Humbjen e dëgjimit dhe dëgjimit


 • Çfarë mund të jetë shkaku i humbjes së dëgjimit deri për të përfunduar shurdhim?
 • Cilat janë shenjat e humbjes së dëgjimit të hershme?
 • Analyzer ynë auditory ekspozuar vazhdimisht
  Zhurma e intensitet të ndryshme. Veçanërisht e ekspozuar ndaj ngarkesave të larta
  dëgjimin e banorëve urban. Industri, transport dhe zhurma
  familje zhurmave tendosje të rënda me të dëgjuar njeri të ndihmës.
  Shkencëtarët gjetën se rregullisht
  tingëllojë ngarkesën përsëritura, vlera e të cilave tejkalon 70
  decibel, duke çuar në humbje të konsiderueshme apo edhe total të dëgjimit. Nëse
  Intensiteti i shëndoshë arrin 140 decibel, një person mund të ndjeni dhimbje.

  Statistikat thonë se çdo

  vit numri i banorëve urban që vuajnë nga humbja e dëgjimit ose shurdhim
  rritet nga 15-25%. Në fillim të sëmundjes zakonisht nuk është
  vërejtur.


  Çfarë mund të jetë shkaku i humbjes së dëgjimit deri për të përfunduar shurdhim?

 • Trauma (dëmtimi traumatik i trurit, vesh mekanik);
 • Sëmundje infektive (otitis, çrregullime vaskulare);
 • Ilaçet që kanë efekte anësore negative, duke rezultuar në vuajtje aparat dëgjimi;
 • Ekspozimit të zgjatur zhurmë të lartë intensiteti;
 • Shkeljet e rregullave themelore të higjienës, duke rezultuar në priza veshit të grumbulluar squfur.

 • Cilat janë shenjat e humbjes së dëgjimit të hershme?

  Para së gjithash, një person pushon


  dëgjoni frekuencave të larta. Në fillim ajo bilbilit, pëshpëritje, tingull i hollë
  telefon, doorbell, zogj.

  Faza tjetër e sëmundjes
  karakterizohet nga fakti se ka vështirësi në komunikim, njeri i varfër
  njeh homologun e gjuhës. Ai mezi dhënë bisedë telefonike
  shëtitje në vende publike edhe argëtim. I tillë
  njerëzit janë në rritje volumin e TV dhe radio, dhe në bisedë me
  mbështetur për të mbyllur atyre një vesh.

  Nëse keni vënë re në veten tuaj apo të dashurit simptomat tuaja humbje dëgjimi, menjëherë kontaktoni otolaringolog.

  Për diagnozë shpesh nuk
  nevojë hulumtime serioze.

  Dëgjimit pragu i vendosur nga mjeku juaj
  ndërsa përsërit pacienti ndjekur nga fjalët dhe tingujt e folur
  pastaj me zë të lartë, pastaj i qetë. Në rastet më të rënda, pacienti është bërë obligim
  kontrolloni për audiometry.

  Si rezultat i diagnozë të caktuar ose trajtimit rehabilitues,
  ose aparatit të dëgjimit. Unë duhet të them se vetëm 10% të rasteve
  Humbjen e dëgjimit mund të restaurohen nga mjekësor, ndryshe
  tregon korrigjimin e aparate dëgjimi.

  Dëgjimit vijnë në disa forma:

 • Pocket. Thjeshtë për të vepruar, por janë të rëndë dhe të ketë një përzgjedhje e vogël e settings.
 • BTE.
  Përdoret më shpesh.

  Kompakt dhe ergonomik. Shumicë
  modele mund të jetë i lidhur në një TV apo stereo.
 • vnutrishnovushnyh.
  Futur direkt në vesh. Ata janë bërë nga individ
  urdhër, si duhet të përputhen sa afër të jetë e mundur për të formës
  veshët. Siç e dini, forma e veshit - vetëm
  unike si shenjat e gishtave.
 • Aktualisht, më efektive
  është e programuar pajisjet dixhitale që ofrojnë
  audibility maksimal i shëndoshë informativ dhe moderues fuqi
  zhurma akustike.

  Nëse nuk ka ndryshime të pakthyeshme në seancë
  dëgjimit që mund të kontribuojnë në rimëkëmbjen e saj. Përzgjedh
  ata duhet surdoloh vetëm specialist mjek.

  Çdo nismë
  mund të dëmtojë shëndetin tuaj.