Formë e përzier e pyoderma


 • Pyoderma kronik peptike thellë
 • Vegetating pyoderma
 • Ulcerat kronike piokokkovaya
 • Shankryformna pyoderma
 • Trajtimi dhe parandalimi i formave të përziera të pyoderma

 • Të formë e përzier e pyoderma përfshijnë impetigo vulgare, kronike ulcerative pyoderma thellë dhe vegetating, piokokkovaya kronike ulçerë, shankryformnaya pyoderma.


  Pyoderma kronik peptike thellë

  Pyoderma kronik peptike thellë shpesh lokalizuara në gjymtyrë të ulëta. Ajo zakonisht fillon me fliktena - një shishkë të vogël, e cila është e rrethuar nga të kuqe (hiperemicheskie) rim. Menutë flluskë Më vonë, dhe formoi murtaja në rritje të shpejtë, e cila është e vendosur në buzë të dendur përflakur gjerësi rul lëkurë e 5 mm.

  Për shkak të kësaj rul është një rritje në madhësinë e ulçerë. Në të njëjtën kohë mund të duket disa ulcerat. Në vend të tyre janë plagët sipërfaqësore.


  Vegetating pyoderma

  Vegetating pyoderma lokalizuara kryesisht në folds të mëdha të lëkurës në lëkurë e kokës, mukozës orale. Procesi fillon me formimin e flluska jo e lidhur me follicles flokët. Me të avancuar procesin e bashkimit të lezioneve të formuara zona të mëdha të lezioneve me vija të parregullta, sipërfaqja e tyre merr lagësht, në disa raste depozitimin e kores. Në adresimin lezione në vendin e tyre mbetet e pigmentim.  Ulcerat kronike piokokkovaya

  Ulçerë kronik piokokkovaya zakonisht ndodh në gjymtyrë të ulëta. Procesi fillon me një skuqje të dhimbshme (hyperemia), një ënjtje të vogël, atëherë ka blisters ose pustules që shpejt ulqerim. Të ulcerat rezultojnë të dhimbshme rrethuar nga rim inflamatore fryrë, nëpërmjet të cilave ajo rritet, duke arritur në disa raste vlerat shuplakat dhe më shumë. Ulcerat mund të jetë formë të rrumbullakët apo të parregullt, duke rezultuar në shkatërrimin e pjesës purulent qendrore ajo shpejt thellohet. Më tej ekzemë ndarë në masë, në fund të ulçerë është i pastër të butë, ngjyra, kaltërosh-vjollcë dhe bëhet shkarkimi likuid, karakter purulent.

  Kore e formuar. Dhëmbëza ulçerë zgjat një kohë të gjatë. Procesi zakonisht fillon me qendrën. Njëkohësisht nuk mund të jetë disa ulcerat.


  Shankryformna pyoderma

  Shankryformna pyoderma karakterizohet kryesisht nga pamja e jashtme në n%
  D0? Organet Lovyh, personi, të kufirit të kuqe e buzëve, mukozës orale, flluskoj gjuha, pas hapjes, është formuar nga erozioni ose ulçerë 2 cm në diametër të rrumbullakët ose ovale vulë në bazë. Numri i shkarkimit nga sipërfaqja e prekur të vogël, shpesh ngushtim në KS. Nuk janë zakonisht streptokoket dhe staphylococci. Nyjet limfatike rajonale janë zgjeruar.

  Pas fshikëz leje, e cila është zakonisht një të vetme mund të mbetet mbresë sipërfaqësore.


  Trajtimi dhe parandalimi i formave të përziera të pyoderma

  Trajtimi i formave të përziera të pyoderma mban një dermatolog ose ambulator dermatologjike spital, në varësi nga shkalla e manifestimeve të sëmundjes. Kjo përfshin përdorimin e agjentëve antibacterial, vitamina, immunotherapy specifik dhe jospecifik, fizioterapi, disinfectants rekomanduara në nivel lokal.

  Parandalimi i pyoderma për qëllim mbajtjen e lëkurës të pastër (pastrimi i rregullt dhe ndryshim prej liri), duke parandaluar atë nga trauma.

  Microtrauma duhet menjëherë të trajtojë disinfectants. I një rëndësie të madhe janë masa për të rritur rezistencën e trupit.

  Për të shmangur kontaminimin, të cilat janë veçanërisht fëmijët vulnerabël duhet të kini kujdes e kontaktit të tyre të ngushtë me pacientët pyoderma. Ajo sistematikisht rishikojë stafin e kujdesit të fëmijës dhe i zemëron njerëzit nga puna edhe me shenja minimale të sëmundjes. Parandalimi i pyoderma në një mjedis të prodhimit përbëhet nga obschesanitarnyh, masat sanitare, duke përfshirë mbrojtje personale, higjienën personale dhe të arsimit higjienike të punës.

  Informacion nga artikullin "Pyoderma"