Rregullat e Artë - çelësi për një qafë të shëndetshmeHard krevat - nuk është mizori

Krevat duhet të jetë një bord i mjaftueshëm gjerësi prej druri mbuluar me një dyshek të hollë, flokë më mirë - kjo e mban më gjatë vetitë elastike pa humbur gunga dhe shumë i butë. Nice dhe leshi. Pambuku është e mirë vetëm deri një të re, pambuk 1-2 vjeç rrëshqet gunga ose kompakt pothuajse të dendësisë rock.

Përndryshe, bordi e vështirë mund të rekomandojë dyshek special ortopedik bërë duke pasur parasysh fiziologji e shpinë.

Kjo është e mirë për të shtuar një jastëk të veçantë dyshek ortopedik. Më të mirë të përshtatshme jastëkë me listë të veçantë nën qafë.Këto pillows - kurë për cervikal sëmundje degjenerative disk - por qafës nuk është i lënduar, i lodhur, nuk mpirë. Pillows vetanake ortopedik dhe përfitim shtesë - disa njerëz të ndaluar gërhij gjatë natës.

Një pyetje e rëndësishme është se si "e drejtë" shtrat vendosur? Gënjeshtër më mirë horizontalisht në anën e pasme, në anën e (më të mirë për pacientin - boshllëk intervertebral zgjeruar dhe jo aq shumë i ngjeshur shpinë). Ju mund të jetojnë dhe - aksidentalisht, vetëm jashtë e lejueshme për shtrat të butë deri në ardhjen e mjekut.


Schadit shpinë tuaj

Ngarkesës më të madh në personin shpinë ndjen një pozicion ulur. Por një aftësi për t'u ulur këtu mjaftueshme.
Provoni gjatë punës ulur të paktën çdo 2-3 orë për të marrë pushimet. Stand up, ecin, bëni disa ushtrime të lehta.

Nëse ju jeni në këmbë, do të përpiqen për të tjerr nuk ndihen presion të vazhdueshëm nëpërmjet sjellje irracionale. Për shembull, në qoftë se Workbench, stol apo tavolinë shumë të ulët dhe duhet të punojnë prirje, provoni diçka nën to. Ju mund të, megjithatë, të veprojë dhe anasjelltas. Një punëtor i mençur i cili ka punuar në makinë të ulët për rritjen e saj, madje edhe gjatë një kat zbriti dhe hapi një gropë dhe nuk e gomave prapa.

Por nëse puna përfshin mbingarkesë rregullt fizik, dridhje, hipotermi, si punëtorëve në rrugë, apo ndërtuesit?

Ajo kërkon masa të veçanta parandaluese. Së pari, është e nevojshme për të mbrojtur pjesën e prapme të një muskulare "korse" të zhvilluar mirë, e cila arriti ushtrimet e duhura.

Çdo profesion kërkon parandalimin e tij. Shoferi, veçanërisht kur je në timon "dridhje" e makinave nuk duhet të jetë më i gjatë se pjesa tjetër dy orë - të ndaluar nga makina, të bëjë disa ushtrime të përshkruara më poshtë. Ajo do të jetë gjithashtu varet në pemë në duart anë të rrugës. Ose, kamion makinë, në trup.


Jo shoku ftohtë qafën tuaj

Ajo do të duket se ekspozimi ndaj të ftohtit mund të ketë në shpinë? Pas kockave dhe kërc gjendet thellë nën shtresën e muskujve.


Se muskujve është pika e tërë!

Siç u përmend më sipër, dispozitat që rregullojnë rruaza në krahasim me të tjerët është muskul. Nëse funksioni dobësuar kap diskun intervertebral (e cila ndodh me moshën), muskujt gjithashtu duhet të kujdeset për të stabilizuar rruaza në pozicionin e duhur. Shembull i thjeshtë jeta. Dikush erdhi dru pres, ndez, hoqi këmishën e tij, fshihen spliter ... dhe u vendosën mirë, ohnuvshy. Muscle ndonjëherë reagojnë për ftohje vrull refleks, pa marrë parasysh ndërgjegjen tuaj - pranoi rruazë lëvizë, ajo shkaktoi dhimbje dhe relaksohuni më gjatë të jetë e mundur - dhimbje intensifikon vrull.

Prandaj, për pacientët me osteochondrosis tranzicionit ashpra nga të ngrohtë në të ftohtë invalid.

Siç mund ta shikoni për të ndihmuar veten, ju nuk duhet të vërtetë të bëjë një përpjekje të madhe, mos harroni dobësitë e tyre, të respektojnë masat paraprake dhe mos harrojmë për parandalimin.


Mjeku Treat duhet

Ne këshillojmë në vetë dhe për këtë arsye nuk paraqesin këtu teknika lehtësim dhimbje të shpejtë ose nëpërmjet vetë-masazh ose duke përdorur pajisje të ndryshme dhe makina.

Informacion nga artikullin "Sundimin një, zakonisht dytë, rregull i tretë"