Njihuni dwarfs ne nuk e bëjmë - ne njerëzit e vegjëlInteligjente ose dwarfs?

Pavarësisht nga numri mbresëlënëse e dwarfs me talent të madh dhe aftësi, shumë ende besojnë se dwarfs - mendërisht njerëz të pazhvilluara.

Ky është një keqkuptim i zakonshëm mund të ketë qenë shkaktuar nga fakti se në kapërcyell të shekullit, në Alpet franceze dhe zvicerane ka jetuar disa mijë barinj xhuxh. Ata kanë vuajtur kulture dhe kritinizmom. Pirja e ujit nga akullnajat dhe shkrirjes së dëborës, ushqime të lirë e jodit çuar në sëmundje. Mangësi Jodi shkaktuar moszhvillimin në përgjithësi dhe në gjëndra të caktuara që kontrollojnë rritjen. Kjo shkaktoi shtat të vogël, strabismus, i goiter madhe dhe cretinism shqiptuar.


A ka një dwarfism gjenetik?

Deri në fillim të shekullit XIX ka pasur një besim që dwarfs pafrytshme. Tani, shumë njerëz besojnë se fëmijët janë gjithashtu dwarfs xhuxh. Megjithatë, ne e dimë se fëmijët harmonik dwarfs pothuajse gjithmonë rritjen normale. Dhe çdo fëmijë i dytë dwarfs pa harmoni - edhe një xhuxh. Shumë dwarfs u martuar me gra të rritjes normale.


Dwarfs, clowns

"Golden Age" dwarfs në Evropë ishte Rilindja. Çdo familje, qoftë mbretit, princi ose në pronësi të aristokratike, abati i manastirit, thjesht nuk mund të bëjë pa praninë e një xhuxh atë si Jester gjykatës.Tsars ruse gjithashtu penduar xhuxha. Nuk ishte një mbret i cili nuk ka mbajtur në gjykatë një xhuxha pak. Stalini vazhdoi këtë traditë, duke siguruar disa protezhen Ezhov që kishte bërë në 1937, shefin e policisë sekrete. Yezhov luajtur një rol të madh në represionit të Stalinit, gjatë së cilës vdiqën miliona.


Më të vogël të vogël

Zarat Lucia ishte një nga xhuxh më të famshme në histori. Ajo ka lindur në Meksikë në San Carlos në 1864. Kjo duket si një grua kukull në 17 vjet peshonte cat më pak të zakonshëm shtëpi - 2,2 kg. Në kohën e lindjes ajo peshonte pak më shumë se një kilogram. Ekspertët e konsiderojnë atë person i lehtë në botë, por me kalimin e viteve ajo "lejuar" për të rimarrë një 6 kg.

Në ngjitje atë ishte më pak se 50 cm.


Dwarfs sot

Respektuar në të kaluarën, të respektuar, dwarfs të njohur sot, për fat të keq, është për të ardhur keq. Në kohë më parë, fuqitë që i pëlqente që të rrethojnë veten me dwarfs dhe njerëz të zakonshme për pjesën më të madhe në cirqe erdhën për të parë ato. Në rolin e comedians dwarfs gjetur kuptimin e jetës dhe aftësinë për të realizuar potencialin e tyre. Megjithatë, shoqëria moderne, e cila ka krijuar një lloj të rrjetit të "normalitet", solli murin e pandërprerë midis njerëzve dhe rritjen normale. Duke u bërë subjekt i shaka, përbuzjes, fajde, dwarfs, si dhe gjigandët e detyruar të merret me shumë probleme të përditshme të jetës së përditshme.Duke përdorur telefonat publikë me pagesë, shkallë ngjitje, duke hipur në transportin publik, çdo gjë është normale për ne në lartësinë normale për dwarfs ndonjëherë bëhet një pengesë të pakapërcyeshme.

Për të qenë në gjendje të disi të zgjidhur problemet e tyre sot dwarfs mbledhura në shoqëri, të tilla si "Njerëz të Vogla", e cila u themelua në 1957 nga Bill Barça. Falë përpjekjeve të kësaj organizate, i pari i këtij lloji në histori, anëtarët e tij - më shumë se 35 000 SHBA dwarfs - të ketë përfitime në marrjen e punës, kohën e lirë dhe sportive aktivitetet dhe, më e rëndësishmja, aftësia për të vendosur kontakte me si-mendje përmes një rrjeti të agjencive të specializuara.

Shembuj Amerikanët pasuar shpejt nga vendet e tjera. Sot këto dwarfs klube themeluar në Gjermani, Holandë, Britani të Madhe, Brazil dhe Paraguaj.

Informacion nga artikullin "xhuxh"