Futja myasthenia


 • Ku e bën myasthenia
 • Foshnjat: çfarë ndodh
 • Kjo është myasthenia ndryshme
 • Diagnoza e myasthenia gravis
 • Ilaçet ose kirurgji

 • Ndonjëherë dobësi përhershëm dhe lodhje është një shenjë e sëmundjes së rëndë. Pra, para se të shkruani off statusin tuaj në të modës në ditët e sotme "sindromi i lodhjes kronike", më mirë që të konsultoheni me mjekun dhe i nënshtrohen të gjitha hulumtimet e nevojshme. Ju mund të kenë nevojë trajtim jo vetëm drogë, por edhe operacionin.


  Ku e bën myasthenia

  Myasthenia gravis - një sëmundje neuromuskular manifestuar dobësi të muskujve dhe lodhje të përhershme, të cilat intensifikuar pas aktivitetit fizik dhe ul me pjesën tjetër.  Në serumin e pacientëve me myasthenia kanë antitrupa ndaj proteinave në qelizat e muskujve skeletik, Thymus epiteliale dhe receptorët që prodhon acetilkolinės (një substancë nëpër të cilat kaloi ankth), një shenjë e agresionit autoimune - zhvillimit të antitrupave në indet e veta (antitrupa normale bërë për të mbrojtur kundër ndikimeve të jashtme; antigjen Skleyuyuchys, të tilla si bakteret apo viruset, ata beftë dhe excreted).

  Në foshnjat shpesh i ndryshëm përhapja tumor ose gjëndër thymus, i cili është përgjegjës për formimin dhe zhvillimin e imunitetit qelizor.


  Myasthenia gravis mund të ndodhë menjëherë, shkakton janë stresi, ftohjet, shkelje e imunitetit, aktivitet të lartë fizik, etj


  Foshnjat: çfarë ndodh

  Fillimin sëmundje në shumicën e rasteve i referohet 20-30 vjet, por nganjëherë fillon në fëmijëri ose humbje pas 50 vjetësh. Femrat vuajnë më shumë njerëz, por në të moshuarit më shpesh në meshkujt.

  Kushti shpesh subakut apo kronik. Ka oculomotor trazirat në formën e shekullit mosveprim (ptosis), vizion të dyfishtë (Diplopia), shkelje të muskujt e faring dhe laring (vështirësi gllabërim, zëri dhe abuzimi i gjuhës), dobësi të përgjithshme dhe lodhje.

  Ky fenomen duket lodhje e gjerë të muskujve gjatë ngarkesës muskulare, e cila bëhet gjatë pushimeve.

  Një nga simptomat mund të jetë përçarje e gjëndrave endokrine, rrit funksion tiroide, pamjaftueshmëri veshkave, të cilat nga ana tjetër mund të shkaktojë një mungesë të kaliumit në trup, e cila është e nevojshme për muskujt e zemrës - ka çrregullime kardiovaskulare.


  Kjo është myasthenia ndryshme

  Në mëshirë të fatit të dalluar formën progresive episode myasthenic (të shkurtër në kohë dhe çrregullim afatgjatë ndjesë - gjendje pa rëndim) dhe shtetit myasthenic (vazhdim afatgjatë).  Në fëmijërinë myasthenia gravis mund të ndodhë si një lindura, feminor dhe të mitur të formave.

  Forma kongjenitale duket trazim dobët të fetusit pas lindjes - një britmës së dobët, vështirësi gjiri dhe gëlltitjes. Pas 4-6 javësh, këto efekte zhduken. Formë fëminor është e karakterizuar nga një kurs i butë dhe simptoma kryesisht lokale (që ndikojnë në një grup të muskujve). Formë të mitur fillon në 11-16 vjet dhe duket çrregullime të përbashkëta.

  Krizat myasthenic

  Nën ndikimin e faktorëve të ndryshëm të jashtëm (infeksion, stërvitje, stresi), çrregullime të sistemit endokrin mund të vijnë përkeqësim të mprehtë - krizat myasthenic.

  Krizat manifestuar çrregullime të shpejta përhapjen myasthenic me çrregullime të rënda të muskujve të syrit, muskujt e faring dhe laring. Pacientët nuk mund të gëlltisë jo vetëm ushqim por edhe pështymë, ka frymëmarrje vështirësi, ankthi, apati në ndryshim. Ndonjëherë 10-20 minuta mund të zhvillojë një gjendje të rëndë me humbje të vetëdijes.


  Diagnoza e myasthenia gravis

  Myasthenia një sëmundje e rrallë, kështu që është gjithmonë diahnostitruetsya i saktë dhe në kohë. Kriteret për një diagnozë të saktë është:

 • Simptomat tipike të miastenise se rëndë;
 • Testi farmakologjik kur të vendosur kundër futjes Neostigmine (frenon aktivitetin e enzimës që shkatërron acetilkolinės) në mënyrë dramatike përmirëson gjendja e pacientit;
 • shtet i transmetimit neuromuskular audituar nga një metodë të veçantë të diagnostikës funksionale - electromyography;
 • testet imunologjike laboratorike (titri i definuar i antitrupave për të acetilkolinës receptorët dhe proteina të muskujve).

 • Ilaçet ose kirurgji

  Trajtimi i myasthenia fjala për mbushjen e acetilkolinės humbur (përshkruesit që pengojnë veprimtarinë e një enzimë që shkatërron atsitilholin tilla si neostigmine methylsulfate) dhe shtypjen e procesit autoimune (steroid dhe drogës që shtypin imunitet qelizor).
  Mjekimi krizat myasthenic prodhuara vetëm në spitale, ndonjëherë edhe në njësinë e kujdesit intensiv.  Me formë progresiv të myasthenia gravis është bërë trajtim operativ - Thymus hequr. Rezultatet më të mira janë në rast se operacioni është kryer në tre vitet e para pas fillimit.

  Informacion nga nenet Galina Romanenko "foshnjat".