Një mënyrë e re për të trajtuar goditje


Eksperimenti i përfshirë 60 pacientë të ndarë në tre grupe.
Një e grupit prej dy orë në ditë duke dëgjuar muzikë, e tjera - libra audio
i tretë nuk e dëgjoi asgjë.

Në këtë eksperiment, pjesëmarrësve iu kërkua të
zgjidhni muzikën e tyre. Ata gjetën se pacientët të cilët dëgjuan
muzikë, shpejt mbulohen kujtesës dhe vëmendje.


Veçanërisht
efekt të rëndësishëm në histori e vërtetë e terapisë muzikore në rastet kur
pacienti nuk ka qenë e mundur që të përdorin forma të tjera të rehabilitimit,
Shkencëtar finlandez tha Teppo Sarkamo Universitetin e Helsinkit. Ende
Përfitimet e terapisë muzikore është bërë disponueshmëria e tij.

Tashmë
'trajtim' muzikë tre muaj në pacientët me përvojë qartë

përmirësim. Njerëzit me "grupi muzikor" 60% përmirësuar verbal
kujtim - që është lloj i kujtesës që është përgjegjës për ruajtjen
kryesisht fjalë, jo Symbian.

Për krahasim, ata që e dëgjuan
libra audio, kujtesës përmirësuar me 18%, ndërsa ata që nuk kanë dëgjuar asgjë -
29%. Aftësia për të kontrolluar situatën dhe aktivitetin mendor
pacientët "Grupi muzikor" është rritur me 17% dhe pjesëmarrësit e mbetur
eksperiment nuk ka ndryshuar. Ndër të tjera, pacientëve
preferuar për të dëgjuar muzikë, ishin shumë më pak të prirur për depresion.