Gjetur një trajtim për varësinë amfetaminës


Hulumtuesit amerikanë kanë patentuar teknologji për të prodhuar antitrupa që lidhin selektive të derivateve të amfetaminës. Shkencëtarët thonë se kanë krijuar një lidhje mund të jetë një mjet efektiv për parandalimin dhe trajtimin e varësisë nga droga.

Në vitet e fundit, amfetaminës dhe derivatet e saj - metamfetaminës dhe ekstazi - janë bërë numri një problem për trajtim amerikane të drogës. Abuzimi i këtyre drogave çon në çrregullime të rënda të sistemit qendror nervor dhe sëmundjeve kardiovaskulare. Tretmane efektive për varësinë amfetaminës aktualisht nuk ekziston.

Stafi i Qendrës për Studimin e drogës dhe alkoolizmi Universitetin e Arkansas kanë krijuar disa koloni të hibride qelizave të njeriut dhe të kafshëve që prodhojnë antitrupa monoclonal aftë për të selektive të detyrueshme të molekulave të amfetaminës, metamfetaminës dhe ekstazi.

Eksperimentet në minj të varur nga droga dhe minjtë kanë treguar se injektimi i antitrupave mund të ruajë përqendrimin e drogës në gjakun e brejtësve në një minimum. Përveç kësaj, duke marrë trajtim eksperimental të kafshëve vërejtur rënie në përdorimin e drogës, pavarësisht nga prania e aksesit të përhershëm.

Si ata vini re, ata kanë krijuar pothuajse antitrupat nuk reagojnë me izomereve të amfetaminës përdorur në disa barnave popullore. Kjo kursen ishin "vaksinë anti-drogës" fansa mundësi për të neutralizuar efektin e saj duke përdorur medikamente në dispozicion.