Njihuni me fibroadenoma e gjirit


 • Fibroadenoma - çfarë është ajo
 • Fibroadenoma - a ka një rrezik
 • Fibroadenoma Speciale fletë
 • Si mund ta di fibroadenomas
 • Pasi operacionit


 • Fibroadenoma - çfarë është ajo

  Fibroadenoma - është tumoret më të shpeshta beninje të gjirit, që rrjedhin nga indet fijor gjirit. Fibroadenoma është më shumë i zakonshëm në vajzat dhe gratë e reja deri në 30 vjet. Të gjitha fibroadenoma përbërë nga qelizat gjëndrave dhe qelizat stromal ose fibrosoedinitelnyh. Në shumicën e rasteve, fibroadenoma nuk rritet më shumë se 1,3 cm në diametër, por herë pas here atje fibroadenoma dhe 5 cm. Tumoret e tilla të mëdha janë quajtur fibroadenoma gjigant.

  Tumoret në adoleshentët quajtur edhe fibroadenoma mitur.

  Fibroadenoma zakonisht kanë një formë sferike dhe sipërfaqe të qetë, krahasuar me tumoret malinje. Tumoret kanceroze janë të zhvendosur brenda indit të vështirë dhe fibroadenoma - në të kundërtën - mjaft lëvizje.

  Rritjet Fibroadenoma nën ndikimin e estrogjenit, kështu që shpesh rritet në fund të ciklit menstrual dhe gjatë shtatzënisë. Pas menopauza fibroadenoma reduktuar në madhësi, kështu rënie nivelet e estrogjenit. Terapi Hormonalnozamestitelnaya, rritjen e nivelit të estrogjenit në trup, duke e lejuar fibroadenoma të mbajtur madhësinë e tyre.


  Fibroadenoma - a ka një rrezik


  Fibroadenomas është zakonisht grua. Ky tumor është përcaktuar në gjëndrën e qumështit si një "top", që ka një sipërfaqe të qetë, një rrugë të qartë. Në mënyrë tipike, fibroadenoma celular. Në disa raste, ajo rrit shpejt (rritje 2-3-fish në disa muaj). Fibroadenoma është zakonisht pa dhimbje, edhe pse jo gjithmonë - kjo varet nga madhësia dhe pozita. Kur ndjenja fibroadenoma elastik dhe i ngjan një top gome. Kjo është zakonisht tumor njësi. Në 10-15% të grave të gjetur fibroadenoma të shumta dhe ata janë të dy gjinjtë.

  Apo degjenerim fibroadenoma në kancer? Fibroadenoma nuk është rilindur si kanceri, përveç fibroadenoma fletë.

  Literatura shkencore diskuton transformimin malinje, por numri i rasteve të raportuara është aq i vogël se ajo nuk është e mundur të flitet për ndonjë rrezik serioz.

  Fibroadenoma nuk ndikon në shtatzëninë. Në mungesë të treguesve të shtatzënisë (ekzistuese ose planifikuar) nuk është një tregues për kirurgji. Megjithatë, është e rëndësishme të dini se gjatë fibroadenoma shtatzënisë, sipas ndryshimit të nivelit të hormoneve mund të rritet në madhësi. Kjo mund të jetë një tregues për heqjen e tij.


  Fibroadenoma Speciale fletë

  Filloidnaya fibroadenoma ose gjethe tumor - një lloj i veçantë i tumoreve beninje të gjirit.

  Emri i këtij lloji i tumorit ishte mbi strukturën, e cila është përcaktuar në shtresa prerë. Për këtë tumori eshte karakterizuar nga rritja e shpejtë. Në 10% të tumorit fletë mund të degjenerojë në një tumor malinj të indit lidhor - sarkomë. Leaf sarkomë referohet "kufirin" e tumorit - që është, në qoftë se ajo është në kufirin midis tumoreve beninje dhe malinje. Kur fibroadenoma fletë biopsi përcaktuar qeliza atipike. Ato ndryshojnë nga qelizat normale në dukje, por ka ende jo i keq. Trajtimi i këtij lloji të fibroadenoma - operative.


  Si mund ta di fibroadenomas

  Diagnoza fillon me një shqyrtim të fibroadenoma dhe gjoks palpirovanie, atëherë kryhet mamografia dhe / ose me ultratinguj e gjoksit dhe më në fund biopsi. Biopsi - e vetmja metodë hulumtimi që me saktësi të përcaktuar pastërtinë e keqdashje ose tumor. Një biopsi (ind pjesë marrjen e mostrave për analiza nën një mikroskop) mund të kryhet përmes një prerje të vogël ose me një gjilpërë.

  Vajzat dhe gratë e reja 20-25 vjet biopsi zakonisht nuk është i nevojshëm nëse tumor studiuar në mammogram dhe ultratinguj ka të gjitha tiparet e fibroadenoma.


  Pasi operacionit

  Në prani të madhësisë fibroadenoma në 1,0 inç i mundur monitorimi dinamik (mamografike dhe të kontrollit me ultratinguj).  A ka një kurë fibroadenomas duke përdorur drogë? Jo. Asnjë kontraceptive oral apo droga hormonosoderzhaschee ose bëni ndonjë drogë, duke përfshirë ilaçet tradicionale dhe mjetet juridike homeopatik nuk mund të çojë në heqjen e fibroadenoma.

  Indikacionet për heqjen e fibroadenoma

  Ka prova për të hequr fibroadenoma:

 • dyshuar kancer (fibroadenoma mund të simulojnë tumor, si gjatë inspektimit dhe shqyrtimit në përdorimin mamografia dhe me ultratinguj);
 • intensive rritje fibroadenoma (heqja e tumoreve të mëdha shpesh të çon në defekte kozmetike dhe heqjen e fibroadenoma në rritjen e saj të shpejtë parandalon këto efekte);
 • fibroadenoma e madhe madhësia, duke shkaktuar defekt kozmetike;
 • Trajtimi kirurgjik i fibroadenoma gjirit

  Kryhen krejtësisht nga 2 lloje të operacioneve:

 • Enucleation (vyluschivanie) - kryhet në mungesë të dyshimit të kancerit. Në përgjithësi, nën anestezi lokale përmes një prerje të vogël (disa centimetra) mbajti tumor vyluschivanie. Defekt në operacione të tilla është zakonisht mungon ose minimal.
 • Heqje e pjesshme - heqja e tumorit së bashku me indet përreth (otstupya 1-2,3 cm nga tumori) - mbajtura për kancer të dyshuar. Kirurgji kozmetike ky defekt mund të shihet.

 • Pacientët të cilët kishin pësuar një operacioni për të hequr fibroadenoma gji argumentojnë se frika e operacionit nuk përfaqëson periudhën lehtësimin postoperativ. Fakti se edhe periudha e hershme postoperative praktikisht pa dhimbje. Heqja Termi i qepjet është rreth 9 (+ / -2) ditë pas operacionit. Ky operacion është konsideruar si një nga më të lehkoperenosimyh në kirurgji gjirit.

  Informacion nga neni i "fibroadenoma."