gjendja është akoma shumë të Rides, por më pak se në muajin e parë. Shtyhem është ende i fortë, por mund të kontrollohet.

  Njeriu mëson për të jetuar përsëri - të mësuarit për të besojnë të tjerët, në dijeni të tyre dëshiron dhe ka nevojë, të mësuarit për të bërë pa drogë, për të shijuar botën, të gjeni miq të rinj.

  Është e dëshirueshme për të bërë dhe të rrinë në rutinë, shpesh është në ajër, ushtrimi. Ne duhet të fillojmë rregullisht shkojnë në seancat grup me një psikolog, sipas mundësive nga çdo ditë.

  Mbizotërues Gjendja - i lumtur. Njeriu e kupton se mund të mposhtur sëmundjen dhe ndjen një rritje të emocioneve pozitive nga ngjarje të thjeshta. Megjithatë, mbani vëmendjen e më shumë se 15 minuta të vështira, shumë njerëz janë të bezdisshëm dhe jo shumë të qarta si për të vazhduar jetesën. Trupi është ende shumë i dobët.

  A nuk e shqetësojnë atë. Nëse diçka sjell atij gëzim - edhe në qoftë se ajo bën. A nuk nxitojnë atë - le gjërat të shkojnë më si zakonisht. Besoni atij - nuk e shohim në çdo pesë minuta në sy.

  Inkurajoni atë - gëzohen suksesin e tij. Është shumë e rëndësishme që ky muaj formuar një rreth të ri të miqve, të tilla si të varur nga droga anonime Shokët papërdorura apo të vjetra. Po, njerëzit ndryshojnë. Por nuk presin shumë prej tij - ai është shumë i dobët dhe shumë e shumë nevojë për mbështetjen tuaj. Tani është një kohë e mirë për të bërë shëndetit - për të rivendosur dhëmbët për t'u ekzaminuar, etj


  Depresion

  Drug pothuajse nuk duan të, por në zemër të një zbrazëti e madhe gaping. Ka rivlerësuar jetuar dhe përpjekje për të ndërtuar një jetë në të ardhmen. Jeta është gjë mjaft e vështirë. Dhimbja fizike e mendore zëvendësohet.

  Varësisë - gjithmonë një largim nga realiteti. Nëse realiteti nuk ndryshon, ajo kthehet e pakuptimtë. Droguar gjithmonë "përpjekje për të kapur" - theksoi duke menduar për problemet që ai u takua jetën reale. Ai nuk ka frikë për të gjetur vendin e tyre në këtë botë. Ai është i lodhur nga ajo. Në mënyrë dramatike rrit rrezikun e vetëvrasjes. Në këtë pikë, veçanërisht nevojë për ndihmën dhe mbështetjen e një të dashur. Provoni të më japë atij pak gëzim. Bisedoni me të. A nuk e lënë atë vetëm. A nuk e bëjnë atë të "kërcejnë mbi kokë." Nuk ka gjasa që ai është në gjendje të punojnë në mënyrë produktive apo studim. Mos pyet atë shumë - por të inkurajojë çdo përpjekje për të gjetur atë.

  Tani ai ka nevojë për të vlerësuar jetën e tij nga një pikëpamja morale, të gjejnë dhe të kuptuar dobësitë dhe gabimet e tyre, nga të cilat duhet të braktisura. Dhe pastaj të gjejnë pikat e forta e tyre, të cilat do të mbështesnin shërim.

  Kërcënimi kryesor për rimëkëmbjen - një depresion dhe të varur aktive. Shërimi droguar nuk mund të jetë i uritur, i vetmuar, i zemëruar dhe i lodhur. Depresioni është shtyrë njerëzit të prodhimit të lehta - rinisjen përdorimin apo edhe vetëvrasje. Në asnjë rast nuk mund të përdorin alkool dhe droga të tjera. Po, alkool ofron rehati të përkohshme, por, së pari, është e lehtë për të ndryshuar dhe pastaj trajtuar me alkool drogës dhe, së dyti, ajo rrit depresionin.

  Pas largimit nga qendra e rehabilitimit, është e dëshirueshme për të ndryshuar vendbanimin - është mall për jetë, dhe ish-miqtë e lehtë mund të shtyjë avari. Më mirë se ju mund të ndihmojë të dashurit tuaj - plotësisht të zënë kohën e tij. A nuk e lënë atë vetëm për një moment. Jo kore për veprimet e tij të fundit - koha do të vënë gjithçka në tokë.


  Rreziku i vetëvrasjes

  Të gjitha të varur - vetëvrasës potencial. Në kushtet e psikologjisë moderne, varësia e drogës dhe alkoolizmi - është agresion drejtuar në veten e tij. Mbidozë shpesh - thjesht i lehtë dhe të përballueshme mënyrë droguar për të vdesin. Pothuajse të gjithë të varur gjatë shërimit të marrë pjesë në mendime vetëvrasjeje.

  Trajtojnë atë me të gjitha vëmendje. Më të flasim. Shpjegoni se si i shtrenjtë është për ju dhe për të tjerët. A mos i lënë një tuaj të ngushtë pas shërimit, duke ndjekur nga afër atë. Kjo dëshirë për shenja të vetëvrasjes:

 • Shfaqja e shënime, lutjet, grafite
 • Shumë nga fotot e tij
 • Depresion
 • Ftohtësi
 • Shfaqja e temave të ndaluara
 • Dëshira për të folur, e cila është e ashpër në fillim të bisedës
 • Shpjegim i papritur i dashuri
 • Argëtuese Disclaimer, shoqërimi me miqtë, seanca a grupore hapësirë
 • Nëse vëreni ndonjë nga këto simptoma, ju duhet menjëherë të ndërmarrin veprime.


  Nuk ka nevojë për të ndryshuar ndonjë gjë

  Shumë shpesh, pas largimit këshillën Dërgoj qendër rehabilitimi "nuk ndryshon asgjë në marrëdhënien tuaj gjatë vitit të parë."

  Bien dakord për trajtim dhe shërim qëndroj për herë të parë - një akt shumë të vështirë për të droguar. Nëse ai ka ikur, ndoshta arsyeja ishte me të vërtetë shumë i fortë. A nuk e privojnë atë nga këto arsye. Nga ana tjetër, do të ishte tepër e dobët gjashtë muajt e parë, që me të vërtetë do të jenë të angazhuar në trajnimin apo punë. A nuk nxitojnë atë në. Por ju duhet të ndryshojë rrethin e tij shoqëror, tregojnë se mund të ketë një jetë tjetër. Merrni ajo nuk është e vështirë. Le të bëjë atë që i jep atij kënaqësi.

  Shpesh pas droguar nga spitali, të afërmit në mënyrë dramatike të ndryshojë qëndrimin e tyre. Ata besojnë se ai është shëruar, dhe ia derdhi mbi tërë negativ të tij për të gjitha përdorimet e kohës.

  Në asnjë rrethanë nuk duhet kjo të bëhet! Shërim i vërtetë i merr të paktën një vit.

  Informacion nga artikullin "Rimëkëmbjes"