Forcimi mbrojtje natyrore e syveNëse keni sy, kjo nuk do të thotë se ju keni një vizion.
Bi Dorsey Eagle

Është e vështirë dhe e frikshme të imagjinohet jeta pa aftësinë për të parë. Vetëm me moshën, ne fillojmë të ndjehen se load i madh sytë tanë janë të ekspozuar ndaj çdo ditë. Të moshuarit shpesh kanë shenja të paqartë vizion, vështirësi në lexim, kur letrat janë blurry, dhimbje dhe ndjenjën e rërës në sy, siklet. Nëse vizioni është shumë më keq, jeta e përditshme bëhet më e vështirë dhe, në kohë, nevojë për ndihmë në situata të thjeshta. Aktualisht, njerëz madje edhe të rinjtë shpesh përballen me vështirësi dhe probleme të lidhura me humbje të shikimit.

Konsideroni shembullin e lidhura me moshën macular degjenerim (CCD) - një sëmundje të syrit, e cila është një proceset kronike degjenerative në retinë, e cila rezulton në përkeqësimin e vizionit qendrore. Të lidhura me moshën macular degjenerim - shkaku i tretë më i zakonshëm i verbëri në njerëz rreth botës. SHC ndikon më shumë se 24% e njerëzve të moshës mbi 65 vjet.

Rëndësia e madhe në zhvillimin e CCD, sipas shumicës së ekspertëve, për shkak të stresit oksidativ të shkaktuar nga drita, toksina dhe faktorë të tjerë të mjedisit. Në procesin e plakjes natyrore, të kontribuojë në përparimin e CCD dhe faktorë të tjerë, të tilla si hipertension, dietë të varfër, obeziteti dhe pirja e duhanit.


Disa nga këta faktorë mund të ndikojnë; ne mund të lë apo të pasuruar ushqyesve tuaja dietë të domosdoshme për mbrojtjen e shëndetit. Studimet kanë treguar se ekzistojnë substanca në trup - mbrojtës sy natyrore, të tilla si lutein dhe zeaxanthin, të cilat janë si një filtër, të vonojë deri në 60% dritës UV, e cila ka një efekt të dëmshëm në retinë. Ata janë quajtur edhe "syze dielli natyrore". Ata neutralizoj radikalet e lira.

Prona të rëndësishme janë dhe minerale, zink dhe selen; vitamina C dhe E.

Në dietën e përditshme të njeriut modern që ka mjaft nga këto elemente.

Është vlerësuar se për të plotësuar kërkesat e përditshme të lutein dhe zeaxanthin duhet të hani 1,5 kilogramë karrota të freskëta çdo ditë, ju shihni - një forcë të vogël. Personi për fat të mirë në një pozicion për të pasuruar dietë rrugën tuaj më humane. Për këtë dhe zhvilluar të drogës Okuvayt ® Lutein forte, e cila përmban një sasi të mjaftueshme të substancave të dobishme për sytë, carotenoids, minerale dhe vitamina. Dhe e rëndësishmja, ne duhet vetëm një tabletë për të siguruar dozën optimale ditore për mbrojtjen e syrit.